FormationUngdomsuddannelse og skoler

Græsarealer forsyningskredsløb - et eksempel på forholdet af organismer som biocønose

Under alle biocønose der cykling af stof. Det betyder, at de hele tiden er i bevægelse, og bevæger sig fra den livløse natur at leve og tilbage igen. Den energikilde for denne proces er solen. Sin energi i den første cyklus omdannes til kemisk energi, derefter til mekanisk og derefter til varme som følge af fødevarer til organismer i økologisk samfund.

Disse relationer kaldes også trofiske kæder.

generelle koncept

For en komplet undersøgelse biocenotic relationer mellem forskellige organismer inden for videnskab anvender begrebet fødekæden. Biologi giver ham følgende definition: denne serie af arter eller grupper af organismer, blandt hvilke fødevarer relationer er velordnet, og hver foregående led i kæden er maden til senere.

Links i fødekæden

Under alle fødekæden , er der flere links.

Det første link er de producenter eller producenter. Deres rolle er udført af autotrofe planter, som i fotosyntesen omdanner solenergi til kemisk energi.

Den anden link er consuments. De er planteædere (primære forbrugere) og kødædere (sekundære og tertiære forbrugere) dyr.

Den tredje link - det nedbrydere. De præsenteres med mikroorganismer, der nedbryder organiske rester til uorganiske stoffer.

Miljø pyramide

I overgangen fra et trofisk (ernæringsmæssige) link til den anden sker altid stoffer og energitab tidobbelte. Dette anses for en logisk og i økologi kaldet regel økologisk pyramide.

Bunden af pyramiden arrangeret producenter. Over dem er de primære forbrugere. Den næste fase er sekundære og tertiære forbrugere. Beliggende på de øverste rovdyr. Højden af pyramiderne kan være af forskellige længder afhængigt af fødekæden. Normalt er det ikke overstige 4-5 enheder på grund af den hurtige fald i energi.

Det er vigtigt, at strukturen i hver enhed kan omfatte flere typer af spise en ensformig kost. Og de dyr, der spiser forskellige fødevarer, kan indtage ulige position i kæden, eller endda indgå separate kredsløb.

Typer af fødekæder

I alle biologiske samfund er repræsenteret visse typer forsyningskæder. De er følgende navne: dendritiske, græs. Hver art har sine egne kendetegn, og begynder med visse organismer. Så græs forsyningskæde - et eksempel på forholdet mellem mad, der starter med grønne planter i stand til fotosyntese. Et sådant kredsløb ligger typisk neden biocønose. Dendritisk udseende begynder med organismer, der bruger energi, der frigives under behandlingen af affald organisk stof.

Eksempler på fødekæden

Trofiske interaktioner af organismer i økosystemer er ganske komplekse. parallelle forsyningskæder findes ofte. Eksempler: urteagtige vegetation - små gnavere - rovdyr; græsser - planteædere (hovdyr) dyr - store rovdyr. Disse kredsløb kombinere medlemmer af forskellige metodetrin biocønose og udføre stabil kommunikation derimellem. Disse interaktioner - en græsning fødekæde. Eksemplet ovenfor viser sekvensen for at bygge enheder deri.

Et komplekst system af trofiske relationer inden biocønose sikrer dens stabilitet, dynamik og integritet. Hvis balancen inden for en art (faldende befolkningstal som følge af epidemien, menneskelig aktivitet), som er et led i kæden, der er en hel eller delvis ødelæggelse af hele økologiske samfund.

Hvad er den græsning fødekæden? Som eksempler kan nævnes følgende: folk forbruge små gnavere for at redde deres korn jord. Som et resultat, han døde af mangel på mad vifte af rovdyr, som de tjente mad. Yderligere nedbrydere stål små organisk recycle (døde) rester og producere utilstrækkelig mængde af mineralske stoffer. Konsekvensen af dette i sidste ende blev sparsomme vegetation på grund af manglende uorganiske stoffer. Som et resultat, kan hele samfundene oskudet og bliver til en anden type.

Også, dammen er en sjov og visuelle relationer af organismer. Det vnutripastbischnaya også forsyningskæde. Eksempel rengøres reservoir, hvorved alger og zooplankton forsvundet. Resultatet var udryddelsen af de små fisk, der lever af dem. Endvidere er der forsvundet rovfisk. Som et resultat, reducerer antallet af mikroorganismer, arter mangfoldighed af planter og dyr, hele systemet bryder ned. Gendannelse det vil kræve megen tid og visse betingelser.

Således fødevarer obligationer inden biocønose er de vigtigste faktorer af dets stabilitet og udvikling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.