LovStat og lov

Sociale normer og deres betydninger

Under de sociale normer betyder ikke, at andre, som visse mønstre og regler for adfærd, der er forankret i samfundet. Denne binding var resultatet af praksis i hvilken fremgangsmåde der er visse standarder, samt adfærd anerkendt standard. Sociale normer definere, hvordan folk bør handle i bestemte situationer. På en eller anden måde, de definerer og hvordan man kan være denne eller den pågældende person.

Sociale normer er talrige:
- moral. Den ene er god, og den anden - dårlig, den ene er god og den anden ond. Som en generel regel, sanktioner i dette tilfælde er den offentlige mistillidsvotum og anger;
- etikette regler. Dette er normen for kommunikation, reglerne for forhandling og så videre. De bestemmer, hvordan folk skal opføre sig i samfundet;
- retsstaten. De er nedfældet i loven. I modsat fald indebærer en offentlig sanktion;
- traditioner og skikke. De etablerede sig som et resultat af langvarige gentagelser;
- politiske normer. Som det fremgår af navnet, de regulerer det politiske liv. Disse regler er nedfældet i internationale traktater, chartre og så videre;
- æstetiske standarder. Påfør i forhold til et kunstværk, menneskelige handlinger og så videre;
- corporate standarder. Regulere forbindelser inden for en hvilken som helst organisation;
- religiøse normer. Indeholdt i skrifterne.

Sociale normer og sanktioner

Det er nødvendigt, at hvert medlem af samfundet refererer til de sociale normer alvorligt og udføre dem uden spørgsmål. Først og fremmest er det nødvendigt at beskytte den person, og samfundet som helhed. Straffen for manglende overholdelse af sociale normer - de forskellige sanktioner, der kan være i dette tilfælde en meget, meget konkret. Vi taler om den smerte af samvittighed, og sanktioner fra staten. Det hele afhænger af den enkelte sag og på hvilke sociale normer er blevet krænket.

Sociale normer og deres funktioner

Alle disse regler eller anden måde regulere relationer, der opstår som følge af socio-kulturelle, politiske og mange andre opgaver, der opstår foran staten, samfundet og naturligvis til den enkelte.

Sociale normer er de regulerende myndigheder, etablere meget specifikke og klare rammer for afviklingen af alle deltagere i sociale relationer. Selvfølgelig er disse bestemmelser indeholder de samme handlinger og kommandoer. Sociale normer karakteristisk, at ingen adresseret, men samtidig rettet til alle og enhver. Ingen kan krænke ustraffet dem. Regulering effekt i dette tilfælde er rettet mod for at opnå en bestemt tilstand af sociale relationer. Dette kan meget vel blive brugt af mekanismerne i social tvang.

Jo mere udviklet et samfund er, jo bedre er det udviklede sociale normer. Sphere af deres aktiviteter er altid sociale relationer. Sociale normer er skabt i grupper og er beregnet til de samme grupper.

Ud fra ovenstående kan det konkluderes, at disse regler med til at gøre menneskelig interaktion så effektiv som muligt.

Sociale normer kan karakteriseres som følger:
- de er af generel karakter, hvilket betyder at de kan ikke kun anvendes på nogen enkeltvis;
- de angiver, hvordan folk skal opføre sig for at være til nytte for samfundet;
- for manglende overholdelse af sociale normer, skal sanktionerne følge.

Endelig vil jeg bemærke, at sociale normer ikke er særligt effektive, når en person holder dem kun for at undgå sanktioner, men når personligt bevidste om deres betydning og nødvendighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.