FormationUngdomsuddannelse og skoler

Det område af Sortehavet og dets andre geografiske forhold

Sortehavet - en af de smukkeste steder i vores land, det er unikt og har sine egne interessante funktioner.

placering

Det er Sortehavet i den sydlige del af den europæiske del af Rusland. Ved siden af det der er en kæde af Kaukasus-bjergene.

Sortehavet er omgivet på kortet med flere lande. Rusland, Ukraine, Georgien, Rumænien, Bulgarien, Tyrkiet. Det område af Sortehavet krydser grænsen mellem Europa og Asien. Konturerne af havet, kan du se, hvor dybt det skærer ind den nordlige del af Krim-halvøen. Det forbinder selv med en lille Azovske Hav gennem Kerch-strædet.

oversigt

Det område af Sortehavet er stor: det menes, at det er lig med 422 tusind kvadratkilometer. Denne værdi er omtrentlig, andre numre er i nogle kilder. Det område af Sortehavet på pladsen. km. - 436400 (andre kilder). Den maksimale dybde er 2210 m, mens den gennemsnitlige - 1240.

Havet er en isoleret hulrum dannet mellem Sydøsteuropa og Lilleasien. Det område af Sortehavet, som det er opdelt i to dele, en lille hævning, som er en del af Krim-halvøen. Den nordvestlige del af en bred top hylde. Tyrkiets kyst og Georgien, mere robust kløfter og kløfter. Stor dybde af disse kyster begynder meget tættere end i nord. Kystlinjen af Sortehavet - 4077 kilometer. Havet er lidt ligesom en oval længde på 1148 km, en bredde på 615.

Der er få pladser og næsten ingen øer. Dette skyldes det faktum, at vandstanden er konstant stigende. Forskere har beregnet, at for hver 100 år, Sortehavsområdet vokser med 25 centimeter. Det ser ud til, at hastigheden er ganske lille, men havet har allerede formået at absorbere en del af byen.

ved Sortehavets byen

Russiske kyst bugner i forskellige resorts. Der er også byen, den største af dem - Sochi, Gelendzhik, Novorossiysk og Anapa. For nylig, en russisk stål gælder for byen ved Sortehavet, ligger i Krim (Kerch og Sevastopol).

Sotji - den varmeste område af Sortehavet i Rusland. Der er masser af sol, meget fugtigt og subtropiske vegetation.

I Sevastopol, en velbevaret antikke antikke by Hersonissos. Mange monumenter dedikeret til den store sejr.

Stien fra havet til havet

Sortehavet på kortet synes langt fra havet, den vedrører den interne, men hører til Atlanterhavet. At svømme til det fra her, du behøver at gøre en meget lang vej fra Sortehavet gennem Bosporus at nå Marmara og derefter gennem Dardanellerne at nå det Ægæiske og Middelhavet, og først efter, at du kan komme igennem Gibraltar i Atlanterhavet.

klima

Klimaet er kontinentalt. Features forbundet med den interne situation i havet. Krim og Kaukasus kysten beskyttet mod de kolde nordlige vinde, så klimaet er mere mild, Middelhavet. Indflydelsen af Atlanterhavet påvirker vejret. Fra nord og vest kommer cykloner, som regel de bringer regn. Nogle gange Nordenvinden er så stærk, at bjergene ikke bliver en hindring for ham. Det kaldes "bor". Han bringer koldt. De lokale kaldte ham "Nord-Ost".

biota

I havet er der en bred vifte af alger. Det er brun, grøn, rød og andre, og i alt 270 arter. Også der kan du finde omkring 600 arter af planteplankton. I vandet det lever som såkaldt noctiluca scintillans - denne alge, som indeholder phosphor.

De fauna Sortehavet kan ikke sammenlignes med faunaen i Middelhavet. Det er hjemsted for 2.500 arter, som i Middelhavet - 9000 grunde til dårlig dyreliv: hydrogensulfid på store dybder, mere koldt vand og et stort udvalg af saltindhold. Derfor Sortehavet kun for basisløsning dyr, der lever på lavt vand. I bunden af den levende muslinger, østers, pects, skaldyr Rapana. Shell dem regelmæssigt bringer til kysten. Blandt stenene lever krabber, er rejer fundet. Der er nogle arter af vandmænd - Aurelia og Rhizostoma. Blandt fiskene er velkendte: multe, makrel, skrubbe, hav pibekrave, Sort og Azovske sild. Den farligste fisk er en hav drage. Pattedyr er repræsenteret ved to arter af delfiner: fælles delfin og Øresvin - samt marsvin og hvide-bellied tætning.

Sammensætningen af havvand

Vand i Sortehavet er salt, med en bitter eftersmag. Dette skyldes tilsætningen af natriumchlorid i sammensætningen indbefatter chlorid og magnesiumsulfat. Endvidere indeholder 60 kemikalier, vandet.

Størstedelen af volumenet indeholder hydrogensulfid. Generelt er den indeholdt i vand på store dybder (over 150 meter). Hydrogensulfid dannes ved nedbrydning af marine organismer. Sortehavet adskiller sig fra de andre i, at der på store dybder det ingen alger eller marine dyr. Lev der kun svovlbakterier. Undertiden under en storm hydrogensulfid frigives, så indbyggerne i kysten kan føle den ubehagelige lugt.

Sortehavet i forskellige nationer

Sortehavet kaldes så mange mennesker, på trods af de utallige nuancer i forskellige vejr, fra mørkegrøn til lyseblå. De gamle grækere kaldte det Pontus Axinus, som oversat betyder "negostepreimnoe" eller "sort". Der var problemer med navigation og kysten beboet af fjendtlige indfødte. Kolonister er opfyldt ugunstige vejrforhold, såsom tåge og storm. Når grækerne endelig mestrer dette hav, blev det kendt, de Pont Sortehavet, som er "gæstfri".

I annaler gamle Rus kaldte den russiske hav eller undertiden skythiske. I nogle kilder kan du finde information om, hvad der bruges til at blive kaldt havet er ikke sort, og den røde, der er smukt.

Tyrkerne kaldte det havet Karadengiz - "ugæstfri". Formentlig af samme grund som for grækerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.