HjemlighedHavearbejde

Når grave op peberrod Tips gartnere

At have i din besiddelse var altid denne populære grøntsag i madlavning, du har brug for at vide, hvornår at grave peberrod. Faktum er, at hvis du vælger det forkerte tidspunkt af høst, får du ikke fra roden rige smag. I denne artikel vil vi ikke kun forklare, hvordan at grave til helvede højre, men overveje muligheder for dens opbevaring. Efter alt, er det vigtigt ikke kun i tide til at forpurre, men også for at lagre det resulterende produkt korrekt.

Beskrivelse af anlæg

Før vi diskuterer spørgsmålet om, hvornår den grave helvede, lad os se på selve planten. Denne grøntsag er kendetegnet ved, at der ud over plys løv, klar til brug, og har rødder, der er populære hos kokke. Det henviser til kål familien, og kom til os fra Asien og Amerika. Den specifikke smag og en særlig aroma har gjort det til en af de mest populære i vores haver. Han elsker at vokse på steder med høj luftfugtighed. Anlægget har et stort udvalg af nyttige egenskaber, herunder sundhedspleje. At have en udtalt antibakterielle kvaliteter, er det blevet brugt med held i folkemusik medicinske opskrifter.

Når grave op peberrod

At tale om det ideelle tidspunkt at grave op planter udsender to forskellige perioder:

  • Den første periode, når der graves peberrod rod er tilladt uden at ofre smagsegenskaber, dette er begyndelsen af foråret. Når sneen smeltede, og de unge skud er endnu ikke begyndt at vokse, er du nødt til at grave det ud til senere brug. Dybest set i denne periode gøre transplantationer og reproduktion.
  • Den anden tidsperiode, når der graves fanden er bedst betragtes sene efterår. Det var på dette tidspunkt det indsamles til at gemme til vinteren. Et tegn på, at du kan begynde at indsamle rødderne tørres blade, der helt ligger på jorden.

Hele processen med høst reduceret til følgende manipulationer:

  • fremstilling værktøj egnet til fremgangsmåden (som enten kan være en særlig "Kolesov sværd" bruges til at arbejde med rødderne og kimplanter eller gafler med det forbehold, at den bløde jord);
  • omhyggeligt grave hele planten op af jorden, ikke at rive bladene;
  • skåret væk bladene, således at roden forbliver stilken længde på omkring to centimeter (dette er nødvendigt for tilrettelæggelsen af yderligere opbevaring rødder).

Opbevaring peberrod

Nok til at vide, hvornår du kan grave op peberrod. Kompetent gartner skal være grundigt forberedt og korrekt opbevaring af afgrøden. Vi vil liste et par muligheder for denne proces:

  1. Kælder. Oftest er det her den vegetabilske butikken, de fleste af de værter. Men det skal gøres omhyggeligt. Lufttemperaturen i kælderen at være nær 0 ... 2 grader ved en fugtighed på 80 procent. Det er muligt at anvende et hul, som er foldet peberrod, sprinkling hvert lag med sand eller tørv. Sidste forhindrer spredning af mug. Storage er også tilladt i plastposer, men ikke tynd. De skal være godt at holde temperaturen og luftfugtigheden inde. For sådanne opbevaring rødder er det nødvendigt at vaske, tørre, og efter udfoldelsen af pakkerne at puste dem til den fulde kapacitet. Vi er nødt til at lukke tæt.
  2. Pulver. Nogle foretrækker at holde peberrod pulver. Til dette formål bør anlægget vaskes, tørres, skæres i tynde strimler og sted i ovnen for at tørre ved en temperatur på 50 grader. Efter denne rod male til pulver og opbevares i krukker.
  3. Køleskab. Hvis du planlægger at gemme grøntsager i meget lang tid, kan du gøre det i køleskabet. Vask rødderne, flytte, tilføje til pakken. Stramt tæt og sættes i køleskabet. Root vil være ved hånden er forholdsvis lang, men ikke mere end tre måneder.
  4. Eddike. Hvis roden af risten på et rivejern og hæld eddike, så denne blanding kan også opbevares i køleskabet. Smagen af peberrod bevares, og kan bruges til kulinariske opskrifter.

ansøgning root

Det er umuligt at nævne alle de anvendelser af denne fantastiske plante. Det vigtigste træk ved dens anvendelse i madlavning - er, at det ikke er modtagelig for varmbearbejdning. Når madlavning og lægge peberrod helt mister sin særlige smag og aroma. Hvis du ønsker at anvende den revne produkt, skal du straks lukke beholderen låg til peberrod har ikke mistet kulinariske appel.

Som en medicinsk plante, der anvendes i en række medikamenter enten alene eller i kombination med andre produkter. Ascorbinsyre, vitamin B, sporstoffer og organiske forbindelser - er ikke hele liste af nyttige elementer, der udgør peberrod. Det bruges til at normalisere stofskiftet, stimulering af mave-tarmkanalen, ledsmerter og andre.

vigtige oplysninger

Det er vigtigt at huske, at, inden høsten, er det nødvendigt at sørge for, at anlægget ikke er underlagt nogen sygdom og skadedyr er ikke et offer for angrebet. Ellers risikerer du at blive aflejret er ikke en rodfrugt, der kan være sundhedsskadelige.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.