SundhedSygdomme og betingelser

Nødhjælp i kardiogent shock: en algoritme af handlinger. Genoplivning ambulance

Akut hjertesvigt henviser til en livstruende tilstand. På den mekanisme for udvikling, er det delt op i højre og venstre ventrikel OCH. Begge disse betingelser er ofte dødelig. For at spare mand, bør ambulance læge straks begynde genoplivning.

Den mest almindelige venstre ventrikel hjerteinsufficiens. Det følger normalt et myokardieinfarkt, alvorlige arytmier og andre farlige forhold. De sorter omfatter OCH akut kardiogent shock. Det er forårsaget af alvorlige læsioner på kroppen, hvor hjertet ikke kan pumpe blod normalt.

Begrebet kardiogent shock

Der er behov for Nødhjælp i kardiogent shock i de første minutter af sin udvikling. Det bør erindres, at denne komplikation ikke vil videregive deres egne. Og i mangel af akut behandling vil føre til døden. Kardiogent shock - en syndrom, hvor der er et fald i hjertets minutvolumen. På trods af den kompenserende stigning i vaskulær modstand, kan kroppen ikke klare denne komplikation, uden hjælp fra læger.

Ved dets grundlæggende manifestationer af arterielle og heraf følgende reduktion i pulstryk urinproduktion, tab af bevidsthed. Hvis bistand ikke gives i tide, dødsfald fra kardiogent shock forekommer inden for flere timer efter udbrud af sygdommen. Denne tilstand opstår ikke på egen hånd. Han altid forudgået af akutte sygdomme i det kardiovaskulære system.

Hvad er årsagen føre til kardiogent shock?

Årsagerne til hjerte- chok indbefatter forskellige hjerte- og karsygdomme. Den mest almindelige ætiologiske faktor er en myokardieinfarkt. I dette tilfælde, kardiogent shock udvikler kun med massiv vævsnekrose , og ingen ambulance. Der er også en hyppig årsag til dens forekomst omfatte livstruende arytmier. De kan forstyrre en person i mange år. Men deres forværring og dekompensation tilstand kompliceres af chok.

I nogle tilfælde er den faktor i udviklingen af akut hjertesvigt anses for at være en overtrædelse af vaskulær tonus. Dette sker, når massive blødning, smerte syndrom, akut nyresvigt. Man skal huske, at kardiogent chok - dette er ikke en selvstændig sygdom, en komplikation af underliggende patologi. Derfor er lægerne nødt til at gøre alt for at forhindre dens udvikling.

Kardiogent shock: klassifikation af sygdomme

Afhængigt af årsagen og patogenese identificere flere former for kardiogent shock. Hver af dem har sin egen mekanisme for udvikling. Men alle muligheder fører til de samme symptomer. Uanset dens årsager, er nødvendig førstehjælp i kardiogent shock i alle tilfælde. Da denne tilstand er altid lige så farlig. Følgende typer af komplikationer:

 1. Sand kardiogent shock. Det udvikler sig, når beskadiget hjerte væv. I de fleste tilfælde er denne form skyldes transmural myokardienekrose.
 2. Arytmisk chok. Dens årsager omfatter flimren og flagren ventrikulære arytmier, bradykardi tung. Foruden arytmier, at stød kan forårsage en overtrædelse hjerteoverledning.
 3. Refleks kardiogent shock. Under denne mulighed, er hjertedysfunktion ikke indledes med en komplikation. Det udvikler som regel i massivt blodtab, nyresvigt.
 4. Unresponsiveness chok. Det er den mest farlige mulighed. Det blev isoleret i en separat gruppe, som er næsten altid dødelig og ikke kan behandles.

Sand kardiogent shock: mekanisme for udvikling

Den sande hjerte chok opstår oftest. Det sker, når ramt af en stor del af myocardium (50% eller mere). I dette tilfælde nekrose udvider ikke kun på tværs af de tykkere muskler, men også optager et stort område. Foruden en hjerteanfald, kan den sande chok forårsage andre sygdomme. Blandt dem: .. Bakteriel endocarditis, udtrykt hjertesygdomme, dekompenseret muskelsvind, etc. Der er også en alvorlig hjerte-lidelse forårsager akut hyperthyroidisme, nogle genetiske sygdomme.

Som følge heraf er nekrose af hjertevævet kontraktilitet væsentligt reduceret. Derfor kan kroppen ikke fungere på fuld kapacitet og sikre blodkarrene. Minutvolumen reduceres også. Der er således øget vaskulær resistens. På trods af dette, kan hjertet stadig ikke klare deres arbejde. Resultatet er en forstyrret blodforsyning af alle organer og væv.

Patogenese arytmiske kardiogent chok

Grundlaget for denne form af sygdommen er uregelmæssig hjerterytme og ledning. De kan forekomme spontant (som følge af myokardieinfarkt) og udvikler sig gradvist. Oftest, vedrørte en arytmi patient i mange år. Det samme gælder for ledningsforstyrrelser. Ikke desto mindre er livstruende tilstand udvikler sig over en kort periode. Vi taler om timer og endda minutter. Oftest, kardiogent shock, arytmier af ventrikulær hovedpersonen. Blandt dem: takykardi, bliver til fibrillation, og atrieflagren. Desuden kan disse processer resulterer i hyppige gruppe beats.

