FormationUngdomsuddannelse og skoler

Idiom "Sidorova ged" og dens betydning

Idiom "Sidorova ged" har altid tiltrukket sig opmærksomhed fra filologer og almindelige mennesker, fordi det er et udtryk lyder særlig højt, men dets betydning fra første gang forstod ikke. Folk i lang tid studerede oprindelsen af udtrykket, men kom ikke til en fælles konklusion. Hvem var hun, og hvilken betydning det har phraseologism?

Hvad er idiomer?

Formsprog - det er stabilt udtryk med det samme ord orden og mening. Hvert ord tages separat fra phraseologism betyder ikke det samme individuelt. Fraseologiske udtryk resistente sammensætning, uforanderlige. Når du bruger dem skriftligt eller i tale man ikke kommer op med dem på farten, og henter fra hukommelsen. Udtryk udviklet sig gennem årene, og ikke for en kort periode.

Hvorfor bruge idiomer?

Formsprog anvendes til at give større tekst eller tale følelser. Disse udtryk berige det, gøre det mere smukt, mere interessant og farverig. Tale uden phraseologisms kan blive tør og ikke klangfuld.

Oprindelse phraseologism

Udtrykket "Sidorova ged" er den fraseologi med et egennavn, så det tiltrækker særlig interesse for ham og grundig forskning af dens oprindelse. Sprogforskere har nogle antagelser om, hvad der er denne mystiske dyr. Nogle antagelser kan lyde som et eventyr eller legende. Nå, lingvister kunne stadig ikke sige præcis, hvor dette formsprog fandt sted, og da det først begyndte at spise. Det er derfor, folk er kommet op med folk selv, hvor gjorde det formsprog "Sidorova ged" hvem Sidor og hvorfor en ged.

valgmulighed Én

Den mest almindelige udgave siger, at denne sætning er konstrueret på baggrund af bærbare ord, der betyder "Sidor" og "ged". For lang tid siden Sidor kaldes rig mand eller en købmand, der var særlig ondskabsfuld, grådige og stridbar. Denne rige mand var så vred, at han ikke ville omvendt sig og ged, hvis hun klatrede op på hans senge og spiste et par senge af kål. I oldtiden geden blev betragtet som meget skadelige dyr, hvorfra det var lidt brug, men en masse problemer og tab. Faktisk geder ofte fik det for skader på ejendom af de landsbyboere.

Den første version af oprindelsen af udtrykket er den mest populære, men ikke alle sprogforskere anser det for at være sandt.

option to

Den anden version siger, at det af nogen geder ikke gå - der var kun én arabisk udtryk. "Sadar casa" - såkaldte i de arabiske lande, en dommers dom, som er alle meget bekymrede. Denne sætning indeholder ofte alvorlige prygl med pinde mand. Det anses derfor for at "Sidorova ged" - dette er kun en fordrejning af dommen i Sharia dommer, når lån fra arabisk.

Folk, der studerer det russiske sprog, oprindelsen af ordene i det, samt idiomer, mener, at det mest sandsynlige er, hvad der skete dette udtryk.

valgmulighed tre

De siger, at formsprog er en anden version af oprindelsen. Denne version er mere som et eventyr, det er snakken i skolernes yngre elever i løbet af undersøgelsen af fraseologi. Ifølge legenden levede han i lang tid kozovladelets, hvis navn var Sidor. Han ønskede sin ged var den bedste, uddannede, ikke trampet på sengene, og ikke stjæle kål på naboerne. Men hans ged aldrig lyttede. Og da Sidor genkende sine forbrydelser, jeg slog hende med en pind for ulydighed. Deraf udtrykket "kæmpe som en grå ged."

Betydning phraseologism

Hvis du kender oprindelsen af en fraseologiske enhed, kan du gætte, hvad det betyder, "Sidorova ged." Phraseologism værdi baseret på en sammenligning: Når en person siger, at de vil "kæmpe som en grå ged", hvilket betyder, at det vil være meget at skælde, straffe, eller endda slået.

