SundhedSygdomme og betingelser

Samlet hypotermi: årsager og konsekvenser. Førstehjælp til underafkøling

Den menneskelige krop er i stand til at modstå en masse, men der er grænser, for hvilke overgangen kan føre til tragiske konsekvenser. Provokere overtrædelse stand vital faktor, såsom en lav temperatur. Når en person i lang tid udsættelse for kulde, kan der forekomme hypotermi. I dette tilfælde kropstemperaturen falder til et kritisk niveau, forstyrret alle systemer og organer.

grunde

Samlet hypotermi ofte sker med fysisk udmattelse, tvunget immobiliserede mennesker, små børn, ældre og dem, der er i en tilstand af bevidstløshed. Forværre situationen kan være skader, en stærk vind, vådt tøj, lægemiddel eller alkohol forgiftning, høj luftfugtighed, træthed. Hypotermi kan være forårsaget af selv en dukkert i et køligt dam. Graden og dens virkninger vil afhænge af, hvor længe var tilstedeværelsen i vandet.

beviser

Genkende symptomerne på hypotermi er ikke så svært. For det første person føler en bølge af styrke, overdreven spænding, men på samme tid hans blege hud, der er cyanose af nasolabiale trekant. Så begynder den åndenød, puls levendegør, der er en stærk feber. Hvis der ikke træffes nogen medicinsk indsats på dette tidspunkt, vil symptomerne fremskridt: excitation erstattet af apati, sløvhed, træghed. En person kan ikke bevæge sig, vil blive svag, døsig. folk ofte mister bevidstheden i en sådan situation. Hvis du ignorerer chill, kunne konsekvenserne være katastrofale. Undladelse af at yde hjælp fører til ophør af åndedræt og hjerte aktivitet, således at en person dør.

Frostbite og hypotermi. grader

Grader af hypotermi er tre:

  • Nem. Kropstemperatur faldt til 32-34 grader. Patienten føler kulderystelser, svært ved at tale på grund af rystelse af læber og underkæben. Han observerede blålig nasolabiale trekant, bleg farve af huden, kroppen er dækket med små myrer. Trykket forblev i det normale område, stiger en smule i nogle tilfælde. En person kan bevæge sig uafhængigt. Mulig forekomst af foci af forfrysninger første-anden grad.

  • Gennemsnitlige. Kropstemperatur faldt til 29-32 grader. Omslag af huden bliver koldt at røre ved, bliver cyanotiske nuance. Patienten oplevede søvnighed og apati, der sker, er ligeglad med ham. Chill i denne fase er karakteriseret ved en tilstand af "dvale": den person ikke reagerer på det spørgsmål, stilet til ham, eksterne stimuli. Trykket noget reduceret, åndedrættet bliver mere sjældne puls langsommere. Kapacitet til uafhængig bevægelse går tabt. Udbrud forfrysninger kan være op til 4. grad. Hvis du ikke har patienten bistand kan udvikle forskellige komplikationer, og i nogle tilfælde kan dødsfald forekomme fra hypotermi.
  • Heavy. Kropstemperaturen falder til under 31 grader, pulsen bremser til 30-35 slag, den person mister bevidstheden. Slimhinder og hud integument bliver en klar blålig farvetone, hænder, fødder, opsvulmet ansigt. En person, der har anfald, tilstanden går i koma. Trykket reduceres meget kraftigt, og åndedrættet bliver meget sjældne. Til denne fase af hypotermi er karakteriseret ved alvorlig forfrysninger. Patienten har brug for ekstra hjælp, ellers døden er uundgåelig.

Hvor mange grader af forfrysninger

De er fire:

  • 1. grad. For det første person føler en prikkende, brændende fornemmelse, så numbs det pågældende websted. Der er kløe, smerter (sådanne symptomer kan være både svag og udtales). Det berørte område bliver hvidt, efter opvarmning rødme, kan være lilla-rød nuance. Ødem, men vævsnekrose forekommer. En uge efter begivenheden kan observeres afskalning af huden, som regel mindre. Med det femte til syvende dag kommer der en fuld helbredelse.

