ForretningSpørg eksperten

Udvidelsen af serviceområdet. For at udvide området for stikprøvedækning

I virksomheder og organisationer kan ofte blive konfronteret med det faktum, at en arbejdstagers opgaver kan tilføje forpligtelser for den samme eller en anden profession anden medarbejder. Overvej design muligheder for en sådan ekstra arbejde i forskellige situationer.

klassificering af situationen

Så er der følgende muligheder:

 1. Kombinationen af erhverv eller job.
 2. Udførelse opgaver den ansatte, der er midlertidigt fraværende.
 3. Udvidelsen af serviceområdet eller en stigning i mængden af arbejde.
 4. Sort arbejde.

Kombinationen giver for den situation, hvor medarbejderen sammen med deres opgaver Jobbet af et indlæg eller erhverv.

Moonlighting - en situation, hvor medarbejderen arbejder ekstra for et andet erhverv i en anden tid fra det grundlæggende arbejde.

Udførelse opgaver den ansatte, der er midlertidigt fraværende, måske i løbet af sin ferie, syge eller forretningsrejse.

Udvidelsen af serviceområdet eller mængden af arbejde - det er en situation, hvor arbejdstageren skal udføre det arbejde, som hans kontor eller erhverv i højere grad.

normative basis

Labour Code (artikel 60.2) siger, at en medarbejder kan tildeles yderligere ansvar for hans bestemt profession. Med disse ekstra opgaver skal arbejdstager handle med deres tid, og for et gebyr. Arbejdsgiveren har pligt til at tage medarbejderen en skriftlig tilladelse til at gøre det.

Hvis vi betragter specielt udvidelsen af serviceområdet eller omfanget af det arbejde, den indeholder en række yderligere opgaver det er for deres profession. For eksempel et større antal maskiner eller enheder repareret, stort renseareal, øge antallet af behandlede dokumenter osv

Den generelle procedure for godkendelse

Rederiet skal etablere i den kollektive overenskomst eller tilrettelæggelse af lønnen position, alle aspekter i forbindelse med dette spørgsmål:

 • Som kan være udvidelse af zoner eller øge mængden af hver erhverv. Specifikke begrænsninger og betingelser bør fastsættes
 • Listen over erhverv og positioner, som tillod en udvidelse af områder eller øge lydstyrken.
 • Rækkefølgen og betalingsmåden for ekstra arbejde.

Organisationen kan søge at udvide serviceområdet eller for at øge mængden af arbejde udført i nærvær af ledige stillinger. Det er normalt arbejdet i en ledig stilling eller erhverv er fordelt på to eller flere ansatte.

Må ikke installeres noget ekstra gebyr på visse kategorier af arbejdstagere:

 • leder af organisationen og hans stedfortrædere;
 • hovedsagelig i teknikken og deres substituenter;
 • hvis udførelsen af det ekstra arbejde og som en del af medarbejderens opgaver, som de er foreskrevet i kontrakten, og de regler, der er fastsat lønomkostninger;
 • Hvis ekstra arbejde er tildelt medarbejderen på grund af hans manglende arbejde på de vigtigste site.

dokumentere

For hvert tilfælde, er arbejdsgiveren forpligtet til at udstede en ordre om at udvide serviceområdet. Den identificerer det specifikke timingen af supplerende arbejder, deres volumen. Med andre ord, i en rækkefølge bestemt af antallet af maskiner, kvadratmeter, rapporter og så videre., Der er fastgjort til en ekstra medarbejder, co-pay beløb for arbejdet.

Hvis en ordre er udstedt for at udvide serviceområdet, kan en prøve af dette dokument har følgende indhold.

Navnet på dokumentet bør afspejle sin essens. Det kan være dette: "På den instruktion af tillægstold på grund af udvidelse af serviceområdet." Næste er ordlyden af ordren. Det kan være: 'instruere den periode 2017/06/30 2017/02/06 r 3 r, låsesmeden. (Navn) udfører den tillægstold ved låsesmed erhverv under den etablerede varighed arbejdsskift, sammen med det ansvar, der er defineret i ansættelseskontrakten på grund af udvidelse af serviceområdet. Set låsesmed 3 s. (Navn), et tillæg på 6.000 rubler.". Underskrevet efter ordre fra lederen af organisationen. Også med henblik på at være skriftligt samtykke fra den ansatte til at udføre de yderligere opgaver til en udvidelse af serviceområdet.

Lovgivningen begrænser ikke den periode, hvor den ansatte kan tildeles yderligere funktioner. Denne periode skal godkendes af parterne efter fælles overenskomst.

