ForretningLandbrug

Ekstruderet foder: sammensætning, fordele og ulemper

Vejrforholdene altid påvirker foder til dyr. forældet udstyr. Af disse og andre grunde, er teknologien af korn billets krænket, hvilket påvirker kvaliteten af maden i den sidste ende, som har et lavt næringsstof og et højt niveau af skadelige mikroorganismer og bakterier.

Udforskning måder at desinficere korn, har forskerne udviklet en metode til ekstrudering. Denne fremgangsmåde har fundet bred anvendelse i praksis. Således, som følge af udsættelse barothermal inaktivering af toksiner, der er i korn og sterilisation.

af teknologi

Takket være moderne teknologi mulighed for at gøre udstrakt brug af ekstruderet foder til at reducere de finansielle omkostninger og øge fortjenesten. Foder - er den vigtigste kilde til kulhydrater til dyr. De fleste bruger en hvedekerner, byg, havre, majs og andre. I meget sjældne tilfælde brugen af bælgplanter. Disse omfatter linser, ærter, sojabønner, og så videre. N.

Cornflakes dyr opnået som korn, som er truffet med henblik på udarbejdelse af fint mel eller fuldkorn. Hvis kornet har et højt vandindhold, så er det hurtigt vokser mug, aerobe bakterier. Et sådant råmateriale bliver meget farligt for dyr. I modsætning hertil ekstruderet foder næsten sikkert. Efter alt, selv i frisk høstede korn, hvor mere luftfugtigheden er lav, er der et betydeligt antal af mikroorganismer. Disse toksiner tendens til at formere sig hurtigt. Et andet interessant faktum er, at selv om kornet er blevet udsat for udtørring, fugt i det stadig når et niveau på 14%.

Teknologisk denne proces foregår på følgende: kornet jorden og fugtet i en skrue-mixer. Fugtighed påføres ved en hastighed af en ton - 275-400 liter. t = 150- 190 ° C . Efter befugtning kornet tilført til ekstruderen, hvor den undergår komprimering og komprimering af den høje temperatur behandling af op til 10 sekunder ved t = 150- 190 ° C Efter denne behandling 1 g hvede, for eksempel indeholder 10 000 gange mindre mikroorganismer end før støbeforme til ekstrudering og indeholdt kerner før forarbejdning matrice.

ekstrudering Egenskaber

Efter 1,5 måneders opbevaring indikator for tilstedeværelsen af mikroorganismer, der indeholder ekstruderet foder rester på det samme niveau, mens der i den ubehandlede tendens til at vokse.

Vlagoteplovoj forarbejdning korn ved ekstrudering øger dens næringsværdi og fordøjelighed af dyrekroppen. Behandling af høj temperatur bevirker dextriniseringen stivelse - er dannelsen af opløselige kulhydrater. Den samtidige tilstedeværelse af fugtighed og forhøjet temperatur fremmer gelatinering af råfrugt.

° C с помощью давления 2,5-3 МПа и влаги из расчёта 300 литров на тонну. Maksimale dextriner dannet under forarbejdning af strimlet hvede ved en temperatur på 180 ° C under anvendelse af et tryk på 2,5-3 MPa og fugt fra beregningen af 300 liter per ton. Mængden af stivelse (gelatineret) på en sådan fremgangsmåde når indikatoren 27%.

Et vigtigt element, som besidder ekstruderet foder er hydrofilicitet. Intensiteten af opsvulmning set i de første 10 minutter. Sådanne indikatorer er vigtige for fremstillingen af foderblandinger. Hvis du distribuerer den flydende blanding til nettet, vil det falde til jorden, og sådanne tab påvirker det økonomiske aspekt i landbruget.

Hvorfor vælge ekstruderet foder? Fordele og ulemper

Til dato, metoden til behandling af korn ved ekstrudering refererer til de bedste teknologiske løsninger.

