Nyheder og SamfundVejr

Hvad er vejret? Hvordan er vejrudsigten? Hvilken slags vejrfænomener skal være bange?

Det er ikke altid forudsigeligt, "damen". I sit daglige liv, har vi aftale med det, nogle gange syntes hun ofte tænker på hende med ærgrelse, nogle gange er det ødelægger vores ejendom og sundhed. Alt dette vejr, det sker, velstående eller negativ. Hvad er vejret? Lad os prøve at undersøge dette begreb nærmere.

En lille smule om begrebet "vejr"

Så hvad er det? Simpelthen sat, et sæt indikatorer såsom omgivelsestemperatur, vind, sol, skyer, nedbør.

Lad os se på karakteren af vejrforholdene, hvor de er dannet, og hvad er. Hvad bestemmer vejret? Processer i atmosfæren og luftstrømmene påvirke de klimatiske forhold. På grund af det faktum, at luftmasser flytte, vand er involveret i cyklussen, og solen giver sin varme, kan vi observere en række forskellige vejr. Meteorologer har studeret disse processer.

Hvad er de elementer af meteorologi og hvordan vejret er, eller rettere, sådanne vejrfænomener som tåge, støvregn, tordenvejr, snestorme, udsving i lufttemperatur, vindhastighed, sigtbarhed, regnbue, regn, sne højde, en glorie?

Luftmasser bevæger uendelige. Det påvirker også temperaturen af den luft, hvilket er meget vigtigt for os. Indikatorer for sin forandring fra det højeste til det laveste. Koldeste i det antarktiske kontinent, mens i Afrika, i den libyske ørken, lufttemperaturen er altid høj.

temperatur

Den mest behagelige for menneskelig temperatur - omkring 23 grader. Selvom det ikke nødvendigvis behageligt indbygger af planeten vil være på disse satser, meget afhænger af de vindstød, atmosfærisk tryk, hvilket undertiden gør folk føler sig utilpas i form af hovedpine. Sibirien i Rusland er velkendt, at der er trykket af den højeste, i modsætning til alle andre på planeten. Og det laveste observeret i de lande med tropisk klima.

Forsøg på at forudsige og arbejde prognosemagere

Oversigt kort med vejr Synoptists op efter 3, 6 og 12 timer. De foretages og på jordens overflade og i atmosfæren, fordi atmosfæriske processer forårsager ændring af forholdene på stedet. Vejret er blevet rapporteret til os takket være satellitter, der er specielt produceret i rummet for studiet af luftstrømme. Nogle gange sker det, at prognoserne viser sig forkert, men naturen - en uforudsigelig ting. Men definitionen af vejret for en kort tid er altid den mest nøjagtige. To uger - det er den maksimale periode, hvor du kan forudsige fald eller stigning i lufttemperatur, nedbør og tryk. Hvad gør prognoser befolkningen? Det er nødvendigt for dem, der er beskæftiget i landbruget, er det ekstremt vigtigt for piloter og industri.

Vejrfænomener af naturen. hagl

Selvfølgelig, alle bekendt med fænomenet hagl. Det udfældes af atmosfæren rundt ispartikler er ikke altid til form. Hvor farligt hagl? Den omstændighed, at størrelsen af de stykker af is kan være meget store. Nogle nå 10 cm Slot -. Naturfænomen, er til skade for landet. Tab fra det til tider meget ambitiøst. Hvad kan der ske, hvis mange falder stor størrelse hagl? Det ødelægger afgrøder, skadelige biler, der forårsager skader på bygninger, er årsag til skaden af mennesker og dyr, byttet alt hvad der er på gaden.

Hvordan folk forsøge at mindske de skader, der kan forårsage hagl? Gradinka begynder at bryde op, før de rører jorden. For at gøre dette i luften ved forstøveren iodid slipmiddel. Således er graden ikke øges i omfang, og falder i form af små isstykker. Den mest ødelæggende naturlige nedbør i form af hagl faldt i Kansas, München og Moradabad.

Tordenvejr, lyn og deres fare

Tordenvejr - er dårligt vejr som kraftig regn med lyn og torden. Ophobningen af elektricitet i skyer føre til dette naturfænomen. Lightning gnist i himlen på grund af elektriske udladninger, der opstår ved eller under skyerne. Det er temmelig farlige vejrforhold, der er ledsaget af kraftige vindstød konstant skifter retning, løft støv i luften. Faren truer? Pludselig brast i vinden kan rippe tagene off huse. Det er også muligt en masse skader haver, så orkanen rev træerne, bryde grene, og stærk bruser flow kan plukke frugten.

Tordenvejr undertiden koste menneskeliv, som den farligste direkte ramt af lynet. De kan blive årsagen til tragedien under flyvningen, som de kærning enheder, bliver en årsag til nedbrud og brande. Ødelæggelsen af bygninger og faldende træer er ofte dødelig for mennesker.

Slud på vejene

Veje dækket af is, selvfølgelig, en farlig faktor. Efter alt, hvad der er vejret? Stormen, orkanen, og den næste dag alt bliver til glat is. Sort is - en tæt isdække, som ikke kun dækker vejene, men også akkumuleres på ledninger og grene af træer. Undertiden lag kan være imponerende, og tråde under vægten af is skorpe brække. Graceful skønhed kan være ødelæggende for direkte folket.

For eksempel, skader i løbet af et fald på isen, eller endda dødelighed, desværre, ikke ualmindelige på landet og i byerne. Hvis erklære isforhold, er det bedre ikke at risikere det og sætte køretur, og prøv ikke at gå ud. Den farligste er hjernerystelse grund til hovedet indvirkning, falder på ryggen, eller i den forkerte position. For at eliminere risikoen for at falde, skal du hente sine sko og forsøge at glide ud af huset lidt tidligere, så for ikke at haste.

Stærke frost og snestorme

Hvad er vejret, eller rettere, hård frost? Denne naturfænomen er blevet kaldt kavitation. Frost er farlige for mennesker, da de kan forårsage forfrysninger. Derfor skal du sørge for at klæde for vejret og forsøge at tilbringe tid i kulden på farten. Men den farligste koldt (især om natten) for afgrøder og træer. Denne naturlige fænomen forårsager revner eller frost-kløft, der ødelægger barken af træer. Desuden vandlidende og unge træer er mere tilbøjelige til at blive beskadiget af lave temperaturer. For at bekæmpe disse vejrforhold anvendes i landbrugs virksomhed kvælstofgødning.

Blizzards kan også forårsage betydelige skader - dette er en meget farlig vejrfænomener. Flytning snemasserne ved høj hastighed er ofte årsag driver af mennesker, bygninger og køretøjer, bidrager med forfrysninger, ledningsbrud, som kan forårsage forstyrrelser af højspændingsledninger. Også snestorm - en fjende af bilisten.

tørt vejr

Sådanne ugunstige vejrforhold såsom tørke og tørre vinde, opstå på grund af den temmelig lange mangel på nedbør. I disse tilfælde står normalt høje temperaturer og reduceret sin fugt. Tørken er farlig, fordi den manglende fugt er skadeligt for rodsystem af planter og afgrøder. Oftest, tørt vejr karakteristisk for steppe, steppe og ørken terræn. I sådanne tilfælde anvendes i kunstvanding landbrug kunstig type.

Hvilke foranstaltninger anvendes bevaring afgrøde hvis vejret i området er solrigt og tørt? Normalt er det en række foranstaltninger, der er designet til at holde på fugten i jorden. Anvende særlige pløjning på tværs af en skråning, gør et microrelief brønde til at forbedre jordens fure producere diskontinuerlig, tage skridt til at reducere fugt fordampning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.