FormationGymnasier og universiteter

Formel ammoniak. Ammoniumhydroxid - vandig ammoniak

Ammoniak - hydrogen nitrid - en af de vigtigste kvælstof- og hydrogen. Denne gas uden farve, men med en stikkende lugt. Den kemiske sammensætning afspejler ammoniak formlen - NH3. Trykstigningen eller fald i temperaturen af materialet fører til dets blive en farveløs væske. Ammoniak gas og dets løsninger er meget udbredt i industrien og landbruget. Medicinen anvendes 10% ammoniumhydroxid - ammoniak.

Strukturen af molekylet. Elektronisk ammoniak formel

En brintmolekylet nitrid er formet som en pyramide, hvis basis er nitrogen bundet til tre hydrogenatomer. N-H-binding er stærkt polariseret. Nitrogen stærkt tiltrukket bindende elektronpar. Derfor er en negativ ladning akkumuleres på N-atomerne, den positive - fokuseret på hydrogen. Forståelse af denne fremgangsmåde tilvejebringer en model af molekylet, den elektroniske og strukturelle formel for ammoniak.

Nitrid hydrogen er meget opløseligt i vand (700: 1 ved 20 ° C). Med i det væsentlige frie protoner fører til dannelsen af multiple hydrogenbindinger "broer", der forbinder mellem et molekyle. Funktioner af struktur og kemisk binding også føre til, at ammoniak let gøres flydende ved at øge trykket eller sænkning af temperaturen (-33 ° C).

Oprindelsen af navnet

Udtrykket "ammoniak" blev introduceret til den akademiske verden i 1801 på foranledning af den russiske kemiker Ya Zakharova, men stof velkendt for menneskeheden siden oldtiden. Gas med en stikkende lugt frigivet under henfald af affaldsprodukter fra mange organiske forbindelser, f.eks, proteiner og urinstof i nedbrydningen af ammoniumsalte. Historikere af kemi tro, at stoffet blev opkaldt efter den gamle egyptiske gud Amun. Siwa (Ammon) er en oase i Nordafrika. Omgivet af den libyske ørken ruinerne af den antikke by og templet, ved siden af, hvor der er aflejringer af ammoniumchlorid. Dette stof i Europa, kaldet "salt af Amona." Det bevarede traditionen, at indbyggerne i den oase af Siwa lugtede salt i templet.

Hydrogen nitrid

Engelsk kemiker og fysiker R. Boyle i forsøg brændte gødning og observeret dannelsen af hvid røg fra vatpinden dyppet i saltsyre, og den resulterende indføres i strålen af gas. I 1774, en anden britisk kemiker J. Priestley varmet ammoniumchlorid med læsket kalk og gasformig allokeret. Priestley benævnt forbindelse "alkalisk luft", fordi dens opløsningsegenskaber viste en svag base. Modtaget forklaring erfaring Boyle, hvor ammoniak omsættes med saltsyre. Fast ammoniumchlorid hvid opstår ved kontakt af reaktanterne molekyler i luften.

Kemiske formel for ammoniak blev sat til 1875 K. Berthollet af franskmanden som gennemførte et eksperiment på nedbrydning af stoffer i delkomponenter af den elektriske udladning. Hidtil eksperimenter Priestley, Boyle Berthollet og gengive i laboratoriet at producere brint nitrid og ammoniumchlorid. Industriel metode udviklet i 1901 af H. Le Chatelier modtog et patent for en fremgangsmåde til syntese af et stof af nitrogen og hydrogen.

En opløsning af ammoniak. Formel og egenskaber

Den vandig ammoniakopløsning typisk registreres i form af hydroxid - NH4OH. Han udviser egenskaberne af en svag alkali:

  • dissocierer til ioner NH3 + H2O = NH4OH = NH4 + + OH -;
  • phenolphthaleinopløsning pletter Crimson;
  • omsættes med en syre til dannelse af et salt og vand;
  • udfældes Cu (OH) 2 som en lys blå substans når det blandes med opløselige kobbersalte.

Ligevægten i omsætningen af ammoniak med vand interaktion forskydes mod udgangsmaterialerne. Forvarmet hydrogen nitrid brænder godt i oxygen. Det forekommer nitrogen oxidation til diatomiske molekyler simpelt stof N2. Reducerende egenskaber udviser også ammoniak i reaktionen med kobberoxid (II).

Betydning af ammoniak og opløsninger

Nitrid af hydrogen anvendes i produktionen af ammoniumsalte og salpetersyre - en af de vigtigste produkter i den kemiske industri. Ammoniak er råmaterialet for soda (som nitrat metode). Hydrogenindholdet nitrid industrielt koncentreret opløsningen når 25%. I landbrug, bruge vandig ammoniak. Formel flydende gødning - NH4OH. Stoffet anvendes direkte som en topdressing. Andre fremgangsmåder til berigelse kvælstof jord - anvendelsen af salte af ammonium nitrater, chlorider, phosphater. I industrielle miljøer og landbrugsområder er det ikke anbefales at opbevare sammen gødninger indeholdende ammoniumsalte med alkalier. Når brud emballeringsmateriale kan reagere med hinanden til dannelse af ammoniak og frigøre det ind luftmellemrummene. Toksisk forbindelse ugunstigt påvirker åndedrætssystemet, centralnervesystemet. Blandingen af ammoniak med luft, er eksplosiv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.