Nyheder og SamfundNatur

Hvad er kvarts og hvordan er det dannet?

En af de mest interessante mineraler på jorden er kvarts (foto). Dens sammensætning, der indeholder silicium og ilt, kan nemt findes selv i børns sandkasse. Kvarts stammer fra krystaller, ændrer udseendet på grund af nærheden til andre mineraler, sten og metaller, som til sidst erhverver en fantastisk farve og glans.

Hvad er kvarts

I overensstemmelse med krystallernes størrelse er mineralet opdelt i to grupper: groft krystallinsk og kryptokrystallinsk. Amethyst, citrin, rockkrystal, rauchtopaz, sort morion er den mest berømte og smukke art relateret til gennemsigtigt stort krystal kvarts. Skrotokrystallinske sorter er igen opdelt i fibrøse (krysopras, agat, carnelian) og finkornet (aventurin).

Kvartsaflejringer er placeret i bjerghuler. Så hvordan er denne race dannet? Kvarts er unikt, dette manifesteres i det faktum, at krystallet under sin vækst fanger andre mineraler, urenheder og endda siltfragmenter. Indkapsling af dem, krystallet vokser yderligere, og de fremmede partikler bliver til fange af stenis for evigt. Således fødes sjældne fantastiske sten, blandt hvilke stenen "Venusens hår" og kvarts "Phantom" skiller sig ud.

«Venus Hair»

Forskellige mineraler kan omsluttes i en kvarts skal. Men den mest værdifulde for juvelerer er stenen med inddragelse af rutil. Rutil eller titaniumoxid, når de vokser i kvarts, viser et underholdende mønster i form af nåle eller hår. Dette mineral er af forskellige farver: fra sort til guld. Stenkrystal, mælk eller røget kvarts med indeslutninger i form af gyldne hår hedder "Venushår". Ifølge legenden faldt kærlighedens gudinde med hendes gyldne krølle i bjergstrømmen, og den blev forfrosset for evigt.

Hvad er kvarts med guldindeslutninger af rutil? Nogle gange er det en fantastisk brandspray, indkapslet i sten, og nogle gange ser det virkelig et fremmeds magiske hår. Og når nålene med rutil fylder kvarts parallelt, fødes en "kattens øje" sten.

"Venus håret" er en sten, der beskytter mod ensomhed og symboliserer kærlighed. Han er slidt og ønsker at bevare gamle følelser eller finde nye, give til en elsket.

Hvad er et "Phantom" -kvarts?

Nogle gange sætter de mindste partikler af chlorit sig på overfladen af kvarts. Krystalet fortsætter med at vokse, og inde i det forbliver en kontur af outlandish tegning. I stenens gennemsigtige tykkelse kan man se en snedækket bjergtop eller et spøgelse af et forladt slot. Dette er kvarts "Phantom", som undertiden kaldes en sten af skygger.

Sådan spiring af mineralstøv i krystal er en indikator for de ændringer, der fandt sted med stenen. Jo oftere han blev udsat for ændringer i temperatur eller stråling, jo mere bizarre hans mønster. Sådanne sten er et sjældent held for forskere og samlere.

Holderen af jordens hukommelse, et øjenvidne af globale ændringer, et symbol på frosset tid - det er hvad kvarts "Phantom" er. Måske er det derfor, at bolde fra en lignende slags mineral bruges under meditationer. Folk tror på evnen til at opdage fortidens hemmeligheder. Kvarts "Phantom" vil være en ideel gave til at fejre en ny fase af livet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.