HjemlighedKonstruktion

Weld defekter: klassificering og Retsmidler

Svejsning - en af de vigtigste produktionsprocesser. Med det, er forbindelsen lavet af stål stykker i de mest forskelligartede designs. Som i tilfældet med andre industrielle processer, der er undertiden en ægteskab. refererer svejsefejl under den, der drastisk kan reducere kvaliteten af det færdige produkt, hvis ikke gøre det dødbringende drift.

klassifikation

Af den måde, hvordan kan de inddeles? Alle svejsefejl er inddelt i tre hovedgrupper:

  • Udvendig.
  • Intern.
  • Looping.

Eksterne defekter svejsning er ofte de mest talrige kategori. Det omfatter: for lille størrelse, samt forskydningen af forbindelseslinien, forskellige knuder, "stykker", skallen krympning og ikke indlejret i processen med svejsning kratere, revner eller porøsitet. Uensartet svejsebredde angår også denne art. Det menes, at de eksterne defekter af svejsede samlinger er de mindst farlige kategori.

Følgelig det indre indbefatter porer, talrige indeslutninger af slagge er ikke fuldt kogte sted, og en revne i tykkelsen af svejsemetallet. Med hensyn til gennem defekter, det fistler, der strækker sig gennem hele tykkelsen af den del revner, og burnout.

De væsentligste årsager til svejsning defekter

  • Næsten altid de ser ud, når de forsøger at bruge ekstremt billige og lav kvalitet materialer.
  • Det samme kan siges om den dårlige kvalitet af svejseudstyr. Desuden hyppigheden af forekomsten af mangler ofte stiger efter dårlig reparation instrumenter, der anvendes af specialister.
  • Selvfølgelig er dette sker ret ofte i strid med teknologien.
  • Alvorlige fejl i svejsesømmen er ikke ualmindeligt, at uerfarne fagfolk med lav kvalifikation.

Det er let at forstå, at de fleste produkter af høj kvalitet opnås i tilfælde af brug af fuldt automatiseret udstyr. Glem ikke om den bekvemmelighed af arbejdsområdet. Således er en stor skællet søm og krænkelse af dens bredde meget ofte findes i tilfælde, hvor svejseren (selv erfarne) arbejder i en ubekvem stilling.

Faktisk ikke tilfældig i kravene til gennemførelsen af svejsning der er elementer, som er særligt fastlægger et komplet udstyre arbejdspladsen, der giver sin kvalitet ergonomi.

vigtig bemærkning

Selv en nybegynder svejsere velkendt, at for at maksimere sømmen styrke skal have en lille gevinst i størrelsesordenen 1-2 mm. Samtidig de samme svejsere ofte indrømme en bommert, når de foretager gevinst på 3-4 mm. Dybest set, i simple tilfælde, intet galt med det, men ikke når det kommer til produkter, er altid i en dynamisk tilstand af belastningen. Alt dette fører til stress koncentration og en kraftig stigning i sandsynligheden for brud.

underskæring

Som vi allerede har sagt, defekter i svejsningerne og forbindelser er ekstremt farlige. Det er ikke svært at forestille sig, hvad der ville ske, hvis de vil være i detaljerne, der er beregnet til at blive monteret, for eksempel i støttestrukturen af jernbanebroen. De er særligt farlige i tilfælde af svejsning dele fra rustfrit stål, der skal drives under betingelser med konstante temperaturændringer.

Den farligste er underskårne, da de er en naturlig "batteri" spænding, som vil blive koncentreret i det svageste punktsvejsning. Desuden har de reducere sin sektion samt en yderst negativ indflydelse på styrken af forbindelsen væsentligt.

Typisk er disse udvendige fejl i svejsningerne i de fleste tilfælde ikke korrigeret. Dette skyldes det faktum, at metallet (som regel) stadig vil have en lav profil ægteskab, hvilket kan føre til meget betydelige konsekvenser.

Da der er underskæringer?

