SundhedMedicin

Insulin: hvad det er, og hvad dens typer er der?

Hver af os har hørt om denne ubehagelige sygdom, såsom diabetes mellitus, samt insulin, som patienten administreres som en substitutionsbehandling. Sagen er, at hos patienter med diabetes enten ikke producerer insulin på alle diabetes eller ikke opfylder sin funktion. I denne artikel vil vi se på spørgsmålet om, hvorvidt insulin - hvad det er, og hvilken effekt det har på vores krop. Du vil finde en fascinerende rejse ind i verden af medicin.

Insulin - en ...

Insulin - et hormon der produceres af bugspytkirtlen. Producere sine særlige endokrine celler kaldet de Langerhanske øer (betaceller). Pancreas voksen, der er omkring en million småøer, hvilke funktioner omfatter produktion af insulin.

Insulin - hvad er det fra synspunkt medicin? Dette protein hormon gør i kroppen er ekstremt vigtige nødvendige funktioner. I mave-tarmkanalen kan det udefra ikke ind, som det vil blive fordøjet som enhver anden proteinholdige stof. Daglig bugspytkirtel producerer en lille mængde af baggrund (basal) insulin. Efter måltidet, kroppen leverer det i de nødvendige mængder af kroppen til at fordøje modtagne proteiner, fedt og kulhydrater. Lad os betragte spørgsmålet om, hvad effekten af insulin i kroppen.

insulin-funktion

Insulin er ansvarlig for vedligeholdelse og regulering af kulhydratstofskiftet. Det vil sige, dette hormon har en kompleks mangefacetteret effekt på alle væv i kroppen, hovedsageligt på grund af dens aktiverende effekt på mange enzymer.

En af de vigtigste og mest berømte funktioner i denne hormon - regulering af blodsukkerniveauet. Det kræves af kroppen permanent, fordi refererer til de næringsstoffer, der er nødvendige for cellevækst og udvikling. Insulin nedbryder det til en simpel stof, der bidrager til dets absorption i blodet. Hvis bugspytkirtlen producerer det i tilstrækkelige mængder, er glucose ikke nære celler og akkumuleres i blodet. Det er fyldt med en stigning i blodsukker (hyperglykæmi), hvilket medfører alvorlige konsekvenser.

Også foretaget via insulin transport af aminosyrer og kalium.
Få kendte anabolske egenskaber af insulin, selv overgår virkningen af steroider (sidstnævnte dog er mere selektive).

typer af insulin

Insulin typer er kendetegnet ved deres oprindelse og virkning.

Hurtigt virkende udøver på kroppen. Denne type insulin starter sin drift umiddelbart efter administration, og sit højdepunkt nås 1-1,5. Varighed - 3-4 timer. Det indføres lige før eller før måltider. For lægemidler, der har lignende virkninger, omfatter, "Ny Rapid", "Insulin Apidra" og "Insulin Humalog."

Korte insulin har en effekt i 20-30 minutter efter påføring. Efter 2-3 timer blodkoncentration lægemiddel når en maksimal punkt. I alt er der omkring 5-6 timer. Blev injiceres 15-20 minutter, før du spiser. "snacks" anbefales det at gøre med omkring 2-3 timer efter administration af insulin. Måltidet bør falde sammen med tidspunktet for maksimal effekt af lægemidlet. Korttidsvirkende medicin - medicin "Humulin Regulus", "Insulin Actrapid", "Monodar Humodar".

Intermediært virkende insuliner påvirke kroppen meget længere - fra 12 til 16 timer. Det er nødvendigt at gøre 2-3 injektioner om dagen, ofte med intervaller på 8-12 timer, da effekten af hans de begynder straks, og efter 2-3 timer efter administration. Deres maksimale effekt opnås efter 6-8 timer. Middellangt virkende insulin - formuleringer "Protafan" (human insulin) "Humudar BR", "Insulin Novomiks".

Og endelig langtidsvirkende insulin, den maksimale koncentration nås efter 2-3 dage efter indgivelsen, på trods af, at det begynder at virke på kun 4-6 timer. Det anvendes 1-2 gange om dagen. Disse er stoffer som "Insulin Lantus", "Monodar Lang", "Ultralente." Denne gruppe kan også omfatte såkaldte "bezpikovy" insulin. Hvad er det? Det er insulin, der har en udtalt virkning, fungerer uhindret og ubemærket, så stort set erstatter mand "nativ", produceret af bugspytkirtlen.

sorter af insulin

Human insulin - en hormonanalog, produceret af vores bugspytkirtlen. En sådan insulin og dets gensplejsede "brødre" anses for mere avanceret end de andre typer af animalsk oprindelse insulin.

Svin hormon svarende til den ovenfor, med undtagelse af en enkelt aminosyre i sammensætningen. Kan forårsage allergiske reaktioner.

