ForretningHuman Resource Management

Nogle former for arbejdstilrettelæggelse

I den økonomiske litteratur, når man overvejer dette spørgsmål som en form for arbejdsorganisation, der tilbyder klassiske klassifikation: opdeling i individuelle og kollektive former.

Kollektive former for arbejdstilrettelæggelse er mest udbredt, fordi de fleste af produktionsplanen indbringes eventuelle fordeling, og som et resultat af denne plan er påløbne løn til alle enheder, efterfulgt af fordelingen mellem de enkelte medarbejdere. Afhængigt af den plads i organisationen hierarki, kollektive former for arbejdstilrettelæggelse, til gengæld er opdelt i gruppe, divisionsdirektør, sektorskie, butik, osv

Afhængigt af metoden til adskillelse af isolerede enhed med komplet arbejdsdeling (udføre kun deres opgaver på deres arbejdsplads), med delvis ombyttelighed (besiddelse flere specialer og udfører justering funktion) fuld udskiftelighed (enhver arbejdstager enheder kan til enhver tid at udskifte enhver anden medarbejder given enhed).

enheder kan også være en fuld selvstyre, når, efter etableringen af opgaven, en enhed af deres egne, frit beslutte det, mobiliserer de nødvendige ressourcer til at nå deres mål. Delvis selvstyre indebærer uddelegere nogle funktioner og centralisering af den anden side. Hvis alle funktioner er centraliseret, taler vi om samlet form uden regering.

Ifølge de betalingsmetoder til at skelne mellem sådanne former for arbejdstilrettelæggelse, som en form for individuel aflønning, betaling af takstsystemet, betaling af told-systemet med brug af koefficienter, toldfri løn, provision vederlag. Hvis vi betragter de former for arbejdstilrettelæggelse i samspil med ledelsen af organisationen, så kan du vælge form på grundlag af en direkte underordnet, der handler på grundlag af en leasingaftale, kontrakt eller kontrakt.

Ved hjælp af forskellige former for arbejdstilrettelæggelse i virksomheden, er du nødt til at sikre, at denne øgede effektivitet og attraktivitet arbejde i virksomheden. For eksempel er det ikke anbefales at kombinere sådanne regi, der varierer meget i dygtighed af en arbejdstager (fx nytte drift og højtuddannet arbejdskraft).

For at bringe det valgte program er en succes, er det nødvendigt at udvikle et kort over arbejdstilrettelæggelsen om en bestemt virksomhed. Kombinationen af forskellige erhverv, udvidelse af serviceområdet og udskiftning af en fraværende medarbejder - en progressiv form for arbejdskraft organisation. Ved registrering indebærer udførelsen af deres officielle pligter, plus ekstra arbejde i et andet speciale. Udvidelsen af serviceområdet - er at øge mængden af arbejde på den grundlæggende speciale arbejdstager. Udskiftning af en fraværende medarbejder - det yderligere opgaver medarbejderen på ferie, sygdom, rejser osv

Sådanne former er rettet mod at reducere antallet af eksisterende personale, reducere udgifterne til lønninger, øge produktiviteten uden yderligere investeringer. Disse former for arbejdstilrettelæggelse kan kun bruges med skriftlig tilladelse fra medarbejderen og bør ikke føre til en forringelse af kvaliteten af produkterne. Medarbejderen skal være ubrugt tid i løbet af arbejdsdagen, da han har evnen til at udføre ekstra arbejde.

Det er nødvendigt at sikre, at medarbejderen ikke var overdrevent overbelastet og var i stand til at udføre arbejde på at forene kvalitet i løbet af deres arbejdsdag. Ellers kan kombinationen medføre forringelse af arbejde effektivitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.