Den væsentligste årsag udstiller for meget strøm. I kombination med den lange bue, denne faktor giver næsten et hundrede procent sandsynlighed for, at de opstår. Desuden i nogle tilfælde, underskæringer forekommer, når for hurtig forskydning varmekilde over metaloverfladen.

Hvis designet selvom lidt vigtigt, selv de mindste fejl i svejsninger og forbindelser af denne type er helt uacceptabelt. Korrigerer dem ved hjælp af en tynd pæn svejsesøm. Hvis der er en sådan mulighed detalje er det bedre helt at erstatte (bemærk, at sidste bemærkning gælder for alle fejl).

Masser utilstrækkeligt metal

Hvis en sådan station ligger lige i sømmen tykkelse, det er yderst farligt. Først skal du finde en sådan defekt kan kun bruge fejl. For det andet er de igen akkumulere en naturlig spændinger i metallet. Sammenholdt med krænkelse af en svejset struktur, alt dette fører til risiko for tidlig svigt detaljer. Især ofte sådanne interne defekter i svejsningerne opstår i tilfælde af brug af legeret stål og dårlig svejseudstyr.

Porøsiteten (uanset placering) reducerer kraftigt styrkeegenskaber til uacceptable værdier, fører til "delaminering" af metallet, det vil sige det tab af dets naturlige struktur. Detaljer selv med lav porøsitet er flere gange større sandsynlighed for at bryde under belastning selv i begyndelsen af operationen. Med porer af fejl gasser, som simpelthen ikke har tid til at trække sig tilbage fra det smeltede metallag.

Som med alle typer af svejsefejl, er de meget ofte opstår i tilfælde af lav kvalitet rå elektroder. Det sker ofte, at porøsiteten opstår på grund af nogle urenheder i beskyttelsesgasser. Som i det foregående tilfælde kan denne type fejl også forekomme ved for høj svejsehastighed når plat overtrådt integriteten af den beskyttende gas "bad".

slaggeindeslutninger

Inklusioner af slagge i høj grad ødelægger ensartetheden af metalkonstruktionen. Den klassiske årsag til dannelse - utilsigtet trimning ledoverfladen fra rust og skala rester. Sandsynligheden for deres forekomst tendens til nul med det forbehold svejsning lag af beskyttende gasser. Sjælden tur runde form repræsenterer ingen fare, kan produkter fra dem gå OTC.

Bemærk, at hvis de anvendes i svejsning wolframelektroden, kan detaljerne findes at metalpartikler. Deres grad af fare - som i det foregående tilfælde (dvs. det er tilladelige fejl i svejsninger ..).

revner

Der er tværgående og langsgående forløbende både til sømmen og metal langs eller nær det. De er ekstremt farlige, fordi i nogle tilfælde reducere den mekaniske styrke af produktet og vibrationer til næsten nul. Afhængigt af egenskaberne af det materiale, der skal svejses, revnen kan både bevare sin oprindelige placering og sprede sig til hele længden af emnet i en meget kort tid.

Ikke overraskende er det de farligste defekter i svejsningerne. Standard i de fleste tilfælde kræver øjeblikkelig afvisning af sådanne komponenter, uanset den tilsigtede anvendelse (med undtagelse af absolut uvigtige poster).

Manglende ensartethed i sømmene

Så det kaldes grov afvigelse på geometriske parametre for tilslutninger, der kræves i forordningerne karakteristika. Kort sagt, hvis svejsningen er en "slange", skråt og så videre. N., Det kommer bare til en lignende type fejl.

Oftest de forekommer i arbejdet med uerfarne svejsere, samt betydelige stigninger, defekt udstyr og banale hast. Farlige denne defekt, der er ofte kombineret med undercooked, som allerede er langt farligere. Hvis afvigelsen fra den aksiale linie af forbindelsen er ubetydelig og ikke forårsager reduktion i styrken af produktet, kan komponenten være i drift.

