TravelingRetninger

Cetinje Monastery hellige steder. Billeder og anmeldelser

Cetinje-klosteret er nok den mest berømte levn fra det åndelige i Montenegro. Hvert år sine porte tendens tusindvis af pilgrimme fra hele verden. En sådan popularitet skyldes primært det faktum, at det er her i hvælvinger i klosteret er de største relikvier af den kristne verden, og naturligvis tiltrækker bevaret atmosfære af dyb tro og askese.

Fra historien om klostret

Christian helligdom er beliggende i den historiske hovedstad - Cetinje. Cetinje Monastery, også kendt som klosteret Fødselskirken Jomfru Maria, blev bygget hospodář fyrstedømme Zeta Ivanom Crnojevic I. Efter dette, er det placeret Institut for Zeta Stift.

Klosteret blev gentagne gange ødelagt. For første gang til sit fundament blev revet ned som følge af den tyrkiske invasion i 1692 og ombygget Herren Danilo. Sitet blev valgt en lidt væk fra den oprindelige. Men i løbet af konstruktionen anvendte sten af gamle kloster og pladen med tætningen af Ivan Crnojevic.

Anden gang, Cetinje Monastery (Montenegro), tyrkerne brændte i 1714. Efter dette blev han gentagne gange restaureret og genopbygget. Sidste rekonstruktion af templet kompleks blev lavet i 1927. Nu klosteret er gemt flere ikoniske kristne helligdomme.

kloster Arkitektur

Historikere tyder på, at templet blev bygget med hjælp fra håndværkere fra Primorje, hvilket bekræftes af de elementer i den arkitektoniske stil. I midten af klosteret blev formentlig omringet på tre sider af en Kanonaden kirke. Omkring omkredsen og placeret munk konstruktion St. Peter tempel. De ydre vægge af komplekset havde smuthuller, og bag dem var en dyb grøft og et hegn af stave. Moderne Cetinje kloster (Montenegro) delvist bevaret nogle fragmenter hidtil.

Hvem er kernen i komplekset er stadig kirken Fødselskirken. Det er bygget af tilhuggede natursten inde og holder den største montenegrinske helligdom - relikvier af St. Petra Tsetinskogo samt levn fra de maltesiske riddere. Desuden er der lavet en rig udskåret iconostasis - arbejdet i græske kunstnere i det 19. århundrede.

Treasury af klosteret har indsamlet en unik og rig samling af gamle trykte bøger og manuskripter, personlige ejendele af de montenegrinske metropolitans, kirkelige redskaber og mere. Mange af udstillingerne er blevet modtaget som en gave fra Rusland.

Højre hånd Ioanna Krestitelya

I flere årtier, Cetinje-klosteret (Montenegro), et billede af som præsenteres i artiklen, er det et sted at gemme den uforgængelige højre hånd (højre hånd) af profeten Ioanna Krestitelya. Det er en af de mest beundrede kristne helligdomme af den ortodokse verden. Bibelen siger, at hans højre hånd Ioann Krestitel lagde hovedet på Kristus under dåbsritual.

Right Hand har to fingre: pinky, som nu holdes på et museum i Istanbul, og ring, der ligger i Siena, Italien. Den helligdom er indkapslet i en kiste af guld, lavet af rækkefølgen af Paul I.

Luke flyttede til Antiokia i højre Ioanna Krestitelya, hvor det blev holdt i over ti århundreder. I den tid af Yuliana Otstupnika de hellige relikvier blev fjernet fra deres grave og blev udsat for afbrænding. Byens borgere gemte sin hånd i et af tårnene, i det 10. århundrede blev den overført til Chalcedon, og derefter til Konstantinopel. Da byen blev erobret af tyrkerne i 1453, skrin transporteret til øen Rhodos, og derefter Malta. I Rusland kom højre hånd fra bekendtgørelse af Malta under regeringstid af Paul I, han blev deres stormester.

Efter udbruddet af revolutionen for at redde Arken gjorde langt fra vores land til Beograd. Hvordan hun kom til Cetinje-klosteret i Cetinje, svært at sige, men efter mange år, hvor levn blev anset tabt, blev det konstateret at der i 1993.