  • 2. grad. En patient i den indledende periode kan observere køling, bleghed af hud integumenter, følsomhed tab, men disse symptomer opstår i nogen som helst grad forfrysninger. Karakteristisk for denne særlige fase af symptom - forekomst i de første dage efter forekomsten af bobler fyldt med en transparent væske. Inddrivelse af integriteten af huden forekommer i en til to uger, er ardannelse og granulering ikke dannet. På dette stadium af forfrysninger smerter efter opvarmning længere og mere intens end den tidligere, menneskelige forstyrre kløe, svie.
  • Tredje grad. På huden, som i det foregående tilfælde, dannes bobler, de er fyldt med blod indholdet er blå-lilla bund uigennemtrængelig for irritationer. Alle elementer i huden dør, udvikle ardannelse og granulering. gå søm, igen, vil de ikke vokse ved forfrysninger fødder eller hænder, som om at vokse, så deformeret. I den anden eller tredje uge efter hændelsen ender udelukkelse af dødt væv og ardannelse opstår. Det varer for omkring en måned. Smerte er mere udtalt end i det forrige trin forfrysninger.

  • 4-th grad. Alle blødt væv lag sphacelating kan blive påvirket led og knogler. Forfrossen hud bliver lyse blålig, i nogle tilfælde kan det være af marmor farve. Efter straks opvarmning ødem udvikler, er det vokser hurtigt. Bobler i dette tilfælde ikke er dannet, er de karakteristiske for regioner med en mindre grad af forfrysninger. Hud temperatur i det berørte område er meget lavere end i de omkringliggende områder.

Førstehjælp til underafkøling

Den vigtigste ting, der skal gøres - stop den effekt på den menneskelige kulde. Til dette formål er det nødvendigt at bringe eller komme ind i et varmt rum. Hvis dette ikke er muligt, skal du sætte patienten i et sted beskyttet mod regn og vind. Umiddelbart slippe af med de våde tøj og derefter wrap offeret på et tørt tæppe eller sat på tørt tøj. Hvis personen er ved bevidsthed, bør give ham en drink varm te, vand, juice eller mælk.

med vand

Underkøling organisme kan elimineres ved at anbringe patienten i et varmt bad, bør vandtemperaturen gradvist stige, men ikke mere end 40 °. Ved afslutningen af vandet i de berørte procedurer skal sættes i en opvarmet seng og pålægge varmeapparater. Hvis ikke, kan du bruge varmt vand flasker.

Hvad skal man gøre i en nødsituation

I så fald, når en person er bevidstløs, er det nødvendigt at overvåge hans puls og vejrtrækning. Hvis de ikke er, skal du straks begynde kunstigt åndedræt og brystkompressioner. Når førstehjælp til underafkøling forudsat, skal leveres til den person til hospitalet, selvom hans tilstand er tilfredsstillende ved første øjekast ikke give anledning til bekymring. Kun en læge kan identificere nogle af de komplikationer.

Førstehjælp til forfrysninger

Frostbite er uadskillelig fra hypotermi, så den indledende bistand varmer offeret og genoptagelse af blodgennemstrømningen. Hvis lidt forfrossen fingre kan varme dem ved at placere i armhulerne. Hvis forfrossen næse, for det vil være nok varme varmer sine hænder. Men lad ikke det varme sted igen frosset. Jo mere fryse og varmede hud, kan de mere alvorlige blive beskadiget. Normalt mild forfrysninger på deres egen pass efter en til to timer. Når gnide huden ikke løser stilheden, bør du se en læge.

Så, som nævnt ovenfor, skal du først nødt til at bringe patienten ind i et varmt rum, for at frigøre kroppen fra fodtøj og beklædning. Anbring ikke personen ved siden af varmekilder såsom en pejs, varmelegeme, batteri, varmt komfur. Brug aldrig en hårtørrer - offeret kan nemt få brændt, fordi det ikke føles forfrossen kropsdel. Hvis hævelse og blærer på det berørte område er ikke, tørre det af med alkohol eller vodka, og så rene hænder, massere dine bevægelser i retning af hjertet. Hvis der er bobler masserer du ikke kan gøre, fordi du kan forårsage yderligere smerte og bringe en infektion. Gør dig klar, vil det have en lang tid til at gnide huden af patienten, indtil de er møre, rød og varm. Massage er nødvendigt at udvise stor forsigtighed for at undgå vaskulær skade. Efter opvarmning af huden på det angrebne område bør pålægge en steril forbinding.

forudsætning

Som allerede nævnt, adgang til en læge er et must, selv med lys skader. Når underafkøling opstår og forfrysninger nedsætte kroppens forsvar, forstyrrede skibe og hjerne, stress opstår. Derfor bør behandlingen være professionel.

Som konklusion

Som du sikkert ved, den bedste vej ud af en ubehagelig situation - det simpelthen ikke få det. Må ikke forlade hjemmet i bitre kulde uden behov for ekstreme fornemmelser, der giver chill dig til noget.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.