I dette tilfælde altid huske en simpel ting: jo mindre vinklen for overgangen fra basismetallag at fusionere, jo dårligere mekaniske styrke den svejste produkt. Selvfølgelig, i fremstillingen af nogle husstand konstruktioner (drivhus ramme, for eksempel) i underspænding betingelser at undvære de ujævne syninger simpelthen urealistisk. Men i dette tilfælde, at de ikke udgør nogen særlig risiko.

Grundlæggende løsninger, fejlrettelser

Bare sige følgende: I de fleste tilfælde, er processen med fjernelse af defekter i svejsningerne diskussion ikke mening, som i en mere eller mindre strenge OTC alle produkter med nogle mangler simpelthen ægteskab. Men nogle gange er det virkelig tilfældet, at fejlen ikke er for alvorlig, men fordi det kan elimineres. Hvordan man gør det?

I tilfælde af snitfladen em med stålstruktur (plasma-lysbuesvejsning), rengøres omhyggeligt stedet for mislykkedes forbindelse og prøve igen. Hvis der er mindre udvendige fejl i svejsningerne (ujævne forbindelser lavvandet pit), kan de simpelthen slibes. Selvfølgelig betyder det ikke blive involveret og tage for meget metallag.

vigtig meddelelse

Når det kommer til produkter af rustfrit stål, som er genstand for obligatorisk varmebehandling skal udføres korrektionen af fejl i svejsningerne kun (!) Efter en ferie i temperaturområdet fra 450 til 650 ° C.

Korrektion af andre sorter

Den nemmeste måde at rette sagging og ujævn mekanisk fælles. I dette tilfælde krydset lige renset (som vi allerede har nævnt). vi har sagt ovenfor om rettelserne underskæringer, men endnu en gang kan vi konstatere - med sådanne defekter detalje mere hensigtsmæssigt at straks aflivet, fordi dens anvendelse kan være farlig!

Hvis du har en brænde-through (som ikke er så almindeligt), afskaffelse af svejsefejl tilbringer ganske enkel: først, som en overflade, der skal trimmes, og derefter koge det igen. Cirka så gøre med kratere.

Grundlæggende betingelser "dekoration"

Ved fjernelse af defekter skal overholde visse tekniske betingelser. For det første, skal du følge en simpel regel: den defekte del længde skal matche sin bredde plus 10-20 mm bør overlades "just in case".

Vigtigt! Bredden af svejsesømmen efter re provarkoy bør ikke overstige to gange dens størrelse, før arbejdet påbegyndes. Vær ikke doven til at fastsætte fejl vel forberedte overflade. For det første forhindrer slagge i at trænge ind metalstykkerne. Desuden vil denne troskyldig foranstaltning bidrage til at fremskynde arbejdet og øge kvaliteten af dens resultater.

Det er meget vigtigt at forberede en prøve for re-indlejrer plottet. Hvis du bruger LBM ( "bulgarsk"), er det bedre at tage en køretur på den mindste diameter. Sideflader prøven skal gøre så meget som muligt glat, fri for grater eller andre fremspringende dele under svejseprocessen kan blive til alle de samme slagge.

Når det kommer til aluminiumforbindelser, titan og legeringer af disse metaller, sagen er at nærme mere ansvarligt. For det første i forhold til defekter i dette tilfælde må kun anvendes (!) Mekaniske metoder, er brugen af lysbuesvejsning ikke tilladt. Mest foretrukket at skære ned på beskadigede del, rengøres og re-bryg søm.

Et notat om fejlrettelser

Steder korrigeret - re-brygget forbindelser skal igen underkastes den procedure OTC. Hvis en defekt i en eller anden grad af sikkerhed, er det muligt at forsøge at rette igen. Vigtigt! Mængden af korrektion afhænger af stålkvalitet og egenskaber ved produktet, men under normale forhold kan du ikke omgøre arbejdet i mere end to eller tre gange, da der ellers er en kraftig nedgang i styrke egenskaber detaljer.

Så vi diskuterede de grundlæggende typer af svejsefejl.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.