Sport og FitnessSpor og felt atletik

Det russiske hold vil udføre i Rio

Det russiske hold vil kunne deltage i de olympiske lege. Denne beslutning fra IOC var glad for atleterne selv og fansne, selvom teksten til beslutningen indeholder mange restriktive betingelser, uden fortilfælde i internationale konkurrences historie. Ikke desto mindre er princippet om kollektivt ansvar, fundamentalt uretfærdigt, ikke blevet anvendt. Så hvorfor var der en skandale, i hvilke synlige og skjulte grunde?

I sport skal du leve lyst ...

Menneskets krops ressourcer er begrænset af sin art. Ved alle olympiske lege og andre internationale konkurrencer er der indført nye optegnelser, tilsyneladende at afvise denne påstand, men simpel logik og grundlæggende kendskab til fysiologi tillader ikke at antage, at nogen nogensinde vil løbe hundrede meter om tre sekunder, springe tyve meter i højden eller Vil hæve et halvt halvt. Selvfølgelig er væksten i resultaterne de seneste år blevet mindre hurtig end i de første Olympiads dage, og hvert lille skridt er resultatet af en stor indsats fra atleter. I 1960, i XVII-spilene i Rom, opstod der en tragedie, en dansk cyklist Jensen døde ved ankomsten - hans hjerte kunne ikke stå på spændingen. Denne sag var den første, da et direkte forhold havde en dope til en persons død. Brug af stimulerende lægemidler blev forbudt, men cirklen af tilladte lægemidler forblev temmelig sløret.

"Meldonium"

I Sovjetunionen, mere specifikt i det lettiske SSR, i 80'erne blev der udviklet et mirakel stof til regulering af energimetabolisme. Hvis du ikke har medicinske vilkår, bør den tjene til at forbedre hjertets aktivitet hos patienter med iskæmisk sygdom. Hovedprincippet for lægemiddelets handling bestod i det farmaceutiske middels evne til at afbalancere iltforbruget af celler og forbedre dets absorption ved at fremskynde overførslen af nervøs excitation og derved accelerere musklernes arbejde. Meldonium blev brugt til profylakse af angina pectoris og infarkt. Det blev anerkendt i 2012 som et vigtigt terapeutisk stof. Atleter, han blev også forelsket, især siden januar 2015 indtil begyndelsen af 2016, blev han ikke anset som doping. Narkotiske komponenter og andre "hårde" stimulanter i dette værktøj er ikke indeholdt. Derudover har "Meldoniya" andre positive virkninger, der er gunstige for at forbedre mentale evner (hukommelse, tankegang, bedre koordinering af bevægelser osv.) Selvfølgelig rådgiver lægerne ham ikke, bivirkninger er mulige. Siden 1. januar 2016 er meldonia kommet ind på listen over stoffer, der er forbudt til brug for atleter under konkurrencen, det vil sige det er faktisk anerkendt som doping.

Bevis for Stepanova

Sportsvagten Yulia Stepanova (Rusanova), løber, blev den største og næsten den eneste kilde til information om brugen af russiske atleter, "Meldonia". Baseret på hendes udtalelser gjorde den tyske dokumentarfilmspiller Haio Zeppelt (ARD-filmvirksomheden) film, der fordømte ikke kun den ondskabsfulde praksis med doping, men også angiveligt statsstøtte til dette uheldige fænomen. I særdeleshed hævdede Stepanova, at agenterne blev overført af FSB's agenter, og ledelsen af den nationale olympiske komité "kunne ikke vide" om dette. Kontrol, ifølge hende, blev udført af Yuri Nagornykh, viceminister for sport. Under OL i Sochi blev prøverne omhyggeligt udskiftet.

