FormationGymnasier og universiteter

Neurologi: cerebrale symptomer på hjerneskade

Til lægen-neurolog nødt til at gælde for alle, selv når tilsyneladende er der ingen beviser - ingen havde brug for hjælp, selv for et barn, selv for en voksen, er ikke uden høring og underskrivelse af en specialist. Neurolog er ansvarlig for diagnose og behandling af sygdomme i nervesystemet på den person - både centralt og perifert. Men dette er en særlig sfære zhinedeyatelnosti kroppen, den er ansvarlig for alle de processer, kontroller og dirigerer dem. Og cerebrale symptomer er indikatorer for et alvorligt problem, der kræver arbejdet i en neurolog og andre specialister.

Diagnose højre - dette er vigtigt

общемозговые и менингеальные симптомы, для врача самое важное - установить причину их появления, связав ее с конкретным повреждением или травмированием опреденного участка головного мозга или его оболочки. Når observere patienten sådanne tydelige tegn på problemer, såsom cerebrale og meningeale symptomer til lægen det vigtigste - at fastslå årsagen til deres udseende, der forbinder den til en bestemt skade eller traumer til hjernen opredennyh websted eller sin skal. общемозговые симптомы при инсульте, черепно-мозговых травмах, токсических поражениях, опухолях, воспалительных и инфекционных заболеваниях, выделяется всего четыре: De vigtigste årsager, der giver anledning til symptomer på cerebral slagtilfælde, traumatisk hjerneskade, toksiske læsioner, tumorer, inflammatoriske sygdomme og infektionssygdomme, frigives kun fire:

 • overtrædelser liquorodynamics - produktion, cirkulation og cerebrospinalvæske reabsorption - CSF;
 • øget intrakranielt tryk;
 • irritation af membraner i hjernen og blodkarrene;
 • en forøgelse i hjerne volumen.

Hver af disse årsager hjernen symptomer kommer ikke af sig selv - alt har en forklaring. Og finde ud af, hvorfor overtrædelsen fandt sted, for at ordinere en passende behandling af sygdommen, - den opgave en neurolog.

Hvad er symptomerne på hjerneskade

Mange stater er kendetegnet ved lignende symptomer, og de kan ikke altid være forbundet med krænkelse af nervesystemet. как быть нарушением работы пищеварительного тракта, так и иметь под собой нарушение деятельности мозга. Således for eksempel, kvalme og opkastning kan enten være i strid med fordøjelseskanalen, og være baseret på en krænkelse af hjernen. Cerebral neurologiske symptomer eksperter skelner således:

 • hovedpine;
 • svimmelhed;
 • svækket bevidsthed;
 • kramper;
 • kvalme, opkastning.

En sådan opdeling - en global, er hvert element opdelt i flere separate simtomov forskellig ætiologi. Opgaven for de specialiserede komplekse udseende symptomer bliver meget klart billede af problemet. бщемозговые симптомы уже достаточно хорошо изучены, они имеют определенные признаки, по которым можно установить область нарушения. Mange af de symptomer, bschemozgovye allerede godt studeret, de har visse egenskaber, som du kan indstille det område af bruddet. Sådanne systemer kaldes symptomatiske syndromer og har et bestemt navn.

Neurology i bistand

For lægen-neurolog, såvel som for enhver anden læge, det vigtigste - at fastslå årsagen til problemet. Gør det til en neurolog yderst vanskelig. Observerede symptomer og syndromer - det er kun konsekvenserne af overtrædelser af sygdommen. Det vigtigste - at identificere kilden. Patogenese af cerebrale symptomer kan være meget forskellige, fordi eventuelle forstyrrelser fører til fremkomsten af eventuelle problemer i hjernen. Men at etablere et bestemt punkt i deres udseende, og hvad gjorde dette punkt vises - det mest grundlæggende. Diagnosen neurologisk sygdom - det er mest omhyggelige omfattende undersøgelse. бщемозговые симптомы могут иметь очень разные причины появления, но только от верно поставленного диагноза, который расскажет о причине их возникновения, зависит результат лечения. Om bschemozgovye symptomer kan have meget forskellige grunde til udseendet, men kun på den rigtige diagnose, som fortæller om årsagen til deres udseende, resultatet af behandlingen afhænger.

Fokale eller generelle læsioner

Afhængigt af placeringen af det sted, samt det område af hjernen læsioner af forskellige lidelser åbenbart cerebrale og fokale symptomer. De adskiller sig kvalitativt. Focal symptomer i nederlag af en bestemt del af hjernen er ansvarlig for sin egen særlige funktion af livet. Derfor kan de fokale symptomer omfatter:

 • aprakticheskie (fokus handling og bevægelser);
 • smag;
 • motor;
 • vejrtrækning;
 • visuel;
 • olfaktoriske;
 • mental;
 • tale;
 • hørelse.

