FormationUngdomsuddannelse og skoler

Vestlige Armenien i tågen årtusinder

Historien om det armenske folk hænger uløseligt sammen, ikke blot til den armenske højslette, men også starter ved foden af mesopotamiske Plain, samt de østlige regioner i Tyrkiet, tidligere kendt som vestlige Armenien. Om dette land, skrev jeg Herodot, men også før den fandt sted her en virkelig spektakulær begivenhed.

Vestlige Armenien: sådan en lang historie

Denne måde er vanskelig den nationale og statsdannelse af de armenske folk så lange og vanskelige, der bestemmer det nøjagtige sted for dens oprindelse, og blandt forskerne stadig ikke i denne henseende ikke enighed.

En ting er klart - hvis vi trækker en mental linje fra byen Samsun ved Sortehavet kyst moderne Tyrkiet til et andet tyrkiske by Mersin, som står på bredden af Middelhavet, vil en sådan funktion på den ene side og grænsen af det moderne armenske Republik på den anden være grænser i regionen, der er kendt i historieskrivningen som den vestlige Armenien.

Fra jernalderen til Tigranakert

Vestlige Armenien var beboet af folk fra det tidspunkt, hvor menneskeheden aldrig har kendt drejeskive. Arkæologiske udgravninger startede i det tyvende århundrede, viser, at stærkt organiserede menneskelige samfund i umiddelbar nærhed af de armenske højland boede i X århundrede. BC. e.

Blandt de armenske historikere, har det altid været en tendens til at konstruere en genealogi af det armenske folk til staten af Urartu, centreret på den østlige bred af Lake Van. Dette spørgsmål er helliget omfattende monografi i den store St. Petersborg forsker B. B. Piotrovskogo.

Efter en kort periode at erstatte Van Kongerige kommer en gang venlige hittitterne, derefter grækerne og romerne, byzantinerne, der lykkedes.

Men der var en periode med storhed og fuldstændig national uafhængighed, takket være som Armenien har besat en vigtig plads på verdenskortet. Dette blev gjort muligt takket være en af de største herskere i historien om landet. I løbet af sin regeringstid begyndte at inkorporere vestlige Armenien og en del af jorden øst for Anatolien. Den herlighed af det armenske nation bragt Tigran Veliky, erobrede store landområder ud over det sædvanlige levested. Han byggede også byen Tigranakert, er de sorte basalt vægge, hvoraf bevaret til i dag.

Stor sektion og Armenien grænse

Beliggende i hjertet af Lilleasien, kunne Armenien ikke blive en arena for kamp mellem de største nationer antikken. LV n. e. mellem det østromerske rige og Sassanid Iran, var der en krig, som resulterede i den vestlige del af historiske Armenien trak Byzans og den østlige begyndte at tilhøre Persien.

I lang tid, indtil erobringen af de tyrkiske armeniere besatte en vigtig plads i forvaltningen elite af det byzantinske rige, og omkring tredive af de halvtreds sovereigns var armeniere.

Armeniens grænser i denne periode er blevet bragt i overensstemmelse med de administrative krav i imperiet, og landet blev delt op i mange små områder af temaer.

Folkemordet på armenierne i det vestlige Armenien

Europæiske politikere har rejst spørgsmål om placeringen af det armenske mindretal i Det Osmanniske Rige siden XlX i. Det var forbundet med ønsket om at dirigere aggression sidste sultaner massernes mod armenierne, i stedet for at tage alvorligt til modernisering af regeringen.

De første massedrab på armeniere startede i sidste kvartal af det nittende århundrede og fordelt på hele det område af vestlige Armenien, hvor armeniere på det tidspunkt udgjorde et flertal eller havde en betydelig repræsentation. De fleste forskere mener, at sådanne massakrer ville have været umuligt uden medviden de regeringen Gold Porte.

Feeling straffrihed og manglende modstand på den del af europæerne, den osmanniske regering fortsatte forfølgelse af armenierne og massen forfølgelse af andre mindretal såsom assyrere og kurdere. To årtier senere, vil disse forfølgelser smitte af på massehenrettelser af armeniere under kontrol af embedsmænd. I mange lande, vil disse hændelser blive kaldt folkedrab, hvad uenig moderne Tyrkiet.

Vudro Vilson og drømmer om en genoplivning af uafhængighed

Efter at have tabt det Osmanniske Rige i Første Verdenskrig begyndte jeg et aktivt division falde fra hinanden tilstand. Med støtte fra de britiske styrker opnåede deres uafhængighed, mange arabiske lande, samt de slaviske folkeslag på Balkan, og nogle dele af den tyrkiske stat det var besat af den franske og britiske.

På en af fredskonferencen den amerikanske præsident Vudro Vilson foreslog oprettelsen af en uafhængig stat af det armenske folk, der havde til at trække jord fra den syriske grænse til Sortehavet, sammen med byen Trabzon på sin kyst. Hvis dette var sket, og Armenien på verdenskortet ville se anderledes ud end det er nu. I dette tilfælde ville landet have adgang til havet, som nu er berøvet.

Dog er alle disse planer modarbejdet af magt opstå på tidspunktet for den tyrkiske republik, og vestlige Armenien aldrig opnåede uafhængighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.