HjemlighedHavearbejde

Voksende dild udendørs: regler og funktioner

Dill - en flerårig urt, velkendt for alle. Hans kærlighed til lækker krydret smag. Lær om hvordan dyrkning af fennikel der sker på deres sommerhus (hemmelighederne, tips og grundlæggende nuancer), og derefter hånd du vil altid have en masse duftende og frisk grønt. Det kan tørres og fryses og bruges til salater, supper. Blomsterstande og frø, også anvendes hovedsagelig til fremstilling af marinader til konservering grøntsager.

fremstilling af frø

Erfarne gartnere anbefale iblødsætning frø før plantning dild. Dyrkning dild spirer også øvet på et obligatorisk grundlag bruges til busk sorter. Iblødsætning frøene nok til at wrap i en klud og holde sin fugt i et par dage før hævelsen. Så har de brug for at tørre i 20 minutter i luften, og at så i den forberedte jord. Ensartede skud vises, normalt inden for to uger. Alt dette tidspunkt er behov for at opretholde en konstant fugtighed. Af temperaturen fennikelfrø ikke er krævende og er begyndt at spire selv ved +3 ° C.

Datoer for såning fennikel

Voksende dild i det åbne land kan udføres på to måder: den er sået i foråret eller sene efterår. Planten er helt koldt-resistente og kan tåle frost til -6 ° C, så frøene kan forsegles i jorden i slutningen af efteråret (oktober-november) udtrykkene varierer efter region. Den anden udførelsesform forudsætter foråret plantning. Begynd det tidligt nok, også, så snart sneen smelter og jorden tørrer ud lidt. Forventet dage - fra midten af april til slutningen af maj. Dill udmærket racer selvsående. Hvis faldet ikke rydde op paraplyer med frøet, den næste forår, mest sandsynligt, er hele haven overstrøet med krydderurter.

Dill: plantning og vedligeholdelse på åben mark

En seng til foråret plantning er nødvendigt at forberede siden efteråret. Kræves til at grave jorden til en dybde på omkring 25 cm og spand tilføje humus (per kvadratmeter). I foråret nok til niveau lejet af en rive og gøre furerne i en afstand fra hinanden i en 20 cm dybde på 2-3 cm. De bør så frøene, drys et tyndt lag af humus. Vanding er ikke nødvendigt at før spiring.

Hele sommeren, kan det dild sås mere end én gang, og med et interval på 20-25 dage for at få frisk grønt. Det er den periode af modning. På dette tidspunkt, planten når en højde på omkring tyve centimeter. For frøet bliver nødt til at vente lidt længere tid at modne paraplyer. Det er de grundlæggende regler for dild vokser på åben mark. Alt er ganske enkel, og vil ikke skabe problemer selv for den uerfarne gartner.

Sectional dild: Funktioner af dyrkning

Denne form dukkede for nylig i frøet markedet. Hans udseende og teknologi dyrkning er noget anderledes end almindelig fennikel. Hvis du ikke overholder landbrugsteknikker, det er, selvfølgelig, vil vokse, men deres elite ville miste kvalitet. Det vigtigste træk ved denne sort - i sin størrelse og stærke blade. Dill busk kan vokse op til seks meter i højden, så afstanden mellem planterne skal være store (25 cm). Det er mere krævende på jordens frugtbarhed og klima, i forbindelse med hvilken den plantet i drivhuse. Voksende dild på åben mark er også muligt, men kun sætteplante metode (såning i midten af april - begyndelsen af maj). På sin seng af udfældet, når temperaturen ligger inden for 20-25 ° C

Moodiness klynge dild kompenseret af dets højt udbytte. Således 20 planter giver dig med urter, ikke kun for sommeren, men også om vinteren.