Ved at observere tab af liv i nogen funktioner under ansvar af en eller anden del af hjernen, kan vi tale om hans skade. Integreret visning af fokale hjernen symptomer, og der ofte sammen, men det sker også, at sygdommen eller skaden opstår kun én type symptom.

hjernetumorer

Det faktum, at kræft er blandt de mest almindelige, som omfatter verdens befolkning i alle aldre, siger en masse. Kræft yngre, selvom de diagnostiske og behandlingsmæssige metoder konstant bliver forbedret, hvilket gør det muligt at håndtere denne frygtelige sygdom i nogle tilfælde ganske succesfuldt. Hjernetumorer er ikke den mest almindelige form for kræft sygdom, men de er diagnosticeret for sent, når patienten allerede er meget svært eller endda umuligt at hjælpe. не являются какими-то особенными, атипичными, что определяет сложность постановки диагноза. Cerebrale symptomer i hjernetumorer er ikke nogle særlige, atypisk, som bestemmer kompleksiteten af diagnosen.

I tilfælde af en hjernetumor kan lange "tavshed" af kroppen, og det er på grund af denne sygdom er diagnosticeret er i de senere faser. Dette skyldes det faktum, at nogle områder, siger eksperter, "dum". Tumoren opstod, vokser, og de reagerer ikke, og rapporterer ikke til hans "master", at der er noget galt.

Cerebral symptomer - hovedpine, kvalme - er forbundet med træthed, migræne hovedpine, men ikke med en dødelig sygdom. Men når den generelle helbredstilstand er alvorligt forværret, og søgen efter problemet er tidskrævende, og det tager for evigt, er en person dømt til døden.

Symptomer på kræft i hjernen og cerebral manifest, og omdrejningspunktet. Klinikere hævder, at det er umuligt i tilfælde af en tumor præcis sige, hvem af dem vil være primær og som er sekundære. Det hele afhænger af de særlige kendetegn ved tumorer, da nogle tumorer vokser langsomt, først forårsager cerebrale lidelser. Og nogle - aggressiv, hård indvirkning på uddannelsescenter, og først derefter, som et resultat af vækst, forårsager cerebrale symptomer. Med væksten af tumor ekspression af alle former for symptomer og syndromer forøges, hvorfor denne ikke fik mulighed for at udføre visse funktioner. For at diagnosticere tilstedeværelsen af tumorer er kun mulig, når der udføres en omfattende undersøgelse ved hjælp af en klinisk analyse, værktøj og hardware forskning.

Traumatisk hjerneskade

Traumatisk hjerneskade - almindelige type skade både den direkte indvirkning på hovedet - et slag eller fald - og indirekte - ved opbremsning af bilen, hvor passageren er iført en sikkerhedssele, eller når du hopper fra en højde på fødderne eller på ryggen, den såkaldte hjernerystelse. Cerebrale symptomer på TBI primært afhænge af omfanget af hjerneskade på grund af skade.

Hjernerystelse er karakteriseret ved moderate eller milde cerebrale symptomer, og bestemmes af den kortsigtede tab af bevidsthed (1-3 minutter), takykardi, søvnløshed, sveden, svaghed, en forbigående (ikke mere end 72 timer) fokale symptomer.

Brain kontusion er defineret i mere udtalte symptomer på hjerne og lokal: offeret mister bevidstheden næsten en time, han havde svær kvalme og gentagne opkastninger, svær hovedpine. Også, når en hjerneskade er tydeligt manifesteret fokale symptomer på de områder, som faldt skade.

Kompression af hjernen bestemmes ved tilstedeværelsen af hæmatom udformet af spongiosa af kraniet ugyldig eller på grund af blødning meningeal arterie. Cerebral symptomer med sådanne traumer er ikke udtrykkes klart i det første gang at diagnosticere dem. Og generelt, i første omgang med hjerne klemme hæmatom opstår den såkaldte klare interval eller den tilsyneladende forbedring, at patienten ikke har nogen idé om, at hans liv er i alvorlig fare, forsøger han at holde tidligere livsform, men den pludselige forringelse kan medføre, hvis ikke til døden derefter til handicap. Derfor, i mange tilfælde, hjernen klemme kræver øjeblikkelig kirurgisk indgreb, selv om terapi i nogle tilfælde er konservativ.

