SundhedMedicin

Skelet af lavere persons lemmer: struktur og funktion

Det bevægeapparatet - et komplekst system, der kører hele tiden fra fødslen til de sidste dage af sit liv, der udfører en række vitale funktioner. At opretholde en konstant kropsform, gå oprejst, beskytte organer og væv - det er dens vigtigste funktion. Interaktion med andre afdelinger og organer i den menneskelige krop, de skaber og opretholder sin integritet og bidrage til at tilpasse sig de forskellige levevilkår.

Alle lokomotoriske apparat af den menneskelige krop repræsenteret af to afdelinger: passive (skelettet og dele) og aktiv (muskulære system).

Skelettet er mængden af alle knogler i kroppen, som er indbyrdes forbundet med led og ledbånd. Det danner en slags ramme, udfører en beskyttende funktion af indre organer og organ systemer. giver også støtte skelet, og den udføres ved at bevæge legemet i rummet bestemmes af dens position. Motor funktion udføres af en række koordinerede aktioner af knogler, led, muskler og nerver. Den støttefunktion ligger i det faktum, at knoglerne i skelettet tjene som grundlag for fastgørelse af blødt væv og organer, der giver dem mulighed for at altid være på plads, og ikke falder af. Den beskyttende funktion sikres ved tilstedeværelsen af hulrum, hvori er placeret de vitale organer i det menneskelige legeme. Så er hjertet og lungerne lukket bryst, hjerne, gemt væk i en stærk kranie. Også forbundet med skelettet kroveobrazovatelnaya funktion - i knoglerne i skelettet er den røde knoglemarv, der deltager i hæmatopoiese.

Sammensætningen af knoglerne

enhver menneskelig skelet består af mere end 200 knogler. De danner en knoglevæv, der præsenterer en lang række mineralske og organiske forbindelser. Mineralstoffer bibringer hårdhed og styrke af knoglerne, og den organiske ansvarlig for fleksibilitet og elasticitet. Andelen af uorganiske forbindelser i skelettet er omkring 70%. Med alderen, dette tal stiger, hvilket fører til øget knogleskørhed og reducere deres styrke. Derfor vil en mere moden alder på knogle fusion har brug for mere tid.

Strukturen af knoglen

Knoglebrud af den menneskelige krop består af benede plader, dragere og bjælker. Den eneste forskel er, hvordan disse elementer er arrangeret kompakt. I afsnittet af kortikal knogle kan det ses, at uden for benet stof er tæt, og inde løsere. I spongiøs bjælker er anbragt således at de danner indbyrdes en celle. Når knogleelementer er anbragt tæt til hinanden i koncentriske cirkler, er dannet inde i hulrummet, hvori er anbragt kar og nerver. Den kompakte substans er lokaliseret på ydersiden og gør knoglerne stærke, mens det svampede på grund af sin struktur, reducerer knoglemasse. Forholdet mellem dem kan være forskellige og afhænger af den funktion, form og placering i kroppen.

periost

Uden knoglerne er dækket med periost. Undtagelserne er ledfladerne, som er dækket med hyalin brusk. Periosteum er repræsenteret ved tæt bindevæv, som er vedhængende på knogler i kroppen. Det omfatter et stort antal blodkar, der bærer næringsstoffer ind i knoglen, og osteoblaster er involveret i dannelsen af nye knogleceller. Derfor periost fremmer knoglevækst i tykkelse og vokse sammen ved knoglebrud.

Anatomi. Skelet af underekstremiteterne

Lokomotorisk appart har en meget kompliceret struktur. Alle dens funktioner er direkte relateret til funnktsiyami udført. Menneskelig skelet af de nedre ekstremiteter består af to afdelinger, forbundet. En af dem er fast og danner grundlag for fastgørelse af den anden knogle. Den første er repræsenteret ved bækkenringen og knogler - benet bælte skelet. Karakteristisk er et fast arrangement af knoglerne. Den anden - knogler, der er direkte involveret i bevægelsen af legemet - den frie nedre lemmer skelet. Knogle, ind i sin struktur, kendetegnet ved evnen til at ændre situationen i forskellige planer, og for nogle, og rotation.

Humant skelet i underekstremiteterne er indrettet til at udføre følgende funktioner: støtte, fremdrivningssystemer og forår. På grund af de koordinerede arbejde leddene, ledbånd og muskler forbindelser udført dæmpning kropsbevægelser under gang, løb eller spring. Dette reducerer belastningen på højere liggende områder af kroppen og organer.

hofte

Skelettet i de nedre ekstremiteter, bækken placeret under, indeholder lårben, skinneben og fod. Knogler skinneben og lægben tibial præsenteret.
Lårben - den mest massive og stærk i den menneskelige krop, er den øvre del er forbundet til hoftebenet og danner hofteleddet. hofte ledbånd er de mest holdbare. Fordi de fokuserede den vigtigste belastning for at bevare integriteten af samlingen.

knæ

Nedre del af femur til tibia er fast, danner knæleddet, som er dækket patella. Knæleddet er i stand til fleksion, udvidelse og rotation. Bundter af hans anbragt på tværs.

ankelleddet

Tibia, forbinder med kollision former ankel. Foden består af fodrodsknogler, Mellemfodsben og phalanges. Det øger kontaktfladen område af kroppen og tilvejebringer dæmpning.

Muskler, der forbinder den menneskelige skelet af de nedre ekstremiteter er de mest massive og kraftfuld i kroppen på grund af den kendsgerning, at de tegner sig for den største belastning forbundet med fastholdelse og bevægelse af den menneskelige krop.

I områder med lavere lemmer knogle forbindelser er tykkere brusk puder, der giver kroppen pryamostoyanie og dæmpning ved hop og løb. De består af elastisk bindevæv, som kan komprimeres under påvirkning af stress og tage deres oprindelige tilstand. Alle bruskvæv har høj genvinding hastighed, dvs. restaurering, i tilfælde af beskadigelse eller sletning.

Strukturen af foden

Skelettet repræsenteret ved 7 fodrodsknogler, som er arrangeret i to rækker mellem skinneben og mellemfoden. Hælbenet er lidt tilbage og udfører en støttende funktion. 5 viser de rørformede mellemfodsknogler knogler, der er forbundet ved led phalanges. Skeleton tå phalanges består af: den første finger er repræsenteret ved to phalanges, og resten - i tre.

For foden karakteriseret ved bøjning, udstrækning, bortførelse og rotation. Bevægelsen af knoglerne gjort lægmuskler og fødder. Det definerer et stort antal valgmuligheder ved bestemmelse den menneskelige krop i rummet.

Foden er i konstant kontakt med en sko, kan ændres. Det ser callus, ligtorne eller vækster, der fører til smertefulde fornemmelser. Dette skyldes det faktum, at formen og strukturen af foden i forskellige mennesker er forskellige. Det afhænger af proportioner i kroppen, dens vægt og livsstil på den person. Ved forkert valg af fodtøj kan udvikle flade fødder - reducere buen, som også forårsager visse ulemper.

Det er således klart, at skelettet af de nedre lemmer af en person udfører en meget vigtig funktion i kroppen. Han definerer den menneskelige krop arbejdsstillinger, mens du går, og samtidig reducere stress på de overliggende organer og systemer, og dermed udvide deres levetid. Bevægeapparat på den person, som selv kombinerer alle de organer og systemer i en enkelt enhed. Strukturen af skelettet af den humane nedre lem er i fuld overensstemmelse med de funktioner, de udfører.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.