Hjem og familieHusdyr tilladt

Ragdoll kattunger: En beskrivelse af racen, naturens karakter og anmeldelser

Ragdoll er en race af katte, som stadig er sjælden i vores land, da den kun blev opdrættet midt i forrige århundrede. Det vigtigste trumfkort af opdrætterne af disse dyr er, at de på en eller anden måde formår at opnå en ekstraordinær afslappning af muskeltonen, som er fuldstændig unaturlig for andre racer. Derudover er ragdoll killinger meget bløde og klagende, og voksne - fuldstændig ligeværdighed.

Historie af forekomsten

Forfædderen til ragdollræsen er angorakatten ved navn Josephine. Hun boede hos sin elskerinde, Anne Baker, i 60'erne i det sidste århundrede i Californien. Når dyrets ejer har bemærket, at hendes kæledyr har interessante funktioner, der består af usædvanlig muskelafslapning og en temmelig lav tærskelværdi. Disse kendsgerninger skubbede Anne til beslutningen om at skabe en ny race.

Først og fremmest fandt hun Joséphine et par - en smuk og rolig race af Burma race. Resultaterne af arbejdet overgik alle forventninger. Ifølge Anne Baker viste sig selv de første kattunger af ragdollen at være bare perfekte. I 1965 blev denne race officielt anerkendt af California Cat Fanciers Association. På nuværende tidspunkt er der amerikanske og europæiske grene af regdolls.

beskrivelse

Det kan ikke siges at disse katte var giganter, men de er stadig større end de fleste racer i størrelse. Kvindelige regdolls vejer fra 4 til 6, og mænd - op til 9 kg. Hovedformen er kileformet og bred. Øjnene er ovale, store og har kun en blå farve af varierende intensitet. Længden af frakken er medium eller lang, meget blød og ligner en kaninpels. Det passer løst til dyrets krop, så selv når det går, bevæger det sig. På nakken vokser det længste frakke og danner dermed en meget smuk og udtalt krave. På forbenene er det mærkbart kortere, men på bagsiden - det ligner "trusser".

Ørene er mellemstore reggolls, lidt afrundede, nogle gange med små kvaster på deres tip. Som regel er de lidt tilbøjelige fremad, og deres indre side er dækket af ikke meget langt hår.

Kroppen er temmelig massiv med et bredt og veludviklet bryst. Kroppen er lang og muskuløs. Der kan være en lidt saggy mave. Lemmerne er stærke og muskulære. Poten er store, ovale i form, og mellem tæerne er bundt af uld. Forbenene i disse katte er lidt kortere end bagenden, så ryglinjen er markant forhøjet til croupen.

farve

Der er tre hovedtyper af denne race. Den første af disse er farvepunkter. Denne farve ligner meget siamesiske katte, hvis hår på kroppen er lys, og ører, næse, hale og poter er mørke. En lignende art har en burmesisk kat. Ragdoll, hvor killingerne er født monokrom, når de modnes, erhverver deres sande farve.

Den næste sort - den såkaldte mitted - adskiller sig fra den tidligere hvide frakke på poterne og danner en slags "strømper". Og den sidste farve - tofarve. Denne sort adskiller sig fra katte med mørke poter, idet de har et karakteristisk sted med hvidt hår i form af et omvendt engelsk brev V. Med hensyn til pigmenteringen begynder det med kinder og øjne. Pote i sådanne dyr skal kun være hvide.

Ullen i hver ragdoll sort har 4 farver: mørkbrun (styrke), blå, chokolade og lilla. Nu kan kun tofarvede personer af denne race deltage i udstillinger, mens resten er uigenkendte.

karakter

Ikke kun killinger ragdoll, men også voksne dyr er meget omgængelige, lydige og kærlige. Ensomhed er ganske svært at tolerere, derfor følger de deres herre overalt, så snart en sådan mulighed opstår. Ragdolls er ofte for lykkelige. Disse katte er meget smarte og nemme at træne, men nogle gange tillader sig at skubbe fra udførelse af kommandoer.

Mange opdrættere mener, at denne race ikke er egnet til familier med småbørn, da det vides at børn er meget glad for ikke bare at strække, men også at kæle et sødt fluffigt dyr. I betragtning af den undervurderede smertestærskel for disse katte kan sådan behandling med dem føre til alvorlige skader på dyret.

pleje

På trods af at disse dyr er rolige og ret dovne i naturen, synes ikke kun ragdollens killinger, men også voksne, at fyre, mens de udviser al den smidighed og hastigheden af bevægelser der er forbundet med andre racer af katte. Men de har en betydelig ulempe - de hopper ikke godt. Det er på grund af denne funktion, at eksperter anbefaler meget forsigtigt om ragdolls - de skal aldrig skubbes eller smides væk fra en højde. Faktum er, at i modsætning til andre feliner, kan de på grund af deres fysiske og genetiske egenskaber ikke hurtigt gruppere, så et fald kan forvandle sig til et dyr for alvorlige skader i form af blå mærker eller brud. For at føle den ekstraordinære afslapning af ragdolls muskler kan du simpelthen tage katten på dine hænder - det taber praktisk talt sin form og hænger på dig som en kluddukke.

