SundhedSygdomme og betingelser

Knogler fra foden. Afdelinger. Nogle typer af frakturer

Stop udfører en understøttende funktion af det menneskelige skelet. Den tegner sig for den største belastning under gang og stående. mund knogler udgør et sæt, kuplen opad. De kombinerer at give den menneskelige bipedalism. Når du går, løb, spring vigtigste pres falder på hælen (calcaneus tuberositas) og mellemfodshovederne. På grund af denne struktur giver god støddæmpning, og reducerer belastningen på rygsøjlen og andre led.

Knogler fra foden er opdelt i tre divisioner. Tarsal afdeling i sin struktur har syv dele, som er anbragt i to rækker. Den første række (bag) indeholder calcaneus og talus. De udfører tre funktioner. Basic - en grundlæggende og ekstra - og motorbeskyttelse. Den anden række (foran) indeholder navicular, kasse og tre kileskrift knogler. Mellemfod afdeling har fem komponenter, hvoraf det første (i dette tilfælde udføres af den mediale side) - den fedeste af dem, og den anden - den længste. Foot knogler fra denne afdeling har en rørformet struktur. Tæer er repræsenteret ved 14 komponenter. Hver finger har tre phalanges, stort godt - af de to.

Brud på foden. symptomer

Dette sker ofte benskade, som opstår på grund af et mislykket landing på foden under et spring fra en højde (selv mindre). Desuden kan foden knogler lide under en kollision af køretøjet, faldet af tunge genstande på den. Disponerende faktor er dens konstante subluksation. Skader af denne del af fødderne udgør mere end 30% af alle indberettede frakturer. De hyppigste frakturer i metatarsal af foden afdeling, efterfulgt af talus og calcaneus, og mindst tilbøjelige til at lide og terningformet kile.

Almindelige symptomer på fodskader:

  • smerte;
  • lokal vævsødem;
  • cyanose af huden;
  • mulig deformation af foden;
  • manglende evne til at træde på foden.

Fraktur af mellemfodshovederne knogler i foden - det mest almindelige tilfælde af brud på dele af benene (påvist i mere end 45% af tilfældene). Patienter klager over smerter i det skadede område. På det sted, hvor skaden vises ødem, cyanose (hæmatom), mulig deformation. For at klarlægge diagnosen er nødvendigt at foretage en røntgenundersøgelse af foden i to projektioner.

behandling

Cirkulære puds påføres knæet for en periode på fire til otte uger. Tiden afhænger af kompleksiteten af bruddet. Belastning tilladt at give 21 dage efter indførelsen af gips. Fuld tilbagebetalingsperioden er omkring et år.

Hvis der var en forskudt fraktur, den brudte hætte producere afdeling, de mest almindeligt brugte nåle. Hvis skaden er kompleks, og du behøver at gøre åben kirurgi, brug af generel anæstesi. Så også anvendt gips i op til otte uger.

Brud på de phalanges skyldes faldet af tunge genstande eller skarpe kompression. Der er smerter i brækket finger, hævelse, nedsat bevægelighed. Behandlingen udføres ved at påføre en skinne til knæet for to til fire uger, og hvis bruddet er blevet forskudt, så til seks. Fuld helbredelse finder sted i to til tre måneder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.