SundhedSygdomme og betingelser

Knoglebrud - et knoglebrud ...: typer, symptomer, diagnose og førstehjælp

Life of moderne menneske er helt forskellig fra den, som har været karakteristisk for, siger, indbyggerne i middelalderen. Men sådanne ting som skader, som omfatter blå mærker, forstuvninger og knoglebrud, stadig ske. Denne artikel er dedikeret til knoglebrud. I det, vil vi kort undersøge årsagerne til deres opståen, såvel som de vigtigste typer.

Bestemmelse af knoglebrud i medicin

Først, lad os beskæftige sig med disse kriser - hvad er det? Hvad der udgør "bryde" fra eksperterne? I enkle vendinger, kan frakturerne tilskrives enhver skade, som er karakteriseret ved ødelæggelse af en human skelet knogler. I medicin som dette udtryk er som følger: fraktur - en fuldstændig eller delvis ødelæggelse af knoglen som et enkelt, monolitisk legeme fragment, forringet dens integritet under betingelser, når det overstiger traumatisk slagstyrke.

De væsentligste grunde til, at knoglen kan bryde, eksperter overveje følgende:

  1. Skade, hvor der er en stærk kompression på tværs af knogleoverfladen eller indflydelse på det en høj grad af intensitet.
  2. Stress frakturer, som er en systematisk mikro-traumer bestemt fælles eller knogle.
  3. Sygdomme, der forårsager et fald i styrken af skelettet eller individuelle knogler i det.

Ifølge statistikker, forekommer oftest i menneskelige benfrakturer: hænder og fødder. På andenpladsen er ribbensfrakturer. Mindst sandsynligt faste brud på kraniet og rygsøjlen.

typer af frakturer

Så vender vi os til en anden, ikke mindre vigtigt spørgsmål, som vedrører fænomenet fraktur. Denne type skade, afhængigt af deres årsager, er opdelt i flere typer. For det første kan frakturer erhverves og medfødt, traumatisk og patologisk. Traumatiske frakturer forekommer oftest fra fald, stød og andre mekaniske effekter på skelettet. Patologiske frakturer kan også forekomme, selv i en tilstand af fuldstændig hvile i sygdomme såsom osteomyelitis, osteogenesis imperfecta, Pagets sygdom, osteoporose og andre.

Siden vendepunktet - det er først og fremmest det traume, der er to varianter af det, afhængigt af hvor meget skade det omgivende væv knoglen. Ved tilstedeværelse af brud på muskelfibrene, og huden er der tale om et åbent brud. Hvis vi mistede integriteten af knogler ikke at skade huden, sådan fraktur refererer til lukket. Åbne knoglebrud , som igen er opdelt i primære og sekundære: for det første er karakteristisk for et stort sår overflade med frigivelse af knoglefragmenter til ydersiden, for den sekundære - et lille sår på huden, forårsaget af knoglerester punktere huden indefra.

Karakteren af brud af knogler udklækkede også flere grupper af frakturer: spiralformede, obliques, tværgående og langsgående, fragmenterede, fragmentariske og findelte, påvirket, tåre og kompression.

For eksempel kan en fraktur af humerus eller lårben er oftest skrå, tværgående eller langsgående. Først og fremmest, dette skyldes strukturen af disse knogler, og deres øgede sårbarhed. Ofte skaden af lemmerne forekomme forstyrrelser og brud. Dette fænomen er blevet kaldt i medicin perelomovyviha. Oftest de er diagnosticeret med skader i hofte, knæ, albue og ankel.

Symptomer og tegn på brud

Udseendet af knoglebrud kan let diagnosticeres. Almindelige symptomer i strid med knoglevæv er skarpe eller kedelig smerte, hævelse af det omgivende væv, atypisk mobilitet, svækket motorik, dannelse af hæmatom.

Brud på humerus eller lårben kan også være ledsaget af fremkomsten af den karakteristiske blålige læbe og fingre. Flytning af knogle observerede afkortning af lemmerne, fremkomsten af stærke smerter, når de forsøger at flytte det. Når fælles frakturer hos patienter udglattede konturerne af de beskadigede dele af kroppen, og der er en mærkbar hævelse af akkumulerede blod i den. Åbne knoglebrud er kendetegnet ved at have en blødende sår, som er set i knoglefragmenterne.

Diagnose af knoglefrakturer

De første diagnostiske procedurer for mistanke fraktur - det er naturligvis en besigtigelse og palpering. De kan bruges til at detektere sådanne funktioner som fremkomsten af tumorer og forøgelse af væv følsomhed, og manglende evne til at begå bevægelser skadet del.

Den mest klar forståelse af hvilken type og form af bruddet kan fås ved røntgenundersøgelse. Denne type af diagnose gør det muligt at etablere et sted for lokalisering af knoglefragmenter, deres antal. Typisk røntgenbilleder taget i to fremspring, som gør det muligt at bekræfte eller benægte eksistensen af forskydning af knoglefragmenter.

Førstehjælp til frakturer

Hvis du har mistanke om en fraktur er vigtigt hurtigst muligt at immobilisere en legemsdel eller en anden kropsdel såret ved hjælp af specialværktøj eller improviseret. Bus fraktur skal registrere sin ikke kun direkte, men også de omkringliggende leddene. Det er vigtigt at undgå overdreven sammenpresning af det bløde væv. Hvis der er en åben fraktur på såret påføres isolering (fortrinsvis sterilt) forbinding.

Svære smerter kan reduceres ved narkotika. I stedet for bruddet, bør også lægge noget koldt: ispose, en vandflaske og så videre. Når ribbensfrakturer patient bryst bandage udånder elastisk materiale. Efter disse procedurer, kan du transportere offeret til nærmeste hospital.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.