Når kogte fødevarer har forbedret velsmag grund til at danne andre aromastoffer. Det stiger betydeligt aktiviteten af enzymer, der er nødvendige for fordøjelsen. Den eneste råmateriale under ekstruderingen skal være fri for jord, halm, sten og forskellige andre mekanisk snavs. Interessant, selv uaktuelle behandling af vådt korn med en stærk lugt af ammoniak fik zernosmes i store fødevarer. Efter ekstrudering "død affald" (boghvede shell) fødes til svin og får.

foderfordøjelighed

Hvis dyret bruger konventionelle snarere end ekstruderet foder, fordele og ulemper er indlysende. Det absorberer kun halvdelen af det. Dette skyldes det faktum, at det meste af energien er brugt på fordøjelse shell. Derfor, for at opretholde livet for dyr, og opnå høj produktivitet har at lægge i estimatet er meget høje omkostninger. Dette er et minus, men et plus er kun dens naturlighed, men bør han lægge sig ned eller ødelægge, da det kan forårsage et problem.

Ekstruderingsprocessen udfører den første halvdel af maven, og den nødvendige energi til fordøjelse opretholdes. Alle, der giver det ekstruderede foder går helt til behovene i dyret, og produktiviteten har billigere priser fra. En sådan ekstruderet foder uundværlig til opdræt. Praktiserende dyrlæger og husdyrhold specialister ved, at 90% af unge dyr dør på grund af alle mulige sygdomme i mave, tarme, infektioner, der indtastes gennem fordøjelsessystemet. Unge dyr er det mindste beskyttet i dette område.

sterilitet

Foder efter ekstrudering praktisk taget steril selv efter langtidsopbevaring ved sædvanlig lager. Ved fodring ekstrudater død af unge dyr fra tarmsygdomme reduceres med næsten halvdelen. Selv da overgangen til grovfoder, animalske, spiser ekstruderet foder til kvæg (kvæg), har en sund mave, er tarmkanalen ikke udtømt, og langt foran ligestillede i vækst.

I våd nedbrydning af foder vitaminer forekommer naturligt hurtigt, og ekstrudaterne med et vandindhold på 7-9% vitaminer bevares.

yderligere fordele

Der er et punkt, der angiver fordelene ved ekstruderet foder. Praksis viser, at dyr, især grise fodring udsender op til 8% af foderet på strøelse. Hvis du bruger en ekstruderet foder til svin, sker dette ikke.

Det er også vigtigt at vide, at ekstrudaterne har egenskaber for absorption, så det er en forebyggende middel mod sygdomme i maven, tarme.

mejeribrug

Der er en række tilfælde, når de ekstrudering produkter - det er den eneste fornuftige måde at opnå tilbagebetalingstid og lønsomhed. Dette gælder især for mejeri landbrug. For højtydende produktion i denne branche har behov for en meget intensiv fodring køer. De skal beskyttes og beskyttet fedt protein, som ikke nedbrydes i vommen, passerer det i transit, og fordøjes i tyndtarmen. Med denne metode den vigtigste del af de frigivne aminosyrer vsosotsya i blodet og vil blive brugt i syntesen af mælk proteiner, og frie fedtsyrer giver et tilstrækkeligt niveau for metabolisk energi. Denne unikke produkt opnås ved ekstrudering af soja i kombination med solsikkeolie kage.

Fodring hunde og katte

проса о том, стоит ли использовать экструдированный корм для собак, существуют разногласия как среди держателей животных, так и среди ветеринарных врачей. I forhold til at bede om, hvorvidt at bruge ekstruderet hundemad, der er uenighed blandt indehaverne af dyr såvel som blandt dyrlæger. Modstandere hævder, at når fodring hunden klar til at fodre dyret øger behovet for høj kvalitet næringsstoffer, vitaminer og fedtsyrer. Hvis de ikke er nok, vil PET få alvorlige sundhedsproblemer. Hvis den side af ekstruderede korn foder nok positive argumenter, siden færdig dyrefoder mere negativ.