Oftest kan dette formsprog findes i litteraturen. Forfattere kan lide at bruge idiomer og andre stabil ekspression i deres biografier, historier og romaner.

Hvad betyder "Sidorova ged?" Når tale eller tekst, skal du bruge dette udtryk, er der associationer til noget trist. Men på det seneste, er dette udtryk anvendes ikke i bogstavelig forstand, som før, men i en lidt forvrænget. mand i dag, der er skyldig eller gjorde noget forkert, straffe så grusomme måder, der tidligere har modtaget "Sidorova ged." Phraseologism værdi har ændret sig, og nu manden skændte og straffet.

Phraseologisms synonymer for "kæmpe som en grå ged"

Et vigtigt element i hver phraseologism, som også er dens vigtigste funktion er, at de er forpligtet til at have et synonym, at et ord kan formidle essensen af udtrykket. Oftest, idiomer, og antonymer er, men der er undtagelser.

Phraseologisms synonymer for "kæmpe som en grå ged": beat, misbrug, thrash, straffe, pisket, pisket, og andre gør skælde.

Blandt phraseologisms synonyme med udtrykket "Sidorova ged" vil være den berømte talemåde "grød", hvilket også betyder en trussel for mennesker.

Andre idiomer involverer dyr

Formsprog, der involverer dyr er meget populære og vysokoupotreblyaemymi. Hertil kommer, "Sidorova ged" er følgende idiomer:

 1. Stædig som et muldyr - så siger om en meget stædig mand, der ikke ønsker at indrømme, at de var forkerte, eller at blive enige med en andens mening.
 2. Ligger som en trooper - åbenlyst ligge i øjet uden et stik af samvittighed,
 3. Hungry ligesom ulven - så sige om en mand, der føler en stærk følelse af sult.
 4. Monkey arbejde - ubrugelige indsats, unødvendigt arbejde, handlinger, der i sidste ende til noget godt ikke.
 5. Sly som en ræv - så sige om den snu mand.
 6. Blind kylling - formsprog om en person med dårligt syn.
 7. Gør bjerge ud af muldvarpeskud - udtryk er en grov overdrivelse, der ikke svarer til virkeligheden.
 8. Mosquito næse vil ikke underminere - den ideelle produkt, ting, som er lavet uden fejl.
 9. Ikke alle kat Fastelavn - er ikke sådan, at er altid så god.
 10. Arbejde som en hest - arbejde hårdt, meget hårdt.
 11. Krokodilletårer - formsprog betyder uoprigtig tårer udgydt af hensyn til bedrag. Falsk og fintede beklagelse.
 12. Buridans æsel - det er en interessant formsprog, der bogstaveligt talt blev skabt af den franske filosof ved navn Jean Buridan. Han hævdede, at hvis den forreste del af en sulten æsel til at sætte to lige store bundter af hø, vil han dø af sult, men ikke vælge en af dem. Siden da formsprog "buridans æsel": en person, der ikke kan træffe et valg mellem to identiske ting eller funktioner.
 13. Tilbage til sine får - så ofte siger i interviews, diskussioner. Formsprog er et opkald til en anden samtalepartner pind til de vigtigste samtaleemne.
 14. Spin ligesom et egern i et hjul - en travl mand normalt "spinning som en egern i et bur", dvs konstant engageret i deres egne sager og problemer.
 15. Syndebuk - formsprog den person, som at dumpe ethvert ansvar for andres fejl.
 16. Køb en gris i en pose - formsprog betragtes mest populære og vysokoupotreblyaemym. På trods af, at ordet var i lang tid, er det oftest bruges i dag i Rusland. Formsprog har en interessant legende oprindelsesland, siger, at så talte franske forstand. Udtrykket betød ulykkelige køber, der har købt noget uden at se, helt uden at vide noget om kvaliteten af dit køb.

"Sidorova ged" - dette formsprog, bygget for længe siden i Rusland. Men på trods af dette, i disse dage er det et af de mest vysokoupotreblyaemyh.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.