Nyheder og SamfundNatur

Mountains Natur: Dyr og planter

Natur bjerge på alle tidspunkter forbløffet med skønheden i menneskeheden. Dette er en fantastisk og vidunderlig verden i alle henseender. Relief blev skabt milliarder af år, og i den tid erhvervede bizarre og fascinerende former. Hvad er fyldt med bjerget? Hvad er der, planter og dyr? Svarene på disse og andre spørgsmål vil finde i artiklen.

Især karakteren af bjergene

Den bjergklima er unik, og at det har en effekt på vejret af planeten, både sæsonbetonede og daglig. På højden af jordens begynder et særligt samspil med luften og floder. Vand kondenserer og oprindelse i bjergene, ned tusindvis af strømme ned ad skråninger. Takket være denne bevægelse og dannede den største flod. Ved højere stigninger ofte som kerneholdige skyer og tåge. Sommetider disse ting kan ikke skelnes fra hinanden.

Jo højere, jo mere luft der udledes, og jo lavere temperatur. Hvor er det koldt, er der permafrost. Selv bjergene i Afrika i deres højeste punkter er dækket af sne og gletchere. Men i de højere stigninger luften er den reneste og frisk. Med en højde øget nedbør, vindkraft og solstråling. Ved UV i bjergene, kan du endda få øjenforbrændinger.

Ikke mindre slående mangfoldighed af vegetation, der roterer som højden øges.

Højtliggende bjerg bælte

Når stigningen i bjergene ændrede klimatiske forhold: temperaturen er reduceret og lufttryk, solstråling stiger. Dette fænomen kaldes høj zone (eller zonation). Og hver sådan region sin egen specielle landskab.

Ørken og steppe zone. Dette landskab zone er beliggende ved foden af bjerget. Her er det domineret af det tørre klima, så du kan møde kun stepper og ørkener. Ofte gange folk bruger dette til kommercielle formål.

Mountain-skov zone. Dette bælte med en meget fugtigt klima. Der simpelthen fantastisk natur: bjerge, skov og frisk luft og lokke til at gå en tur.

Mountain-eng zone. Det repræsenterer skove vekslende med sub-alpine eng. I denne zone vokse afklaret træer, lave buske og højt græs.

Alpine bælte. Dette er et område med høje bjerge, som er placeret over skoven. Her kan du kun finde buske, som erstattes med sten talus.

Bjerg-tundra zone. Det er karakteriseret ved kølige korte somre og alvorlig langvarig vinter. Men det betyder ikke, at der er sparsom vegetation. I dette område vokser forskellige typer af buske, mos og lav.

Nival bælte. Det er højeste punkt, regionen evige sne og gletschere. På trods af den temmelig barske klima, der er individuelle arter af lav, alger, og endda nogle insekter, gnavere og fugle.

Navnet på bjergene, den smukkeste og vidunderlige i verden

Huangshan og Danks - en farvet bjerge i Kina. De er malet i gule og lyserøde nuancer. du kan ofte se smukke lyseffekter.

Mount Roraima i Sydamerika, altid tiltrækker øjnene. Interessant grund af talrige floder senge dækket med kvarts krystaller i forskellige farver.

Grand Canyon - er et kompleks af dale, kløfter, kløfter, huler og vandfald. På grund af flerfarvede klippelag, samt spil af lys og skygge Mountain hver gang at ændre deres nuancer.

I Afrika Drakensberg Mountains er et smukt landskab med kløfter, dale, klipper og vandfald. Navnet på bjergene har en mystisk oprindelse. Toppe det altid skjult af tåge, men i fortiden mente, at denne dragen producerer røg.

Altai - det er i bjergene, som kan være stolte af Rusland. De er virkelig smuk, især i efteråret og vinteren, når vandet bliver et bundløst blå.

Hanging Rock - et bjerg i Australien, bedre kendt som Hanging Rock. Det stiger hundrede meter over det omgivende terræn. Dette skaber det indtryk, at bjerget hang i luften.

naturkatastrofer

Farer på hver tur - det er især karakteren af bjergene. Dette er værd at huske, har til hensigt at erobre topmødet.

Rockfalls ofte almindelig i bjergene. Selv sammenbruddet i et enkelt sten kan forårsage en lavine af sten.

