FormationVidenskab

Hvad er forskellig fra de nøgenfrøede dækfrøede? De væsentligste forskelle

Nøgenfrøede (latin GYMNOSPERMAE.) Og dækfrøede eller blomstrende planter (Magnoliophyta lat.) - det er to forskellige grupper af planteriget (Subkingdom højere planter), som udkommer successivt i udviklingen af naturen. De spiller en vigtig rolle i udkomme af planeten, hvilket gør dens plantedække.

Nogle medlemmer af disse grupper er nu helt uddøde og fossile aflejringer er den kategori. Nu på Jorden er der holografisk, og dækfrøede. Der er vigtige forskelle, der kendetegner de to grupper.

oprindelse

Oprindelsen og alder - er det vigtigste, meget forskellig fra de nøgenfrøede dækfrøede. Nøgenfrøede - en meget gammel gruppe af plante organismer. De findes i verden med Devon periode (palæozoikum), det er omkring 370 millioner år siden. Det menes, at de var efterkommere af frø bregner (latin Pteridospermae.) - helt uddøde planter og talrige prints, som ofte findes i sedimenter i den sene Devon og Early Kridt.

Blomstrende planter eller dækfrøede dukkede 120-150 millioner år siden, på grænsen af Jurassic og Kridt (Mesozoic Era) og fik hurtigt en dominerende stilling på planeten. Det menes, at deres forfædre var de gamle nøgenfrøede.

Mangfoldigheden af arter og livsformer

Nøgenfrøede alt cirka 1000 arter i øjeblikket findes i naturen. Andre medlemmer af denne gruppe er helt uddøde, og findes ofte ved palæontologer i fossile formular. livsform - stedsegrønne træer og buske, og vinstokke redkovstrechaemye. Department nøgenfrøede repræsenteret ved flere klasser:

 1. Sagovnikovye: cycad hængende, Stanger ulden, Boven et al.
 2. Bennettitales Williamson nilsoniopteris (helt uddød klasse).
 3. Gnetalians: Efedrin padderokke, velivichiya mirabilis.
 4. Ginkgo: Ginkgo biloba.
 5. Nåletræer: gran, gran, fyr, enebær, cedertræ, og andre.

Betydeligt mere forskellighed - det er det, der adskiller de dækfrøede fra nøgenfrøede. Dækfrøede, er der omkring 300 tusind arter -. Mere end halvdelen af alle planter af planeten. De findes i form af træer, buske, flerårige og årlige græsser, vinstokke. Deres klassificering er meget varieret og kompleks, nemlig:

 • Klasse enkimbladede:

Familier:

Korn: rug, havre, hvede og andre.

Liliaceae: lilje, tulipan, hvidløg, løg, osv

 • Klasse tokimbladede planter:

Familier:

Solanaceae: kartoffel, tobak, solanum, Datura, Hyoscyamus et al.

Kurvblomstfamilien: solsikke, bynke, mælkebøtte, jordskok, osv ..

Bælgplanter: sojabønner, kikærter, ærter, bønner og andre.

Korsblomstrede: kål, radise, radise, majroe, osv

Rosaceae: rose, rose, røn, Cherry et al.

reproduktive organer

Den væsentligste forskel mellem dækfrøede og nøgenfrøede - organ seksuel reproduktion. Den første gruppe er en blomst i æggestokken, som danner frø (frugt) efter befrugtningen. Den består af støvdragerne - den mandlige kønsorganer, pistil - den kvindelige seksuelle organ (fra det vil udvikle frugt), med corolla lapper, beholderen og stilken. Flower er forskellige i form, farve og farve afhængigt af type anlæg.

I nøgenfrøede denne funktion udføres ved en modificeret escape - en klump, der kan være mand eller kvinde, som let bedømmes ved sin størrelse. Det er på sine skalaer frøanlæg udvikle og dannede efterfølgende frøet.

befrugtning

Processen med befrugtning - er nøglen, adskiller sig fra nøgenfrøede dækfrøede. I nøgenfrøede er ganske enkel. Den pollen poser gradvis modning af pollenkorn, som derefter overføres til den kvindelige gametofyt. En sædcelle (mandlige gamet) imprægnerer kun et enkelt æg, hvorefter et frø. Fortsætter processen i megasporangia eller frøanlæg.

