BilerBiler

Tuning og reparation af generatoren VAZ-2109. Generator VAZ: dets struktur og funktion

På VAZ-2109 generator konfigureret i henhold til den klassiske ordning. Det giver det vigtigste i elsystemet - gør det muligt for alle brugere at arbejde i en normal tilstand, og oplader batteriet. Når operationen af køretøjet har brug for at overvåge driften af generatoren. Og ikke vente til gløder lampen på instrumentbrættet, er det bedre at udføre diagnostik og vedligeholdelse i tide. Hvert element i dit liv, så være en hjælp at skrive i en notesbog, hvornår og hvilken knude er blevet udskiftet.

Funktionsprincippet af generatoren

Omfattende generator VAZ-2109 af ankeret, to dæksler, stator, en remskive med en ventilator. Disse er de grundlæggende elementer af kroppen. På stator- og rotorviklingerne er tilgængelige. Den første består af tre dele, eftersom det er nødvendigt at modtage output fasespænding. Grunden til dette ene - denne ordning eliminerer pulseringer dermed effektiviteten af enheden er højere. Men det stiller visse krav, som vil blive diskuteret i det følgende.

Funktionsprincippet er baseret på, hvad der sker inde i statoren eller rotoren. Det har en spole, der er drevet af køretøjets elektriske system. Følgelig er rotoren udformet omkring det statiske magnetfelt, der også bevæger sig. Og disse er de vigtigste forudsætninger for generatoren sæt. Én ting at tilvejebringe normal drift - en stabilisering spænding til generatorrotorstrukturen vikling.

diodebro

Den består af høj strøm halvlederdioder, der tillader at foretage omdannelse til trefaset vekselspænding konstant. Som et resultat, outputtet af ensretterenhed er en jævnspænding, hvis størrelse er lig med 12 volt. Diodebro VAZ-2109 generator er inddelt i seks halvlederelementer. For at maksimere den nødvendige ydeevne til magten systemet under reparation for at gøre valget af halvleder strøm.

Dioder er installeret på en plade, som er fyldt med epoxy. Hvis du beslutter at udføre reparationer på egen hånd, skal du sørge for at gøre kvaliteten isolering, behøver konklusionerne ikke røre generatoren ramme. Afkøling opstår på grund af det faktum, at huset er fremstillet af aluminium, og metallet fint afgiver varme. Endvidere er generatoren blæses af den luftstrøm, der frembringes af pumpehjulet beliggende på den forreste del af rotoren. På grund af denne diodebro VAZ-generator 2109, og er i stand til at sænke dets temperatur under motorens drift.

spændingsregulator

Dette er måske det vigtigste element i generatoren systemet med niere. Med det, produceret spændingsstabilisering magt rotorviklingen. Sagen er, at størrelsen af udgangsspændingen er direkte afhængig af, hvor meget vil blive anvendt til feltviklingen. Hvis slippe af regulatoren, vil spændingen svinge i en lang række - fra 10 til 30 volt, afhængigt af motorens omdrejningstal. Bemærk i virkeligheden, jo højere hastighed af det magnetiske felt eller dets intensitet, højere spænding på generatorudgangen.

Den niende restseriekøretøjer spændingsregulatoren er fremstillet i en enkelt blok med børsteenheden. Dette er ganske fornuftig, da det viser sig alt er kompakt. Det er produceret ved hjælp af kraften i rotorviklingerne. Det er bemærkelsesværdigt, at feltet forsyningskredsløb også omfatter en glødelampe, som er installeret i instrumentbrættet. Det signalerer generator funktionsfejl - for eksempel, at udgangsspændingen er utilstrækkelig, eller der var en fejl i spændingsregulatoren, børsteenheden.

rotor- og statorviklinger

Først er at tale om, hvad der er statorviklingen. Det var med hende spændingsforsyningen til køretøjets elektriske system og batteriopladning. Meget lig en bil VAZ-2109 generator induktionsmotor AC. Men hvis du laver små ændringer i designet, generatoren kan også bruges som aktuatoren. Tre viklinger på rotoren, hver med en begyndelse og en ende. Enderne forbindes i et fælles punkt. Denne tilslutning kaldes "stjerne".