Ingen af raserne af katte føler sig mere komfortable i et begrænset rum af små lejligheder, som en ragdoll. Kattunger og voksne kræver meget opmærksomhed for sig selv under gadenes gang, da deres hæmmede reaktion kan føre til skader og andre ulykker. For at undgå uønskede konsekvenser og for at beskytte dit kæledyr så meget som muligt, er specielle snor helt perfekt, som randolls bliver brugt meget hurtigt.

Ulden af denne race har ikke en undercoat, så det går aldrig på afveje. Efterfølgende vil to kamre om en uge være nok til at fjerne allerede døde halser. At bade et kæledyr er kun nødvendigt, da det er forurenet.

Næsten alle repræsentanter for denne race er meget glad for at spise godt, men de lider aldrig af fedme. Tip: For at forhindre udseende af hårde klumper i kattens tarm, som letter dens tilstopning, er det nødvendigt fra tid til anden at føje til de fødevareprodukter, der nedbryder kappen. Der er også en særlig mad, som allerede indeholder "opløsningsmidler".

sygdom

I grunden kendetegnes ragdollerne af stærk sundhed og god udholdenhed, men de har en intra-racer sygdom - hypertrofisk kardiomyopati, når dyret pludselig kan dø uden nogen indledende tegn på sygdommen.

For at forhindre sådanne tilfælde er det nødvendigt med jævne mellemrum at inspicere dit kæledyr fra en dyrlæge med obligatoriske yderligere undersøgelser, såsom et kardiogram, ultralyd osv. Det skal bemærkes, at i udlandet er dyr med en sådan sygdom ikke tilladt at opdrætte for at minimere forekomsten af killinger med hjertepatologi.

Forsigtig, falsk!

Ikke kun i vores land, men også i udlandet, er to racer ofte forvirrede: Burma og Ragdoll. Kattunger af den anden er født udelukkende hvide, og de farvede områder på ulden vises som dyret vokser op. Disse katte er virkelig på mange måder ligner burmesiske, men i betragtning af deres fysiologiske og genetiske egenskaber kan de stadig adskilles fra repræsentanter for andre racer.

Denne form for forvirring bruges ofte af svindlere, så du skal være meget forsigtig med, hvor ragdoll killingerne vil blive købt. Den børnehave, der distribuerer disse dyr, skal også være officielt registreret i klubben af fans af denne race. Ifølge gældende regler skal afkom af katte Josephine nødvendigvis deltage i dyrkning af reggae. Hertil kommer, at kennel skal modtage særlig tilladelse fra sin klub til at krydse, da han kun har en ægte stamtavle af denne races stamfader.

Hvor meget er ragdoll killingerne

Som nævnt ovenfor er der meget få sådanne dyr i vores land. Undertiden kan de sælge en anden kat og give det ud til en rigtig ragdoll. Kattunger, hvis pris ikke overstiger 2 tusinde rubler, er en ærlig bedrag. Udgifterne til dyr af denne race afhænger af flere faktorer, hvoraf de vigtigste er stamtavle, alder, eksteriør og sundhed.

For at præcisere, hvor meget ragdollavlens katte koster, er det nødvendigt at ansøge om et planteskole med et godt omdømme, som har en officiel registrering. Nu er priserne på sådanne kæledyr pet-klasse, dvs. Den billigste, svinger fra 15 til 40 tusind rubler. Katte i samme klasse højere vil koste meget mere.

Nogle ragdollavlere tilbyder at købe dyr til lavere priser - fra 5 tusind rubler, men uden dokumenter. Samtidig forsikrer de sig om, at deres killinger er hentet fra fuldblodsforældre. Derudover kan tilbud komme fra private (uregistrerede) opdrættere, der sælger dyr til en pris på 2.5 tusind rubler. Før du køber en sådan billig killing, skal du vide, at risikoen for at få en erstatning for et stamtavle i dette tilfælde er meget højt. Derfor er det bedre at købe ragdolls i officielt registrerede børnehave.

Oplysninger og dokumenter

Alle ragdollras killinger, der sælges i planteskoler, skal have stamtavle, et certifikat for allerede foretagne vaccinationer og et veterinærpas. Det er opdrætterens ansvar at oplyse køberen om de eksisterende fejl i ydersiden, naturen, vaner, sundhed og andre kendetegn ved dit fremtidige kæledyr.

Sælgeren bør også konsultere i det mindste om reglerne for pleje, vedligeholdelse og fodring af dyret i denne race, og også om nødvendigt alle funktioner i forbindelse med udstillingsaktiviteter og transport.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.