Medarbejderen har ret til at nægte ekstra arbejde. Også, hvis medarbejderen allerede udfører denne ekstra arbejde, kan han nægte at udføre det tidligt. Arbejdsgiveren har også ret til for tidligt annullere ordren ekstra arbejde.

betaling

Labor lov siger, at principperne i co-pay til udvidelse af serviceområdet skal godkendes af aftale mellem parterne, det vil sige, at medarbejderen og arbejdsgiveren. Generelle bestemmelser for betaling af ekstra arbejde i den foreskrevne eller i kollektiv overenskomst eller forordningerne om løn.

mod størrelse i hvert enkelt tilfælde bestemmes afhængigt af forskellige betingelser. Følgende faktorer påvirker de samlede betalinger:

 • kompleksitet;
 • arbejdets art;
 • volumen opgaver;
 • hvordan udnyttet fuldt ud i åbningstiden.

Gebyr for at øge mængden af arbejde eller udvidelse af serviceområdet kan indstilles til medarbejderen på grund af den opnåede niveau af teknik, teknik, tilrettelæggelse af produktionsprocessen. Og for nogle mennesker kan det være på grund af deres personlige egenskaber og evner. For eksempel har en mandlig medarbejder har stor mobilitet, sammenlignet med en kvinde, eller en ung arbejdstager vil udføre sine funktioner end ældre arbejdstagere.

Betaling for at kombinere og udvide serviceområdet og generelt udlægningen af sådanne tillægstold for arbejdstageren kan foretages i organisationen, hvis de personalemæssige bordet har en tilsvarende stillingsopslag.

Arbejdsgiveren skal betale for lige arbejde af samme størrelse.

Når ledelsen af organisationen sætter formen tillæg til udvidelse af serviceområdet, kan prøven rækkefølge indeholde følgende beregning muligheder:

 • en bestemt beløb;
 • den procentdel af hastigheden eller løn.

Ekstra udgifter behandles som løn i beregning af ydelser og barsel sygdom forlade, feriepenge og anden kompensation beregning til beregning af, der tager den gennemsnitlige indtjening.

Hvor effektivt kan du bruge en udvidelse af zonerne i organisationen

I nogle situationer, hvor en masse arbejde medarbejderen end de i normen for et gebyr, kan bringe held besparelser organisation. Mere rentabelt at betale driften til personale end at ansætte en ekstra medarbejder og betale ham fuld løn.

Også, er det ikke nødvendigt at tilrettelægge en ny arbejdsplads for medarbejderen. For eksempel behøver ikke at købe et skrivebord, en computer, hvis det er et kontor medarbejder. Og, for eksempel til rengøring er ikke nødvendigt at give rengøringsudstyr, tøj, osv Dvs. fuldtidsansat medarbejder vil udføre arbejdsrelaterede opgaver i deres sted at have midler til sin rådighed, og få et tillæg.

Forskellen i relation til stigningen i mængder og ekspansion zoner

Essensen af disse begreber er meget ens, forskellen ligger kun har karakter af det udførte arbejde.

Hvis vi taler om det faktum, at medarbejderen har et bestemt område, arbejdsområdet, vil dens mere arbejde være en udvidelse af serviceområdet. Prøve orden af registrering sådan ekstra arbejde skal indeholde præcis denne sætning. Som eksempler kan nævnes de erhverv, for hvilke der kan leveres en udvidelse af zonerne - en læge, en sygeplejerske, en renere, en socialrådgiver, en elektriker. Det er et bestemt område af arbejdet. Til lægen - en liste over specifikke gader eller nabolag, indbyggerne, som han skal tage. Elektriker - det kan være et bestemt objekt, plante eller territorier, som det er fast.

Begrebet at øge mængden af arbejde for de medarbejdere, der har produktionskvoter. Fx Turner, pakker, computer operatør, etc.

Den arbejdsgiverens ansvar for betaling af ekstra arbejde

I det tilfælde, hvor en udvidelse af serviceområdet ikke er betalt, så arbejdsgiveren kan holdes administrativt ansvarlige i henhold til første afsnit i artikel 5.27 i den administrative kode i Den Russiske Føderation. I tilfældet, hvis medarbejderen holdt ekstra arbejde uden hans skriftlige samtykke, at arbejdsgiveren også pådrage administrativ straf.

initiativ medarbejder

Medarbejderen har ret til at skrive til adressen på lederen af organiseringen af en erklæring, hvori han kan anmode om at øge mængden af arbejde. Det er også muligt at bestemme den specifikke timing, område eller mængde af arbejde, ønsker at betale den ekstra arbejdskraft.

Udvidelse af området og omfanget af det arbejde kan være et godt alternativ for arbejdsgiveren modtage en ny medarbejder i staten. Det kan spare på lønningslisten, og arbejdet vil blive udført effektivt og godt som erfarne medarbejdere kender deres job og de siges at være "fyldt med hånden."

Men for en erfaren medarbejder til at udvide sit arbejdsområde eller en stigning i mængden af arbejde vil være en yderligere økonomisk incitament til effektiv drift. Således gavn for begge parter - som arbejdsgiver eller ansat.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.