Med hensyn til rotorviklingen, er det meget lettere. Ingen unødvendige haner ikke vnaval kobbertråd viklet på rotoren. Enderne af viklingen er forbundet med kontakter, som er anbragt på den bageste del af rotoren. Særlig opmærksomhed er naturligvis givet magnetiske kredsløb, gennem hvilken dannelsen og feltet omkring spolen. Når roterende magnetfelt inducerer i statorviklingerne er nogle potentiale. Faktisk, på denne og hele operationen af generatoren er baseret på. Men der er mange mindre nuancer, der kan tale på ubestemt tid.

generator Lejer

Som nævnt i indledningen, i en bil VAZ-2109 generator består af to dæksler. Hver installeret lejer. De er nødvendige for at udføre justeringen af rotoren. de giver også lettere rotation. Derfor har mange gange reduceret friktion ressource generator stiger. Reparation af disse lejer er ikke omfattet i tilfælde af en fejl skal udskiftes.

Dette kræver begge hætter fjernet: med en egnet pakning (forsynet med eller gamle) banke den ud af sædet. Den nye presse-fit og samle generatoren. Lejehus lukket, det indeholder et smøremiddel. Desuden er det ikke nødvendigt at anvende litol eller andet smøremiddel på den. Oftest mislykkes lejet, som er monteret i frontdækslet. Årsagen - det er udsat for høje belastninger, fordi hans side er et bælte.

Udskiftning af drivremmen

Forskellige køretøjer observerede forskel, er ingen undtagelse, og generatoren VAZ-2109. Injektor hvis brændstofsystemet er installeret, bruger et bredt bælte med tænder. Han er noget der ligner den, der anvendes i gas distributionssystem. Om samme karburator motorer bruger kileremmen. Han havde allerede, men effektiviteten er stadig på et højt niveau. Men kravene til bæltet, som i første og andet tilfælde er de samme. For at udskifte drivremmen, skal du bruge en lille mount og nøgle på 17. Med det, du løsne møtrikken installeret på toppen af generatoren.

Så, ved hjælp af et koben, skal bevæge sig op generator boliger til motorblokken. Således vil du være i stand til at svække et bælte spænding. Nu kan du nemt fjerne det. Det nye sæt på plads, og derefter langsomt bevæger sig bort fra huset for generatoren motoren ved hjælp holderen. Styr spænding, fordi det påvirker livet af generatoren VAZ-2109. Båndet skal hænge ved en specifik belastning i den øvre del.

Kontrol af generatorens effektivitet

Det første tegn på, at en bil VAZ-2109 generator begyndte at arbejde ordentligt, en brændende lampe på instrumentpanelet. Det viser en rød batteri. Der er derfor ikke noget batteri. Kontroller først spændingsregulatoren fungerer korrekt og tilstanden af trådene, der er egnet til ham. Check controller kan, hvis du bruger bilen zaryadchik og et par AA-batterier. Første, leveres 12 volt, med en lampe forbundet til børsterne skal brænde.

Når spændingen er over 14 volt lampe bør ikke brænde. Hvis det antændes i begge tilfælde, eller ikke lyser på alle, der er en controller fiasko. Til kontrol af spændingen, som frembringes på udgangen af generatoren, så brug testeren. Start motoren og tænde nærlyset. batteriets polspænding bør være omkring 12,5-13,8 volt. Hvis den er mindre, så se, hvis selen er spændt. Hvis alt går vel, så se dybere fiasko - i dioden ensretter.

Udskiftning af generatoren

For at udføre udskiftningen, skal du bruge to skruenøgler på 17, en på 13 og 10. I første omgang frakoble batteriet, og tag derefter alle ledningerne til generatoren. Fjern derefter den øverste møtrik fuldstændigt. Under generatoren er fastgjort ved en lang bolt. Holder ham fra at dreje en nøgle, den anden til at skrue møtrikken. Efter at det frit kan trækkes tilbage generator VAZ-2109. Karburator eller injektor-baserede power systemer er - ikke spillede en rolle. Den nye generator er installeret i omvendt rækkefølge.

fund

Bare at kende de grundlæggende komponenter og hvordan de fungerer, kan du reparere generatoren. Men i nogle tilfælde er det umuligt. For eksempel destruktion af indretningslegemet. I dette tilfælde ville meget mere effektivt være en fuldstændig udskiftning af generatoren VAZ-2109 i stedet for den gamle restaurering. For alle andre elementer, kan de udskiftes, og kræver ikke altid demontering enhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.