Affald kødproduktion, der er en del af det ekstruderede feed, kan indeholde store mængder af hormoner, der påvirker udviklingen af tumorer. This syntetiske hormoner, der tilsættes til fødevarer for at stimulere væksten og kødmel, som produceres hovedsageligt fra affald kirtel, embryonale væv drægtige køer. Disse hormoner forbliver aktive i lang tid. Særligt farlige høje niveauer af hormoner i betragtning til katte.

sygdom

Syge dyr, overveje ægteskab, gå til spilde, og måske til produktion af foder til hunde og katte. I dag er det ingen hemmelighed, at unge dyr lider problemer, der plejede at være karakteristisk kun for ældre mennesker. Unge dyrlæger uden tidligere erfaringer kan i princippet ikke, lade 100% sandt om de ekstruderede foder anmeldelser, da de har ingen mulighed for at sammenligne sundheden for dyr i dynamikken i tiden. Bare et par årtier siden, mange af de sygdomme i unge elever kunne ikke selv ud af spørgsmålet.

kemi

Forringelsen af sundheden for indenlandske dyr har en stærk indflydelse forskellige kemiske tilsætningsstoffer. Hvis etiketten siger, at præparatet har en majssirup, ved du, at det er en ingrediens, der giver fugt og elasticitet. Alt andet, er det en meget sød element, som er udvundet af majsstivelse og forårsager bugspytkirtel og binyrer ændringer, der kan føre til diabetes. Majssirup ikke fordøjes af dyr. Han er også udvander de resterende næringsstoffer er kalorier, der ikke indeholder mineraler, vitaminer, proteiner og fedt.

Sirup fra majs stivelse stimulerer produktionen af insulin til overskud, forøger surheden i maven, hæmmer væksten af gavnlige bakterier i mave-tarmkanalen. Dette fører til dysbacteriosis, forstyrrer den normale absorption af calcium, protein og mineraler til stede i kosten.

Vi bør ikke glemme de farvestoffer, der tilsættes til fødevarer for at forbedre farve og tiltrække kunder. Selvom end naturlige fødevarer, så det er tættere på grå-brun. Vores kæledyr bekymrer sig om farven på mad, de har det simpelthen ikke skelne, og ejerne er næsten altid se på farven. Derfor fabrikanter tilføje farvestoffer. Hvis du vil tilføje mere skadelige farvestoffer og syntetiske aromastoffer og smagsstoffer. De er ikke kun dyrene, og deres folk kan ikke spise!

Dette er kun en lille del af, hvad der kan siges om emnet. Generelt er det nødvendigt at forstå, at processen med forurening af fødevarer kemi begynder mere med pesticider, herbicider og lignende. N., som anvendes til kommerciel dyrkning af afgrøden. I dag var der tilføjet transgener. Denne proces fortsætter gennem brug af antibiotika, beroligende midler, der bruges fjerkræbesætninger, gårde og så videre. D. Så behandlingen til transport og opbevaring. Og så til produktion af foder ...

Når det er muligt at spise et kæledyr fødevarer klar?

Muligvis brugen af sådant foder, når der er et særligt behov, såsom en tur. Men ikke på en regelmæssig basis! Hvis ejeren eller anden grund foretrækker at fodre dit kæledyr, ekstruderet foder, skal den henvende sig til valget meget omhyggeligt!

Ved første øjekast ser det ud som mad, men det er ikke så! Du er nødt til nøje at undersøge ingredienslisten. Hvis hunden drikker nok, bør det ikke gives tørfoder, da kun dåse. Eventuelle uoverensstemmelser i kosten er afspejlet i afføringen. Det er ikke nødvendigt at supplere en afbalanceret kost med vitaminer og sporstoffer hver for sig, som i agterenden giver et komplet sæt af nødvendige dyr.

En overdosis af vitaminer

Voksen kæledyr i hvert fald dåse ikke ofte give mad til små kæledyr, fordi det indeholder store mængder af mineraler, og så videre. N. Derfor fodring det ekstruderede mad til hvalpe voksen kæledyr kan føre til fedme. Må ikke give mad til kæledyr, er de samme vægtklasse, for repræsentanterne for den anden. En overdosis af enhver vitamin kan føre til alvorlige helbredsproblemer!

Færdige foder kan anvendes som mineralsk foder med normal kost af animalsk kød og korn. Det kan bruges som en topdressing på primære vitaminiseret fødevarer kornprodukter og affald kødindustrien. Hvis du altid bruge færdiglavet mad, så er der ikke behov for tilsætningsstoffer.

Det er vigtigt altid at være opmærksom på indholdet af vitamin A, D3. Deres overskydende resulterer i en meget negative konsekvenser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.