fornærmelse

En af de mest almindelige og kendte former for hjerneskade - et slagtilfælde. общемозгового расстройства при прединсультном состоянии известны абсолютному большинству обывателей: головные боли, головокружение, шумы в ушах, ухудшение работоспособности, нарушение сна. Symptomer på cerebrale lidelser i predinsultnom tilstand kendt absolut flertal af almindelige mennesker: hovedpine, svimmelhed, støj i ørerne, forringelse ydeevne, søvnforstyrrelser. Men oftere de betaler lidt opmærksomhed, bortset fra ubetydelige og ikke bærer faren. Slagtilfælde samme eksperter også kaldet hjerneblødning, som dog har forstadier, men som altid sker pludseligt. бщемозговые симптомы при инсульте являются характерными для любого из двух видов мозговой катастрофы: Omkring bschemozgovye symptomer på slagtilfælde er specifikke for en af to typer af hjernen katastrofe:

 • hæmoragisk slagtilfælde - er forårsaget af brud på blodkar i hjernen;
 • Iskæmisk slagtilfælde - som en blodstrøm forstyrrelse på grund af blokering af blodkar - og thrombose atkroskleroticheskie plak.

Også slagtilfælde er opdelt efter sværhedsgrad:

 • mild - symptomatisk manifestation lidt udtrykt og testet i 3 uger;
 • slag af moderat sværhedsgrad er karakteriseret ved veldefinerede fokale symptomer, mens den cerebrale læsioner kan være fraværende helt, er patienten i hovederne af hele tiden;
 • alvorlig grad af slagtilfælde karakteriseret ved den globale udvikling af hjernesygdomme, depression af bevidsthed hos patienten.

Cerebral symptomer på hjerneskade i slagtilfælde karakteristisk for moderat til svær hjerneskade. Dette er en hovedpine, der kan forstærkes med tiden, kvalme og gentagne opkastninger, svimmelhed. Også for disse instultov sværhedsgrad karakteriseret ved tab af bevidsthed, kort eller lang, sløvhed eller omvendt, spænding, følelse af feber, mundtørhed, øjensmerter, kramper. Focal symptomer afhængigt af skade localization og fange områder af hjernen ødelæggelse kappe.

Slagtilfælde diagnose udføres kun i en specialiseret medicinsk institution. Hvis du har tid til at levere patienten til undersøgelse og akut behandling i den såkaldte terapeutiske vindue periode på mellem 3 til 6 timer efter påbegyndelsen af hjerneskader som følge af slagtilfælde, kan virkningerne af sygdommen reduceres betydeligt. Det bør erindres, at dødsraten blandt slagtilfælde er kun overgået iskæmisk hjertesygdom i kardiovaskulær sygdom.

inflammatoriske sygdomme

Om tick-borne encephalitis taler meget og regelmæssigt med forårets varme, advarsel om den frygtelige fare for flåtbid - bærere af sygdommen. Men hjernebetændelse - er en gruppe af inflammatoriske sygdomme i hjernen. De er opdelt i primære og sekundære, fordi det ofte er at identificere årsagen til inflammatoriske hjernelæsioner ikke kan. Med udviklingen af de læsioner af forskellige ætiologier for cerebrale symptomer omfatter:

 • hovedpine;
 • kvalme;
 • feber;
 • følsomhed over for lys (fotofobi);
 • svækket bevidsthed;
 • døsighed;
 • epileptiske anfald.

Hvis sygdommen bliver svær, kan det udvikle parese og lammelse, nakke stivhed, koma, ændringer i blod og spinalvæske, hvilket antyder en inflammatorisk proces. Hjælpe med at diagnosticere punktering cerebrospinalvæske og magnetisk resonans og computer tomografi. Cerebrale symptomer i inflammatoriske sygdomme i hjernen og kliniske tests kan detektere helt klart årsagen og det kausale agens og udpege lægemiddelterapi.

toksiske læsioner

Hjernen har brug for en konstant tilførsel og næringsstoffer ilt, den modtager fra blodet. Men på samme måde i hjernen efteråret og unødvendige stoffer - toksiner og giftstoffer, der en eller anden måde kom ind i blodet. Udvikling af giftige hjerneskade. Eksperter identificere to problemer med denne betingelse:

 • toksisk encephalopati;
 • entsefalopolineyropatiya.

Kroppen er ligegyldigt, hvordan de giftstoffer fik Han reagerer kraftigt på en sådan invasion. Først og fremmest giftige forgiftning påvirker hjernecellerne. Specielt farlig langvarig udsættelse for giftige stoffer, hvor ændringer kan være irreversibel. Stoffer, som har en negativ indvirkning på den menneskelige hjerne, de er:

 • alkohol;
 • narkotiske stoffer af vegetabilsk eller syntetisk oprindelse;
 • tungmetaller;
 • en bestemt gruppe af medikamenter eller ved længere tids ukontrolleret modtagelse;
 • giftstoffer.

