FormationVidenskab

Mekanismer socialisering

Mekanismer for socialisering hjælpe human socialisering i processen for interaktion med forskellige midler og faktorer. Videnskabsmænds meninger om hvordan man skal behandle mekanismerne i socialisering, tvetydige og ofte uenige, men hvis du har tilføjet dem, er det stadig muligt at navngive fælles for alle psykosociale og psykologiske mekanismer for socialisering.

Psykologiske mekanismer af socialisering:

  1. Prægning - Tætning en person på et ubevidst plan og image-receptoren, objekter, fornemmelser af vital betydning for ham. Prægning forekommer oftere i sin vorden, men ikke nødvendigvis, prægning er også muligt i en senere alder.
  2. Den eksistentielle pres - indvirkningen på beherskelse af sprog (indfødte og ikke-indfødte) menneskelige tilstand, samt en ubevidst assimilation af menneskelige sociale normer i livet.
  3. Imitation - eksempler fra det virkelige liv eller dem, der tilbydes af medierne.
  4. Identifikation - i samarbejde med indflydelsesrige personer eller grupper af mennesker identificeret deres adfærdsmønster, normer og værdier i deres model.
  5. Refleksion - Vedligeholdelse mand af indre dialog, hvor han analyserer noget, benægter eller accepterer. Dialogen kan gennemføres med andre personer, reelle eller indbildte, eller forskellige "I" person.

Socio-psykologiske mekanismer socialisering er følgende:

  1. Traditionelle mekanismer socialisering - den absorption af de enkelte adfærdsmønstre, normer, holdninger, traditionelle for sine nærmeste omgivelser (familie, naboer, venner). Told, traditioner og stereotyper for adfærd accepteres i dette miljø kan være både socialt og asocial karakter. De er fordøjet på det ubevidste plan, hvor de vigtigste stereotyper opfattes uden den mindste kritik, vil folk huske dem, ved hjælp af alle disse psykologiske mekanismer socialisering men refleksion.
  2. Den institutionelle mekanisme socialisering aktiveres, når en person vekselvirker med de forskellige institutioner i samfundet og organisationer, akkumulere som et resultat, den nødvendige viden og erfaring til at hjælpe ham eller til at opføre sig, så hans sociale adfærd var godkendelsen, eller for at undgå overholdelse af samfundet uden problemer og konsekvenser for dem selv. Tv, radio, print, biograf, som en social institution, også påvirke en persons socialisering og ikke kun ved hjælp af information transmission, men også ved at præsentere normer for adfærd gennem slående billeder af positive og negative helte film, bøger. Som et resultat, folk identificere sig med bestemte tegn, forsøger på deres levevis, deres adfærdsmønster.
  3. socialisering mekanisme stiliserede værker kun inden for subkultur, som de mennesker og så meget som denne subkultur og dens medlemmer er meningsfulde for mennesker. Under subkultur refererer til tilslutning af psykologiske, moralske træk, bestemt adfærd, er karakteristiske for et bestemt erhverv af mennesker, kultur og alder. Som et resultat af denne forbindelse er der en bestemt stil af livet, måde at tænke i gruppen (alder, sociale, religiøse, faglige, etnografiske, etc.).
  4. Interpersonel socialisering mekanisme opererer i menneskelige relationer med mennesker, der er vigtige (forældre, en ven, en respekteret voksen person) for det. Det siger sig selv, at disse indflydelsesrige personer tilhører nogle organisation, gruppe, subkultur, men de behøver ikke nødvendigvis have en menneskelig samme virkning som gruppen selv, organisationen eller subkultur.

Forholdet på menneskets påvirkning af socialisering af disse eller andre mekanismer afhænger af køn, alder, tilhørsforhold til en bestemt kultur. Hver af mekanismerne i socialisering spiller en rolle i et specifikt område i socialisering.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.