Debris flyder - en blanding af vand, løs jord, sand, sten og træ debris. Dette fænomen starter pludseligt og blæser alt på sin vej.

Ice falder er smuk, men ikke mindre farlig forestilling. Frosne klumper aldrig stoppe og næsten nå foden af bjergene.

Farlige insekter i bjergene

Natur bjerge er farligt ikke kun for sine formidable naturfænomener, men også insekter, der ofte findes på højereliggende.

Måske den mest almindelige flåter. De er farlig sygdom tolereret dem - encephalitis, hvor du kan endda forblive deaktiveret. Flåter findes langs stier og er mest aktive i foråret og sommeren.

Hornet Vespa er den største repræsentant for de hvepse, hvis dimensioner nå fem centimeter. Disse insekter lever i lavningerne, og angriber ikke uden grund. Den bid er smertefuldt, men det er en trussel til at angribe et par gedehamse.

Skorpionen ofte bebor ørkenen, men de kan tage en fancy og bjerge i Afrika eller Australien. Da de er brønd blev overført koldt og kan forekomme temperatursvingninger ikke kun i foden, men også ved toppe. Det er kendt, at bid af visse typer giftige og endda dødbringende for mennesker. Men ingen grund til disse skabninger angriber ikke. Scorpions jagt efter insekter, som ofte kommer på lyset nær ilden og telte. I løbet af dagen gemmer sig under sten, stubbe og bark i klippen sprækker.

Centipede farligt kun i varme klimaer, især i efteråret. På det tidspunkt bid bliver det giftige og kan endda føre til døden. udgør også en trussel mod den kvindelige Black Widow. Hannerne af disse edderkopper er ikke giftige.

bjerg planter

Som allerede nævnt, for bjergene karakteriseret ved forskellige klimatiske forhold. Derfor på højderne af den relativt korte afstand, kan du observere mangfoldigheden af anlægget samfund.

Natur Mountains barske, men utrolig smuk. Planter er nødt til at tilpasse sig lokale forhold: stikkende vind, bitre kulde og klart lys. Derfor er de fleste ofte i en højde kan findes forkrøblede planter. De har veludviklet rodsystem, som hjælper med at udvinde vand og holdt i jorden. Udbredt vegetation pudeformet, der er tilfælde i form af rosetter, der kryber langs overfladen.

Meadows med alpine græsarter er erstattet af tundraen, der er lidt minder om nord. Løvskov kan være, nåletræ og blandet. Her er de træer og buske vokser også i form af snigende. Oftest kan du se lærk, gran, fyr og gran. Kun de højeste kamme har ingen vegetation, og dækket med evige gletchere og sne hætter.

Healing bjerg urter

Meget berømt for sine livgivende egenskaber af medicinske planter af bjergene. Folk på alle tidspunkter rejst på en bakke, at forberede sig på fremtiden nyttige urt. Alle de mange forskellige arter er ikke opført, men der er nogle af de mest populære lægeplanter:

 • tjørn;
 • Sibiriske berberis;
 • Bergenia crassifolia;
 • baldrian;
 • Ensian fjeder;
 • knude-græs;
 • gylden rod;
 • Perikon;
 • Cypern;
 • Maral rod;
 • Papaver alpinum;
 • mælkebøtte;
 • briar;
 • edelweiss.

bjerg dyr

I skoven zone beboet af mange dyr. Når det kolde vejr, de ned i varmere lavere bælte. Denne rådyr, vildsvin og rådyr. Men repræsentanter for fauna med en varm kappe og lange hår kun lejlighedsvis ned fra højderne i deres søgen efter mad og varme. Disse omfatter mountain geder, får, argali, ryper, bjerglærke, sne pik og hare.

Dyr, der lever i bjergene, meget godt tilpasset til de barske forhold. De tåler kulde godt og behændigt bevæger klipper og stejle skråninger. Det er ikke kun klovbærende dyr, men også sne leoparder, ræve, ulve, harer, jorden egern og murmeldyr.

De fleste fugle ankommer her i sommer, og fast bopæl her kun store rovdyr: ørne og ørne. Også gerne dase i solen bjerg krybdyr: firben, slanger, kamæleoner og salamandre.

Natur-bjergene er så fantastisk og forskelligartet, at fortjener opmærksomhed på den person.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.