I blomstring sker forskelligt. Her er der en dobbelt befrugtning er, hvad dækfrøede adskiller sig fra nøgenfrøede. Kort fortalt er denne proces blevet beskrevet af russiske forskere SG Navashin i 1898. Den forløber som følger: indersiden af pollenkorn spire ovarie to sperm fertilizes ét æg, hvorfra frøet udvikles, den anden - den centrale celle, hvilket giver anledning frøhvide - tilførsel af næringsstoffer til fosteret.

føtal Uddannelse

Efter befrugtning, blomstrende planter danner frugter - Hvilke forskellige dækfrøede fra nøgenfrøede. frugt med frødannelse forekommer i et modificeret æggestok væg. Men nogle gange i dens dannelse deltage bloster, støvdragere og bæger, det hele afhænger af den type anlæg. På dette tidspunkt, er bevægelsen af mineralske og organiske stoffer i planten rettet mod frugt, der kan nedbryder andre væv. Frugt, samt arten sammensætning af dækfrøede, kendetegnet ved en række forskellige former.

Nøgenfrøede dækfrøede adskiller sig fra den manglende frugt. Deres frø er placeret åbent på flagen kegler og intet reserveret. Men de har særlige tilpasninger, der tillader fordelt over lange afstande.

spredning

Metode frøformering - vigtig omstændighed adskiller sig fra nøgenfrøede dækfrøede. Den første gruppe af dette er den eneste måde - med hjælp af vinden. Derfor er frøene forsynet med vedhæng, lemmer og membranøs vinge-formet struktur. Bevægelse af luft i stand til at formidle sådanne frø betydelige afstande end fastsat ved udvidelse af området af en plante.

I dækfrøede måder at sprede frøene er mere forskelligartet. Det sker med hjælp fra vinden, insekter, fugle, pattedyr og mennesker. Nogle frø mudderkastning og vækster, der kan klamrer sig til tøj eller dyr pels og så at rejse over lange afstande. Mange frugter har en sød saftige frugtkød, spiselige for mennesker og dyr, som også sikrer fordelingen af frø.

Strukturen af de ledende væv

Enheden af ledningssystem - er noget anderledes end de nøgenfrøede dækfrøede. I ældre anlæg er ikke intens bevægelsen af vand og næringsstoffer til vævene. Væsken bevæger sig langsomt gennem tracheiderne - hule rør med tykke vægge og træagtige hullede plader. De er en del af veddet, og tilvejebringe en opadgående fluidstrøm - fra rødder til blade. Tracheider er klart synlige, når man overvejer dem under et mikroskop.

Ledningssystem af de dækfrøede er mere perfekt. Disse planter blev omdannet til fartøjer tracheider. Dette er et meget langt rør (nogle vinstokke de når ti meter), på hvilken den forbedrede fluidstrøm og næringsstoffer. Dette træk bidrager til at opbygge et mere aktiv løbet af mange vigtige fysiologiske processer i anlægget: dannelsen af klorofyl, fotosyntese, respiration.

evolutionære fordele

Nøgenfrøede eksistere på Jorden meget længere end dækfrøede. Men på trods af dette, har de ikke opnået mangfoldighed af arter og former er særlige for yngre blomstrende planter. Hvad er forskellen dækfrøede fra nøgenfrøede? Hvilke fordele har tilladt dem at tage en dominerende stilling i planteverdenen af planeten? Der er nogle øjeblikke, der har formet det, nemlig:

 • udseendet af blomsten attraktivt for insekter, planterne lov til at øge chancerne for bestøvning;
 • bestøvende vifte af muligheder;
 • æggestok ovule beskytter mod skader;
 • dobbelt befrugtning muliggør embryo af frøet at få nok mad til deres udvikling;
 • saftig frugt giver sikkerhed placeret inde i frøet;
 • måder at øge frø distribution;
 • mangfoldighed af livsformer (træer, græs, buske) giver dig mulighed for at udfylde de større økologiske nicher;
 • vaskulære system styrkes fartøjer, der aktiverer mange vigtige fysiologiske processer af vegetabilsk organisme.

De væsentligste forskelle. kort resumé

Så hvad er forskellig fra de nøgenfrøede dækfrøede? Kortvarigt væsentligste forskelle i begge grupper er vist i tabel.

Komparative karakteristika nøgenfrøede og dækfrøede
tegn nøgenfrøede dækfrøede
oprindelse palæozoiske Den Mesozoic æra
historiske alder Omkring 370 millioner år 125-150 millioner år
artsdiversitet Omkring 1000 arter Ca. 300 tusind. Arter
Mangfoldigheden af livsformer Dybest set, træer og buske Træer, buske, urter
Beliggenhed frø Placeret åbent, er intet beskyttet Placeret inde i frugten
bestøvning vind Vind, insekter, fugle, selvbestøvning
befrugtning simpel dobbelt
Tilstedeværelsen af føtalt ingen der er
Bevægelsen af vand i væv Af tracheiderne (langsom opstigende strømning) Ved beholdere (forstærket stigende strøm)

Opstod i en evolutionær måde, enheder, såsom beskyttelse af frøet, dobbelt befrugtning, bestøvning af insekter, samt mere avancerede ledningssystem tilladt dækfrøede indtager en dominerende position i verden i verden flora.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.