Relics kommunikation. Petra Tsetinskogo

Verdens Peter I Petrovic Njegos var guvernør og Metropolitan Montenegro sin kanoniseret under navnet Cetinje, blev kanoniseret af den serbiske ortodokse kirke. Født i Negush i 1748, en præst i en alder af 17 og blev diakon blev sendt til Rusland til træning. Efter døden af den anarkistiske Arseniy Plamenatz i 1784 blev han valgt af den montenegrinske Råd på tronen.

Den helgen døde i en alder af 81 og blev begravet i klosterkirken. Fire år senere, ved dekret af Peter II blev åbnet kisten og ukorrupte relikvier. Samtidig er det rangeret som en helgen. Nu Cetinje kloster relikvier af St. .. Petra Tsetinskogo holder åbne arken med posthumt gjort troparion også.

Partiklerne af Holy Cross

Livgivende, eller Hellig Kors - et kors på som ifølge Bibelen blev Iisus Hristos korsfæstet. Det hører til de vigtigste kristne relikvier. Der er en cyklus af legender, fortæller os om dens oprettelse og efterfølgende fund af troende. Sidstnævnte især tale om det som en nyopdagede 326 år. Det menes, at han blev opdaget i Jerusalem af dronning Helena under hendes pilgrimsfærd. Foruden korset, også blev fundet 4 søm. Ophøjelse af korset - Til ære for disse begivenheder, blev en af de vigtigste religiøse helligdage indstillet. Det har en anden dato for katolikker og ortodokse kalender.

Holy Cross partikler holdes adskilt. Et hit i Cetinje kloster. Historien fortæller, at med den samme Orden Malta Knights. Ud fra disse partikler kom i det russiske imperium, som forblev indtil 1917 revolutionen. Så, ligesom højre bindende. Ioanna Krestitelya, en del af det hellige Kors var i Montenegro.

Crown Kong S. Decani

Stefan Dechansky blev kanoniseret af den ortodokse kirke i Serbien som en hellig konge. I løbet af sin regeringstid, på bekostning af det byzantinske rige, Serbien udvidet sine grænser, har opnået velstand og blev den mest magtfulde stat på Balkan.

Med hensyn til hans mystiske død har altid gjort to versioner. Ifølge den første, ved slutningen af sit liv Kong bukket under for indflydelse af sin unge kone og besluttede at give tronen til sin yngre søn fra sit andet ægteskab. Den ældste søn taget beslutningen og ikke argumentere og gik til Konstantinopel. Efter nogen tid kongen døde i fæstningen Zvecan naturlig død, antages det, at et hjerteanfald.

I henhold til den anden version, blev S. Decani kvalt vred søn. Det var hende og tog kirken kanoniseret som en martyr konge. Dog kan dokumentere dette eller denne version ikke, hver af dem kunne være kommet med den samme sandsynlighed. stor konge krone Serbien til denne dag holder Cetinje kloster som en af de hellige relikvier.

Den stjal Sankt Savas

Epitrachelion betegner en karakteristisk for ortodoks Priest and Bishop portion liturgiske beklædningsgenstande. Det ligner en lang bånd der går rundt om halsen og begge ender af for- ned på hans bryst. Hun sætte oven på hans præstekjole eller stikharion. uden at det ikke kan være et religiøst ritual ved kanonerne af kirken.

Cetinje-klosteret er stedet at butikken stjal St. Sava -. En af de mest respekterede i den serbiske ortodokse kirke, hellige, kulturel og religiøs figur, der levede omkring 1169-1236 år. Han betragtes protektor på skolen.

Cetinje

Førende det til Cetinje kloster, for ikke at nævne en vidunderlig by, hvor det er placeret. Montenegros forfatning kalder det de samme rettigheder som den officielle hovedstad Polgoritsey. Byen har en officiel residens for præsidenten og Kulturministeriet. Det er lille i størrelse og befolkning (i henhold til 2011) er næsten 14 tusinde mennesker. Beliggende i et malerisk område Intermountain bassin ved foden af bjerget massivet Lovcen.

Ifølge statistik meteorologer, det er en af de regnfulde byer i Europa. Historien om dens eksistens begynder formentlig i 1440, 44 år Cetinje kloster blev grundlagt der, hvor der er, som det er blevet sagt, en af de vigtigste helligdomme af den ortodokse kirke.

Ride det kan være forbundet med en spa-ferie, fordi Adriaterhavet er kun 12 km og 15 km spor er Skadar Sø - den største på Balkan. By vedrører en seismisk aktive område med mulighed for forekomst af jordskælv amplitude til 8 point. Besøger denne Cetinje bliver interessant for alle. By i over fem århundreder har været et kulturelt og politisk centrum af landet. Hvert år er der mange festivaler og fester er tilrettelagt for gæster åbne dørene til museer og smukke parker åbne port.

