FormationVidenskab

Livet på Jorden i kridttiden

Kridttiden er den sidste æra, den endelige Mesozoic æra. Han blev efterfulgt af Jurassic ifølge beregninger foretaget af geologer, et sted omkring 145 millioner år siden og varede i omkring firs millioner år, hvorefter begyndelsen af tertiærtiden er anderledes, Cenozoic, den æra - "æra på et nyt liv" Navnet på denne temmelig lange fase af udviklingen af Jorden modtaget i forbindelse med, at hun forlod os en arv af stærke kridt aflejringer af mergel og sand. Selv i disse firs millioner år på Jorden ikke skete nogen katastrofe på en planetarisk målestok, og derfor har udryddelsen af et stort antal plante- og dyrearter, men bevægelsen af tektoniske plader, ændringen i globale havniveau og klimaændringer lavet ændringerne i processen med udviklingen af levende væsener .

Kridt opdeles i underafsnit: den nedre og øvre kridt. For at forstå, hvordan livet har udviklet sig i havene, til lands og i luften af den tid, du har brug for til kortvarigt at karakterisere passagen, da de Jurassic fase tektoniske orogenic processer. I Nedre Kridt æra af Gondwana og Laurasia fortsatte med at bevæge sig væk fra hinanden. Præcis det samme proces fandt sted med Afrika og Sydamerika. Således Atlanterhavet bliver mere og mere velkendt for os nu skitsere. Men i den østlige del af Gondwana det fusionerede med Laurasia. Australien var hvor det befinder sig, og nu, men vandet steg kun en tredjedel af det nuværende areal.

Øvre Kridt er kendetegnet ved, at der i den nordlige halvkugle vandstand begyndte at stige, og store dele af Østeuropa, det vestlige Sibirien, hele Arabien, og næsten alle moderne Canada var under vand. Men ved udgangen af kridttiden Jordens begyndte at ligne sin form moderne verden.

I kridttiden er blevet ændret og klimaet. Han, selvfølgelig, var meget varmere end den moderne. Space af nutidens Europa var dækket med en tropisk jungle. Men ved høje breddegrader har vekslede sæsoner, og vinter snefald. En sådan klimaændringer gav anledning til, at sammen med spore og nøgenfrøede optrådte zakrytosemennye planter. Sådanne træer er bøg, birk, ask, valnød, dukkede op i en tid med Kridt, overlevet indtil i dag uden nogen ændringer. Grunde købte de første blomstrende planter - første magnolia, så steg. Ved blomstring havde det den fordel, at deres pollen bæres ikke kun vinden, men også insekter. Frugtplanter, sætte frø i frugt spredes via dyr spiser frugt. Således frugt og blomstrende planter oversvømmede hele planeten.

Ændringer i floraen i kridttiden ført til fremkomsten af nye arter af dyr. I luften Stål flagre første sommerfugl og flyvende bi fodring nektar af blomster. Havet kommer dominans foraminiferer, død og smuldret skal, der gav navnet af alt dette geologisk tid. Sammen med dem er der andre bløddyr, ammonitterne. Fisken rige domineret af hajer og knoklet fisk. Dyrene i den Mesozoic æra - frem for alt, dinosaurer og tidlige pattedyr - sikkert "flyttet" fra Jurassic til Kridt. Men over kridtet flere blindgyde gren af fuglelignende dinosaurer dø ud, såsom Archaeopteryx. Men der er fugl - forfædrene til moderne gæs, præstekrave, ænder og Lommer.

Den Mesozoic Era (Jurassic periode i særdeleshed), i henhold til den berømte film, er også kendt som den æra af dinosaurerne. Generelt reglen om gamle dinosaurer bevaret i kridt. Men i løbet af den sidste periode, Stegosaurus forsvinder fra jordens overflade, og hans niche af Tyrannosaurus. Rig flora bidraget til fremkomsten af nye typer af de planteædende dinosaurer: Triceratops, Iguanodon ankylosaur og andre. Vi kan sige, at i den Kridt æra dinosaur artsdiversitet toppede. Og på dette tidspunkt, gemmer sig fra giganter i deres huler, de levede og fremtidige herskere af Jorden - pattedyr. Disse dyr som rotter sjældent nå en meter i længden, de fleste arter var små egglayers, pungdyr testaceous eller små dyr, der vejer op til 500 g. Men bag dem var fremtiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.