FormationHistorie

Den Mesozoic æra

Den Mesozoic æra betragtes som en overgangsfase i udviklingen af planeten. Nogle geologer kalder det "et biologisk og geologisk middelalder."

Den Mesozoic æra begyndte i slutningen af Variscan (Variscan) af mountain-byggeprocesser, og sluttede - med begyndelsen af Alpine foldning (den sidste store tektoniske revolution).

I den sydlige halvkugle, det endte en splittelse af den gamle kontinent Gondwana. Generelt livet i Mesozoic æra præget af relativ ro. bjerg byggeprocesser var sjældne og kortvarige.

Den Mesozoic Era varede cirka 160 mio. År.

Fra et biologisk synspunkt, denne æra er en tid med overgangen fra den primitive, de gamle former til mere progressive nye. Den verden på det tidspunkt var meget mere forskelligartet end i Paleozoic, og den flora og fauna er blevet væsentligt opgraderet.

Mesozoic Era. perioder

Der er tre faser i denne æra.

Den første - Trias - så navnet på grund af det faktum, at hans indskud opført blandt tre forskellige arter kompleks. Disse omfatter neyper - øverste kalkholdige - medium kontinentale sandsten - lavere. Mest typiske er kontinental sand-ler sten (ofte med carbon-objektiver), skifer, marine kalksten, gips, salte, anhydrider lagune.

Den Trias forbindelse var det sydlige kontinent (Gondwana) med det nordlige kontinent (Laurasia). Sammen med disse ændringer i fordelingen af land og hav, bjerg bygning, dannelsen af nye vulkanske områder, fandt sted ganske hurtigt og opdatering af flora og fauna. Imidlertid har kun få arter flyttet fra paleozoiske til Mesozoic. Ifølge forskere, disse faktorer er resultatet af store katastrofer, der har fundet sted på grænsen af epoker.

Den næste fase, som omfatter Mesozoic æra - Jurassic. Det begyndte omkring 200 og sluttede omkring 145,5 million. År siden. Jurassic periode blev en af de mest berømte perioder i udviklingen af planeten.

På dette tidspunkt, den mest udbredte blandt de planter modtagne nøgenfrøede og bregner. Det antages, at de miljømæssige betingelser svarede til betingelserne i Kultiden, så som bemærket omfattende char dannelse. Eksisterede i Perm, Trias begyndte at knække i systemet af en kæmpe kontinent fortsatte med at forfald. Denne proces har en betydelig indvirkning på havstrømme, nedbør, klima og betingelserne for eksistensen af organismer i almindelighed.

Det Jurassic periode betragtes som "tid af krybdyr." Landet var beboet af dinosaurer. I havene levede plesiosaurs og Ichthyosaurs, i luften - de pterosaurs. Blandt dinosaurerne begyndte at danne gigantiske arter. Sammen med dette, der var små kødædende pterodaktili. I slutningen af Jurassic periode, begyndte ophobning af magtfulde lagdelte lag kalksten - kridt. Således er en ny fase.

Begyndelsen af kridttiden er kendetegnet ved nogle af de store begivenheder i dannelsen af det organiske verden. På dette tidspunkt begyndte at dukke op de første blomstrende planter, fossiler af som er præsenteret i træ og sten blade, vokser, og i dag (for eksempel elm, eg, pil, ahorn). Fauna i kridttiden det væsentlige svarer til den, der har udviklet sig i den Jurassic periode.

Afslutningen på denne fase var præget af intens orogeny (bjerg bygning) i Østasien, Nord- og Sydamerika. Sedimentære bjergarter har akkumuleret i Andes geosyncline i flere perioder, komprimerede og krøllede i folder. Således dannede Andesbjergene.

vulkansk aktivitet er steget i mange regioner i verden. Hele den sydlige del af den indiske halvø var dækket med lava (således dannede store plateau "Dean"). Ved afslutningen af den Mesozoic æra på alle kontinenter var signifikante hævning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.