FormationVidenskab

Ved hvilken temperatur vandet fryser, og andre interessante fakta

Hvis du spørger en person et spørgsmål: "temperatur, hvor vand fryser," den oftere hører vi det svar, at ved 0 grader Celsius. Men dette er ikke altid tilfældet. For eksempel, hvis langsomt afkølet destilleret vand, det ikke bliver til is, selv ved flere punkter under nul. Men hvis det sætte en lille stykke is, er det straks begynder at fryse, "spire" lange krystaller. Denne proces er forbundet primært med funktioner nedsivning krystallisation. At konvertere H2O i fast skal have heterogene urenheder og støvpartikler, luftbobler ... ren væske simpelthen mangler støttecentre imidlertid bestemme den temperatur, hvor vand fryser (destilleret) Det bør tage hensyn til de ovennævnte faktorer. Under laboratorieforhold, væsketemperaturen var i stand til at reducere til 70 grader.

I henhold til deres kemiske natur og placering i det periodiske system, bør H2O størkne ved hundrede grader under nul. Det er imidlertid ikke omfattet af størstedelen af fysisk-kemiske love, som kan anvendes til andre stoffer og forbindelser. Sagen er, at vekselvirkningen af vandmolekyler er usædvanlig stor, så du behøver en speciel, intens termisk molekylær bevægelse at overvinde tiltrækning. Dette fremgår af en sådan omstændighed som en pludselig stigning i kogepunktet og smeltning.

Interessant nok adspurgt om den temperatur, hvor vand fryser, er det faktum, at under visse betingelser, kan den varme væske fryse hurtigere end koldt. Men en forudsætning for dette er, at det er op til lzhna passere visse temperaturniveauet i fryseprocessen. Dette fænomen blev opdaget af Aristoteles, men kun i 1963, en skoledreng E. Mpemba bevist, at varme fløde blanding fryser hurtigere end koldt. Det hele viste sig, at jo større forskel mellem det varme vand og kolde luftmasser, jo mere intens varme, og dermed det varme vand begynder hurtigt cool.

En interessant og videnskabeligt grundlag for at besvare spørgsmålet "Ved hvilken temperatur er frossen ocean vand." Typisk begynder processen ved minus to grader. Men jo mere salt i vand, den lavere den krævede temperatur af væsken til frysning. I dette tilfælde er der ingen konkret frysepunktet. Med en gennemsnitlig salinitetsniveau 35 procent af temperaturen Frost - 1,9 grader. På det tidspunkt hvor isdannelse starter, en stor procentdel af salt forbliver i vandet, hvorfra sænker frysepunktet.

Som vi kan se, at temperaturen konvertering mode H2O is er ganske bredt. Dette faktum gælder for andre væsker. For eksempel, bestemmelse ved hvad temperatur fryser alkohol, kan besvares, at ved -115 grader. Det er derfor, det bruges i væsker, afisning og bruges som frostvæske.

Som svar på spørgsmålet "temperatur, hvor vand fryser", kan man se, at svaret afhænger af mange faktorer. Og i det øjeblik de fleste af de paradokser fundet en videnskabelig forklaring.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.