FormationGymnasier og universiteter

Fahrenheit: forholdet mellem termometer og hidtil ukendte dystopi Ray Bradbury

Omregnet temperatur skala opkaldt efter den tyske fysiker Gabriel Daniel XVII århundrede Fahrenheit (1686-1736). Forskere har skabt et termometer, hvor der foreslås et system med lettere at måle udgangspunktet. Den korteste afstand mellem apparatet divisioner kaldes "grader Fahrenheit" til ære for opfinderen. Denne skala bruges nu mindre hyppigt på grund af overgangen til de 70-erne af XX århundrede til internationale enheder (SI) system. Kendskab til reglerne for overførsel af en enhed til en anden, vil hjælpe til bedre at forstå betydningen af navnet på den roman af Ray Bradbury er "Fahrenheit 451" indbyggere i de lande, hvor brugen af det metriske system kun.

Gabriel Daniel Fahrenheit

Tyske forsker G. Fahrenheit blev født i Danzig, arbejdede hele sit liv i fysik eksperimenter, opfandt de værktøjer, der anvendes i metrologi. I 1710, har forskeren begyndt at dennes temperatur og en indretning til måling af opvarmning og afkøling krop. Et af udgangspunkterne i dette arbejde var observationen af tilstanden af en blanding af is og vand og fordampning af vand under tilbagesvaling.

De instrumenter til måling af temperatur Fahrenheit anvendte tonede alkohol og kviksølv. Ulempen ved flydende metal - det fryser ved lave temperaturer. Gabriel Fahrenheit konstant perfektionere sine instrumenter, blev valgt til Royal Society i England. På et tidspunkt mente man, at ved den tyske fysiker termometre gået uigenkaldeligt tabt. Der var kun to tilfælde, men blev senere fundet en tredjedel af den oprindelige enhed, opfundet af forskere.

Indretning til måling af temperatur

Forskellige termometre der er omkring 500 år gammel, er æren af at skabe disse vigtige instrumenter delt mellem de største videnskabsmænd i middelalderen. De første prøver blev uden held udvalgt udgangspunkt for skalaen, og ved anvendelse af forskellige inddelinger "pris" termometre var ubekvem i hverdagen.

Gabriel Fahrenheit s fortjeneste ligger i det faktum, at han opfandt den moderne form for instrumentet til nøjagtigt at måle skala. Investigator foreslået som oprindelsen af overgangen i isvand, dens kogepunkt i betragtning. Moderne hjem termometre i engelsktalende lande som lille opfundet i middelalderen, er nu ofte er omfattet af mærket i området fra 0 til 132 ° F (grader Fahrenheit).

skala temperatur

De vigtigste parametre for skalaen skabt af Fahrenheit:

  • Punkt 0 ° F - er den temperatur, hvor isen er;
  • 32 ° F - smeltende is og omvendt overgang - i fast tilstand;
  • 212 grader Fahrenheit - kogende vand.

Fahrenheit begyndte betegnet ° F efter opfindelsen af termometeret. Svenske forsker Anders Tselsy mere præcis end dets tyske modstykke, etableret en vandtemperatur på overgang i forskellige aggregerede tilstande. På skalaen foreslået af den svenske videnskabsmand, også, det var et tal på 100, men det er i overensstemmelse med den smeltende is. Under kogepunktet af vand 0 grader vedtaget Celsius. Mere end 250 år er gået siden det tidspunkt, hvor denne skala væltede: transformation temperatur isvand tages som 0 ° C og dets kogepunkt blev betegnet tallet 100.

Den vigtigste temperaturskala i det metriske system

Siden 1960 har de fleste lande gør overgangen til det metriske system, hvor to skalaer bruges: Celsius og Kelvin. De mest almindelige i hverdagen, og kunst meteorologiske termometre, der bærer dividere Celsius, overvejer at konvertere mest almindelige jordbaserede stof - vand. Kelvin anvendes i videnskabelig forskning, starttemperaturen er referencen tilstand af kroppen, hvor det har den mindste indre energi. USA og Storbritannien er ikke fuldt skiftet til International (SI) systemet Units. I disse og mange andre engelsktalende lande bruger termometre med forskellige skalaer.

Undersøg temperaturer

Temperaturen Fahrenheit der er et interval fra 0 ° til 100 °. Denne samme bånd på Celsius skala interval svarer til fra -18 ° til 38 °. Kelvin anvender begrebet "absolut nul." Denne temperatur, som er -273,2 ° C eller -459,7 ° F Kan oversættes og 451 grader Fahrenheit, der beløber sig til 233 ° C

Forskellige temperaturer kan omdannes til hinanden, og efterspørgslen af disse beregninger i USA og England, hvor standardiseringsprocessen i mange områder af videnskabelig forskning og produktion nægtede at bruge Fahrenheit skalaen, men det er stadig udbredt i hjemmet. Om nødvendigt beboerne engelsktalende lande omdannes Fahrenheit til Celsius, vel vidende, at temperaturen interval på 1 ° C er 1,8 ° F

Rey Bredberi "Fahrenheit 451"

Indtil 1960 Fahrenheit skalaen var i engelsktalende lande, først og fremmest anvendes i klimatologi, medicin, industri og hverdag. Sin roman Rey Bredberi gradueret i 1953, og i epigraph viste, at 451 grader Fahrenheit - papiret flammepunkt. Det vigtigste produkt af helten bor i en fjern fremtid, og arbejder "ild", men ikke bekæmpe branden, og brænder bøger.

Amerikanske klassiske sci-fi-genren din roman dystopi dedikeret til problemerne med moralske valg, anti-totalitære systemer, personificeringen af, at der i det XX århundrede var det fascisme. Efter at være kommet til magten i Tyskland, Adolf Hitler indledte ødelæggelsen af biblioteker, afbrænding af bøger. På denne måde Føreren ønskede at udrydde alle former for uenighed, pålægge medborgere nazistiske ideologi. Omregnet temperatur skala og den fysiske mængde - grader Fahrenheit - er efterhånden fortiden til, men ideerne er rejst i romanen er stadig relevante.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.