En anden tilstand, som kan føre til shock, er en sinus bradykardi. Reduceret hjertefrekvens er normalt karakteriseret ved ledningsforstyrrelser. Mindre ofte fører til kardiogent shock fibrilloflutter. Som et resultat, unormale sammentrækninger og ektopisk foci i myokardiet (beats) hjertet ikke er i stand til at udføre sin funktion. Derfor er en reduktion af slagtilfælde og minutvolumen, et fald i pulstryk BP. Under denne mulighed, det vagtlægen første ting er at arrestere hjerteflimmer, defibrillering, eller bruge et kunstigt hjerte massage.

Hvad er en refleks chok?

Denne form for chok udvikler på grund af årsager, der ikke oprindeligt er associeret med beskadigelse af hjertemusklen. Trigger sådanne komplikationer kan være svære smerter eller blødning. Samtidig er disse symptomer sjældent forbundet med hjertet. Typisk er sådan et chok diagnosticeret efter ulykken, akut nyresvigt.

Denne mulighed har den mest gunstige prognose. Nødhjælp i kardiogent shock refleks karakter bør sigte på at løse dens årsager - smerte, samt at stoppe blødningen. På grund af disse faktorer, er regulering af vaskulær tonus forstyrret. På grund af dette, blodet stagnerer i vener og arterier, og i det interstitielle rum af en væske udstrålede dannelse ødem. Alt dette fører til et fald i venøs flow til hjertet. Dernæst mekanismen er den samme som i andre former.

Årsagerne til og patogenesen af chok manglende respons

Unresponsiveness kardiogent shock forekommer, når ramt af hele myokardiet. Dette sker, når reinfarkt. Desuden kan årsagen være en hjertetamponade. I dette tilfælde er der perikardialvæske som komprimerer kroppen, så det ikke tilbagegang. I nogle tilfælde kan tamponade føre til brud på hjertet. Denne tilstand fører til døden. Desværre, for at hjælpe patienten i dette tilfælde ikke er muligt. Mekanismen af chok er forbundet med en fuldstændig standsning af hjertet, i modsætning til andre former, i hvilke minutvolumen reduceres. Dødeligheden af denne komplikation tæt på 100%.

Symptomerne på kardiogent shock

Det kliniske billede er det samme, uanset hvad årsagen forårsagede kardiogent shock. Symptomer komplikationer efter: fald i blodtryk og puls, takykardi, oliguri (nedsat urinproduktion). Afhængigt af blodtryk og kliniske data, tildele 3 grader. Ved undersøgelse, kan patienten blive identificeret, og andre tegn på kardiogent shock. Disse omfatter:

 1. Kold og klam sved.
 2. Frygt for død eller bevidstløshed.
 3. Cyanose - blåhed af huden.
 4. Funktioner af patientens ansigt kan skærpes, ansigtsudtryk - martyr.
 5. Hudfarve i alvorlig grad bliver grå.

Sådan diagnosticere chok?

Diagnose af kardiogent shock er normalt baseret på kliniske data og afhøring af patientens pårørende. Da det er nødvendigt at handle omgående, læger vurderer blodtryk, tilstanden af huden, pupil reaktion, puls og respirationsfrekvens. Hvis patienten har tegn på chok, straks at yde nødhjælp.

Ved tilstedeværelse af fri medicinsk personale fandt ud historie af sygdommen. Lægen spørger, om patienten lider af arytmi, angina, sandsynligvis lidt et hjerteanfald før? Hvis komplikationer udviklet i hjemmet eller på gaden, diagnosticering af chok ambulance læger ende der. Når indholdet af patienten i intensiv afdeling miljø, desuden målingen er impulstrykket, vaskulær modstand, diurese. Også studeret blodgasser.

Kardiogent shock: førstehjælp, algoritme af handlinger

Det er værd at huske, at på hvor hurtigt og effektivt bistået patientens liv afhænger af. Hvis der er tegn på sådanne komplikationer, er lægerne begyndt at skride til handling med det samme. Hvis du glemmer at gøre det, der er nødvendigt, er det muligt at vinde kardiogent shock. Nødsituation - sekvens af handlinger er som følger:

 1. Sæt patienten i en vandret stilling med en hævet fodenden. Desuden er det nødvendigt at sikre adgangen for luft (knappe tøj, åbne vinduet).
 2. Iltforsyning. Det kan ske gennem en særlig maske eller nasal kanyle.
 3. Anæstesi. Myokardieinfarkt og chok refleks for at bruge narkotika. drug "Morfin" bruges oftere. Hans fortyndet i saltvand og injiceret i / langsom.
 4. Genoprettelse af blodgennemstrømningen og BCC. Til indgivelse denne opløsning "Reopoligljukin".
 5. Hvis ingen virkning er nødvendigt at øge blodtrykket via "atropin" præparat 0,1%. Administreres i en mængde på 0,5-1 ml.

Desuden er det nødvendigt at fjerne årsagen til chok. Myokardieinfarkt bæres trombolytisk og trombocythæmmende terapi (præparater "Alteplase" "clopidogrel", "Aspirin"). Også ved hjælp af blod fortyndingsmidler "heparin" opløsning. medikament "Lidocain" Ved administration ventrikulære rytmeforstyrrelser. I nogle tilfælde, en defibrillering.

Akut lægehjælp på et hospital

Nødhjælp i kardiogent shock fortsætter i intensivafdelingen. Der gennemføres intensiv terapi, løbende overvågning af indikatorer, at undersøge årsagen komplikationer. Myokardieinfarkt udføres kirurgi - bypass arterie stentanbringelse. Også er der behov for kirurgisk behandling i nogle tilfælde af arytmi og ledningsforstyrrelser. Samtidig etablerer en kunstig pacemaker udfører kontraktile funktion af hjertet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.