Cerebrale symptomer på hjerneskade, når de udsættes for giftige og giftige stoffer er som følger:

 • hovedpine;
 • kvalme;
 • svimmelhed;
 • svækket bevidsthed.

I disse typer af hjerneskader vil nødvendigvis blive manifesteret omdrejningspunkt lidelse. Eksperter inddele dem i tre grupper:

 • cerebellar-vestibulære kompleks - den såkaldte følelse af beruselse;
 • gipotolamichesky kompleks - forklarer overtrædelse af hypothalamus - hjerneregion, der styrer homeostase og neuroendokrine aktivitet af hele organismen;
 • ekstrapyramidale kompleks - en krænkelse af motorisk aktivitet i skeletmuskulatur.

Toksiske læsioner diagnosticeres ved påvisning af giftige stoffer, samt hardware metoder såsom MRI.

meningitis

Neurologi separate afsnit fremhæver sådanne sygdomme som meningitis. относится к воспалительно-вирусным поражениям нервной системы и головного мозга, но имеет свои характеристики и последствия. Selv om det er relateret til inflammatoriske virusinfektion af nervesystemet og hjerne, men har sine egne karakteristika og konsekvenser. Så når Menig, uanset hvad det måtte være, påvirker hjernen Skede, snarere end hjernen, og rygmarven. Eksperter identificere to typer af meningitis:

 • meningitis;
 • pachymeningitis.

Disse udtryk til inflammatoriske sygdomstilstande bløde og arachnoid meninges og hårde skal hhv. общемозговые симптомы. For hver type meningitis er typisk, at de cerebrale symptomer sygdommen. Neurologi identificerer flere måder gradation meningoencephalitis sygdomme, hvoraf den ene er baseret på identifikation af det forårsagende middel - patogenet. общемозговые симптомы при менингите. Afhængigt af hvad VOSA sygdom vil manifestere det kliniske billede og de cerebrale symptomer på meningitis.

 • Meningokokmeningitis er kendetegnet ved pludselig, stiger kropstemperaturen hurtigt, en hovedpine, og hyppige opkastninger som følge af øget intrakranielt tryk. For denne type er karakteriseret ved visse stillinger, der giver lægen mulighed for straks foreslå passende diagnose - head kastet back-to-back er benene forbundet til maven, som er trukket tilbage, og ryggen er buet. Denne såkaldte meningeal tegn på hjerneskade. I løbet af sygdommen synes svækket bevidsthed - delirium, forvirring, lammelse, kan koma udvikle sig. Pristupopobraznye synes anfald, hvoraf nogle kan være dødelig.
 • Serøs meningitis er forårsaget af enterovirus og poliovirus. Til denne type sygdom er kendetegnet ved følgende cerebrale symptomer: hovedpine og opkastning efter prodormalnogo periode af sygdommen, feber, udvikle fælles symptomer på meningitis - stress hals, buet ryg. For denne type sygdom, typen af patogen, inkluderer tuberkulose og viral meningitis.
 • Meningitis er forårsaget af protozoer intracellulære parasitter. Denne type sygdom er kendetegnet ved en indledende fremkomst af smerter i muskler og led, udslæt af mæslinger typen, en stigning på nogle af lymfekirtlerne. Så er der cerebrale symptomer som hovedpine og opkastning og meningeale symptomer - stiv nakke, bøjede ben.

Enhver form for meningitis er farlig, fordi årsagen til sygdommen er ganske vanskeligt at opdage i de tidlige stadier af sygdommen. Formulering af tilstrækkelig diagnose kræver visse medicinske begivenheder - prøveudtagning cerebrospinalvæske, kaldet en lumbalpunktur. Det giver dig mulighed for at identificere den sygdomsfremkaldende agens og udpege behandling af høj kvalitet. Meningitis som farlig for sine komplikationer som følge af ikke rettidig indledt tilstrækkelig behandling eller ukorrekt behandling.

Diagnosticering af problemet

Nogle cerebrale symptomer absolut flertal af almindelige borgere opfattes som ubetydelige, en forbigående forbundet med problemer i livet. Det hovedpine og kvalme - med pereutomlyaemostyu, dårlig kost, stress. Og de fleste ikke er opmærksomme på dem, tage symptomatiske medicin og uden at tænke over at finde et udgangspunkt af problemet. Men over tid, cerebrale symptomer er ved at udvide, er der tegn på fokale hjernelæsioner, problemet bliver relevant, men ofte tid for hende at tilstrækkeligt adresse vises savnet. I diagnosen af neurologiske problemer bør anvende alle mulige metoder at moderne medicin har - fra forskellige former for analyser til hardware diagnostisk MR-typen CT. Lige i rette tid til at sætte den korrekte diagnose vil gøre det muligt at helbrede sygdommen uden konsekvenser for menneskers sundhed og liv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.