Hvis du praksis dild dyrkningen på åben mark, det stilke fjernes bedst, især i de centrale områder i Rusland, da frøene overmodnes stadig ikke har tid selv i drivhuse. Anlægget er kun en forfængelig det brugte kraft. Denne sort er bedst dyrkes udelukkende til grønne områder.

sygdomme dild

En af de vigtigste fjender af duftende grønne - meldug. Det kan forekomme når som helst i form af et hvidt plak på frø, stængler og blade. Meldug optræder ofte i sensommeren, når nætterne er kølige. Som et resultat, planten mister sin smag og spise er ikke godt på alle. Måske udseendet af bladskimmel, som er kendetegnet ved fremkomsten af klorotiske pletter, efterhånden gulnede.

Dild kan også være genstand for overfladisk nekrose. Denne svampesygdom manifesteres i form af en sortfarvning i frøene, stængler og undertiden blade.

Disse sygdomme er i princippet kan ske når som helst, uanset om du øver kultivering af dild på åben mark eller væksthus. Forarbejdningsanlæg kemikalier kan derfor ikke kun muligt at bruge forebyggende foranstaltninger - nemlig, sædskifte, rettidig fjernelse af ukrudt og inficerede prøver samt desinfektion af fennikelfrø. Til dette formål, før boarding deres behov for at opvarme i varmt vand (50 ° C) i 30 minutter.

Dyrkning dild: grundlæggende nuancer

  • Udtynding. Dette er tilfældet, når planterne ikke behøver at være ked af. I fase 2-3 løvblade, kimplanter skal tyndes ud, forlader afstanden mellem de tilstødende buske mindst 6-7 cm. Dette bidrager til en bedre udvikling af fennikel, den er stærk og stabil. For bush sorter det generelt obligatorisk procedure, og det er muligt at udføre i flere etaper, efterhånden bringe afstanden mellem planterne på op til tredive centimeter.
  • Pyntegrønt vokser omkring en måned, så i løbet af vækstsæsonen befrugtning er påkrævet. I et ekstremt tilfælde, hvis du bemærker gulfarvning af blade, kan du vande planterne med en opløsning af urinstof eller mullein.
  • Unge greens kan trække direkte på rygsøjlen, men med voksne planter (25 cm eller mere) er bedst at vælge fra kun de grønne blade.
  • Vælg en landing solrige steder, hvor der ikke er stillestående vand og frugtbar jord. I skyggen, får du en bleg grøn eller næsten gul dild.

Voksende dild: sortsvalg

Ofte avlere og gartnere ikke lægger vægt sorter af dild, fordi greens - det er grønt. Og det er noget af en misforståelse. I dagens marked af frø af dild valg af sorter er meget høj. Som regel de adskiller sig med hensyn til aldring, og nogle gange dyrkningsmetoder dyrkning. Derfor omhyggeligt læse etiketter på sækkene med aromatiske frø. Det er værd at bemærke følgende sorter af dild.

  1. Mid-Anna, Gribovsky, Umbrella, Lesogorsk, Fyrværkeri, mønstre.
  2. Sent-: Alligator, Boreas, Superdukat.
  3. Busk sorter: Brawler, Bouquet, Sultan.

Rengøring og tørring af afgrøden

Indsamling grønt til tørring eller frysning sker i 25-30 dage efter frøplanter vises. På dette tidspunkt, planten vokser til 15-20 cm i højden. Før frysning friske urter skal vaskes med vand og lad det dræne. Så er det nødvendigt at dild smuldre og pakket i poser eller beholdere. Det kan også tørre op. Dette bør ske ikke i solen og i skyggen, i et godt ventileret område. Tørret dild butik i en krukke med en tætsiddende låg eller i papirposer, og det samme gælder for frø.

Sørg for at plante på hans jord duftende dild! Plantning og pleje på åben mark vil ikke kræve meget tid og kræfter. Men som et resultat får du ikke kun lækker, men også meget nyttige krydret greens, og frø er fantastisk til brug i bejdsning og bejdsning grøntsager også har medicinske egenskaber.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.