Cetinje kloster (Montenegro): hvordan man får

Cetinje er forbundet med resten af kun Montenegro veje. Afstanden til den anden Podgorica lig med 33 km, Budva - 32 km, og som - 35 km. Lidt mere ville have drevet til den internationale lufthavn, som kaldes Podgorica, nemlig 48 km.

Vejen er en to-sporet motorvej af national betydning. Bus station i byen Cetinje er ikke gyldig, men alle busser på ruten Podgorica-Budva og omvendt, gøre det stoppe.

Kvaliteten af vejene, i udtalelsen fra rejsende, gennemsnitlig, og nogle gange bliver helt skræmmende, specielt ved Serpentine og skarpe sving. Men det er netop på dette punkt kan være uden for bilen eller bussen for at se den fantastiske naturlige landskab, som standser hjertet.

Når du kommer til din destination, finde templet vil være let. Hvis du ikke har et kort, er det lettere at bare spørg enhver borger, hvor Cetinje kloster, hvordan man kommer dertil, og hvor man kan finde en bolig, hvis du planlægger at tilbringe natten. Med hoteller og andre indkvartering indstillinger i disse områder, i henhold til rejsende, ikke alt gik glat.

FYI kompleks

Inden turen til et helligt sted, lige nok til at huske en sige, at i en mærkelig kloster med sin fundats, ikke gå. Derfor er det nødvendigt at forberede sig på forhånd. Ifølge pilgrimme, er mere krævende med hensyn til udseende. De venlige munke vil minde om, at du er kommet til Guds tempel, og skal overholde visse regler.

Relativt tøj skal huske på, at dine skuldre og knæ skal være dækket for kvinder obligatorisk nederdel og sjal. Hvis en eller anden grund kunne man ikke klæde sig passende, bør du ikke bekymre dig. Munkene i gården tilbud om at tage alle nødvendige (sjaler, tørklæder, og endda bukser til mænd, der er kommet i shorts). Giver alle gratis, det vigtigste - glem ikke at besøge klosteret efter alle vende tilbage.

Cetinje Monastery anmeldelser

Pilgrimme og turister ikke bliver træt at understrege, at det var et kloster i Cetinje er det tætteste, så at sige, indfødte til det russiske folk historien, for ikke at nævne de hellige relikvier, som kender hele landet. Mange har hørt om dem før turen til Montenegro.

I deres kommentarer til de rejse portaler siger rejsende ikke kun den fantastiske atmosfære af klosteret, men også den vidunderlige natur omkring. Lost i bjergene smukke by, er det omgivet af fred og ro.

Pilgrimme sige, om Cetinje kloster, kirker i andre byer, er forpligtet til at overholde, når man besøger reglerne om, og udseende. På dem blev diskuteret mere detaljeret ovenfor.

I en gennemgang af Cetinje kloster er ofte omtalt kirke butik, som er beliggende på dens område. Her pilgrimme kan købe stearinlys, ikoner, ikke svært at gætte, især populære i lyset af Ioanna Krestitelya, hvis højre hånd er gemt i væggene i templet. Glem ikke at skrive to toner (for sundhed og ro i sjælen) og overføre dem til præsten. Bør kun angive de nærmeste folk, og helst ikke mere end 5 personer.

Rejsende, der har besøgt Cetinje kloster som del af en tur, de siger, at der er givet meget lidt tid til at udforske templet, turen bliver flygtning. Derfor, hvis du har mulighed for at komme til dette sted i det mindste for en dag. Husk, at strømmen af pilgrimme om sommeren er meget stort.

Af stor interesse er selve byen. Smuk arkitektur, gamle gader og venlige mennesker - alt dette har, og forbliver i hukommelsen. Lys og unikke Montenegro har altid været tæt på vores land, men det er ikke bare en badeferie på Adriaterhavskysten. For at kende landet bedre, bør du kigge på den indefra, besøge de små landsbyer i bjergene, kirker landdistrikter og gamle klostre, naturskønne synspunkter og "prøve" det smager. Storslået Balkan køkken med en overflod af kødretter, grøntsager og hjemmelavet ost fortjener ikke mindre opmærksomhed end historie og kultur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.