FormationVidenskab

Nukleare våben: en chokbølge og andre faktorer, der påvirker

Til dato, atomvåben er en af de mest spændende typer af masseødelæggelsesvåben (masseødelæggelsesvåben). Dens drift princippet er baseret på de kædereaktioner, der forekommer i processen med nuklear fission visse isotoper eller fusion lys grundstoffer i tungere.

Simply set virkningen af nukleare ladninger enten foregår fission eller nuklear fusion med celler. I det første tilfælde, disse omfatter sådanne metaller er ofte omtalt som uran og plutonium. Syntesen involverer anvendelse af hydrogen isotoper tritium og deuterium.

Hertil kommer, at under de atomvåben betød ikke kun ammunition, og deres kombination med midlerne til forvaltning og levering af føje til scenen.

Typer af atomvåben

Ammunition ganske varierede for denne type våben. De kan fremstilles i form af et missil sprænghoveder og bomber og miner i form af for artilleri missiler, torpedoer. Der er tre kategorier, som accepterede at distribuere ammunition: neutron, termonuklear og atomkraft. Hver type har sine egne karakteristika og funktioner.

Således neutron typen afgifter har den mindste kapacitet blandt ovenstående. De er designet til at besejre personale. Men selv eksplosionen af skallen på sin destruktive kraft overlegen i forhold til eventuelle ikke-nukleare typer af våben i et par hundrede gange. Neutron skaller anvendes i tofase-enheder, hvor hovedparten af energien frigives på grund af syntesen af kernerne. Af denne grund, at de korrekt refererer til termonuklear type.

Handling termonukleare gebyrer baseret, som navnet antyder, i fusionsreaktionerne forekommer mellem de kemiske grundstoffer. De anvendes i applikationer tofasede hvor samtidigt, men i forskellige forhold, fortsæt to fysiske processer: fissions- og kernefusion. Velkendt til alle udtrykket "brintbombe" - er et andet navn for sorten af kernevåben.

Ammunition, som er navnet på atomare masseødelæggelsesvåben anvendes i enfasede enheder. De bruger kædereaktioner som følge af spaltning af tunge isotoper af plutonium og uran. Dette frembringer en lys kemiske elementer. De to sidste typer afgifter anses for at være den mest ødelæggende.

Chokbølgen af en atomeksplosion

Der er mange faktorer, der påvirker de nukleare masseødelæggelsesvåben. Dette omfatter lysemission (ca. 1000 watt per kvadratcentimeter mod 0,14 W udsendes fra solen), som forårsager en skarp temperaturstigning og dermed dens mange forbrændinger (fra mild rødmen til fuld forkoksning), øjenskader, brand overflader . Dette efterfølges af ioniserende stråling og radioaktiv forurening af de omkringliggende områder.

Eksplosion udøver indirekte epidemiologisk virkning og forårsager også den stærkeste elektromagnetiske impulser. Sidste, men ikke farligt for levende ting, nedbryder alle de tekniske enheder i det berørte område. Men for den største andel af ødelæggelse møder chok bølge af en atomeksplosion. Det er i første omgang lille region, hvor der som følge af udvidelse af volumen varm gas er en skarp luft kompression.

En sådan reaktion er forårsaget af to faktorer: temperaturen af en million grader i eksplosionen og den samme ekstremt højt tryk. Endvidere er denne bølge spredes hurtigt fra epicentret i alle retninger, hvilket ødelæggelse af alt, hvad der er på vej. Efterhånden som afstanden fra kilden, chokbølgen bliver svagere og af supersonisk konverteret til lyd.

Omfanget af skader og ødelæggelse

For konstruktioner svageste konsekvenser vil blive revet ned tagene, brudte døre, skillevægge og glas. Også her er revner i væggene i bygningerne på de øverste etager. Men jo tættere på epicentret, jo højere intensitet af bølger og forfærdelige konsekvenser: den er fuldstændig ødelagt ikke kun de øvre dele af bygningerne, men selv bærende konstruktioner. Den bedste (og vellykket placering) lagres kun delvist bygningens kælder.

Ikke mindre destruktiv trykbølge af en atomeksplosion og for de mennesker. Vraget af ødelagte bygninger, glasskår, sten og andre flyvende ved høj hastighed, emnet er en indirekte kilde til fysisk skade på alle levende væsener optrådte i nærheden. Til direkte skadelige faktorer indbefatter stærk lufttryk (selv i en afstand af 10 km fra eksplosionen hastighed når over 100 km i timen) og regionen for højt tryk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.