Insulin kvæg mindre ligner mænd. Ofte det forårsager allergi, da det indeholder et fremmed protein i kroppen. niveauet af insulin i blodet hos en rask person har alvorlige begrænsninger. Lad os undersøge dem i detaljer.

Hvad skal være niveauet af insulin i blodet?

I gennemsnit rask person i den normale sats af blod insulin faste, strækker sig fra 2 til 28 mU / mol. Hos børn er det noget lavere - fra 3 til 20 enheder, og i gravide kvinder, tværtimod højere - rate på fra 6 til 27 mU / mol. I tilfælde af insulin årsagsløse afvigelse fra normen (niveauet af insulin i blodet øges eller sænkes), anbefales det at være opmærksom på din kost og livsstil.

Stigning i blodniveauer af hormonet

Øget insulin resulterer i tab af næsten alle sine positive egenskaber, som har en negativ effekt på sundheden. Det øger blodtrykket, bidrager til fedme (på grund af forkert transporteret glucose) har en kræftfremkaldende virkning, og øger risikoen for diabetes. Hvis du har forhøjet insulin, bør du være opmærksom på din kost, forsøger at bruge så meget som muligt produkter med lav gipoklikemicheskim indeks (fedtfattige mælkeprodukter, grøntsager, sursød frugt, brød med klid).

Reduceret insulin i blodet

Og der er tilfælde, hvor reducerede insulin i blodet. Hvad er det og hvordan man behandler? For lav mængde af sukker i blodet fører til en forstyrrelse af hjernefunktion. I dette tilfælde anbefales det at være opmærksom på fødevarer, der stimulerer bugspytkirtlen - en yoghurt, friske blåbær, kogt magert kød, æbler, kål og persille rødder (afkog er særlig effektiv, når den modtager en tom mave).

Med korrekt ernæring, vil du være i stand til at normalisere insulin niveauer og forebygge komplikationer, såsom diabetes.

Insulin og diabetes

Der er to typer af diabetes - 1 og 2. Den første vedrører en medfødt sygdom kendetegnet ved gradvis ødelæggelse af pancreas-beta-celler. Hvis de er stadig mindre end 20%, at organet ikke længere klare, og det bliver nødvendigt substitutionsterapi. Men da øen mere end 20%, kan du ikke engang bemærker nogen ændringer i dit helbred. Ofte anvendes til behandling af korte og ultrakorte insulin, såvel som baggrunden (udvidet).

Den anden type af diabetes - erhvervet. Beta celler i diagnosen af dette arbejde, "samvittighed", men virkningen af insulin er brudt - det kan ikke længere opfylde deres funktion, hvilket resulterer i sukker igen ophobes i blodet og kan forårsage alvorlige komplikationer, op til gipoklikemicheskoy koma. For sin behandling med medicin, der hjælper til at genoprette den tabte funktion af hormonet.

Patienter med diabetes af den første type er et presserende behov insulininjektioner, men den anden form for diabetes er ofte en lang tid (år eller endda årtier) dispensere medicin. Men over tid, du stadig nødt til at "sidde" på insulin.

Insulin behandling hjælper slippe af med de komplikationer, der udvikler samtidig ignorere de behov, organismen i sin modtagelse udefra, og hjælper også til at reducere belastningen på bugspytkirtlen og selv bidrage til dens delvis tilbagebetaling af beta-celle.

Det menes, at starte insulinbehandling, gå tilbage til lægemidler (tabletter) ikke længere er mulig. Dog vil du enig, det er bedre at starte tidligere for at injicere insulin, hvis det er nødvendigt, end at opgive det - i dette tilfælde for at undgå alvorlige komplikationer. Læger siger, at der er en chance i fremtiden at nægte injektioner i type 2-diabetes, når insulinbehandling blev startet til tiden. Derfor følger nøje dit helbred, så glem ikke at holde sig til kost - de er en væsentlig faktor ved godt helbred. Husk, at diabetes - dette er ikke en sætning, men en livsstil.

ny forskning

Forskere fortsat aggressivt lede efter måder at gøre livet lettere for mennesker med diabetes. I 2015 USA indført et nyt produkt - en anordning til inhalation af insulin, der skal erstatte sprøjten, for at gøre livet med diabetes lettere. Denne enhed er allerede tilgængelig i amerikanske apoteker ved recept.

I samme år (og igen i USA) blev lanceret den såkaldte "smart insulin", der sprøjtes ind i kroppen hver dag, aktivere dig selv, hvis det er nødvendigt. På trods af at han kun er blevet testet på dyr og er endnu ikke blevet testet på mennesker, naturligvis - forskerne har lavet en meget vigtig opdagelse i de tidlige 2015. Lad os håbe, at de i fremtiden vil behage deres opdagelser diabetikere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.