Rapport af Richard McLaren

Hino Zeppeltas film viste sig selvfølgelig at være fascinerende, sensationelt og helt tilpasset det generelle koncept, der blev vedtaget i Vesten, ifølge hvilket man kan forvente noget fra Rusland. I dag tager atleter i dette land doping, og i morgen vil ingen blive overrasket over, om de baltiske lande og Polen er optaget. Men for at fjerne hele holdet fra OL i Rio på grundlag af filmen var på en eller anden måde umuligt, så World Anti-Doping Agency WADA beordrede advokaten Richard McLaren til at undersøge, hvorefter han fremlagde en rapport, hvori han beviste, og angiveligt "ubestrideligt" Som tidligere beskrevet af Julia Stepanova. Navnlig overbærenhed fra myndighederne i Den Russiske Føderation med hensyn til doping af atleter i dette land. Herefter opfordrede WADA-agenturet IOC til at fjerne hele landsholdet fra OL, uden undtagelse og detaljerede procedurer.

Spørgsmålet før IOC

Princippet om kollektivt ansvar er i sig selv utilstrækkeligt. Dens brug krænker rettighederne for personer, der ikke har nogen relation til en bestemt overtrædelse. I en mere voldelig form manifesterede den sig i form af masseafskedigelser af gidsler i de besatte områder. Selvfølgelig kan suspensionen af sportsholdet i hele sammensætningen ikke sammenlignes med fascisternes grusomheder, men princippet er ens. Hvad angår hovedkomponenten i Richard McLaren's rapport, dvs. statens inddragelse i de enkelte atleteres handlinger, der brugte "Meldonius" og skjulte det fra inspektørerne, forblev det ubevistet, det er faktisk ugrundet. Den endelige beslutning skulle træffes af Den Internationale Olympiske Komité. Opgaven var ikke let, i det var der selvfølgelig mindst tre komponenter: politisk, økonomisk og etisk. Fra det monetære synspunkt risikerede IOC sig alvorligt, at tabene som følge af afvisningen af indløsningsrettighedernes indløsningsrettigheder kunne være alvorlige. Kravene til fjorten anti-dopingagenturer i forskellige lande om fjernelse af det russiske landshold gjorde ikke forenklet opgaven.

kompromis

IOC tog en "vægtet" beslutning. Det russiske hold vil deltage i OL i Rio, men for de resterende dage skal de internationale sportsforbund bestemme hvilke atleter, der skal indrømme spillene, og hvem der ikke. Navnlig dem, der nogensinde har været involveret i dopinghændelser, er vejen til konkurrencerne bestilt. Næsten alle atleter må ikke deltage i OL. Disse foranstaltninger kan virke unødigt hårde, men da fuldstændig udelukkelse af det russiske hold blev forventet, synes de ret bløde og kompromittere. Måske har IOC oplysninger eller bare antager antagelsen om, at doping stadig ikke kun er russere. Og hvis du graver dybere ...

Informatørens skæbne

Yulia Stepanova's handlinger behandles forskelligt. Måske hvad hun fortalte om doping i Rusland, synes nogen at være en borgerkrig gjort for retfærdighedens skyld. Andre har grund til at tro, at atleten fortalte det internationale samfund om nogle fakta eller hypoteser, forfølger sine egne mål, slet ikke uinteresserede. Efter offentliggørelsen af McLaren's rapport syntes atleten endda have lov til at konkurrere under det olympiske flag, det vil sige ikke fra det russiske landshold, men uafhængigt, men IOC annullerede denne beslutning. Julia Stepanov blev fjernet fra OL, hun tog doping, og kan derfor ikke deltage i spillene. Hertil kommer hendes adfærd anerkendes som "uetisk". Denne strømlinede formulering viser tydeligt IOC-ledelsens foragtige holdning til stoicisme som et socialt fænomen.

politik

Det amerikanske anti-dopingagentur tog beslutning fra IOC om at indrømme det russiske hold til de olympiske lege i Rio som en undskyldning for protest. Travis Taigart, som leder USADA, påpegede også eksemplet på Yulia Stepanova, som ikke var godt for fremtidige informanter, som han ikke havde modtaget kompensation for. Hvad angår sportsminister Vitaly Mutko, udtrykte han taknemmelighed for IOC's lederskab for objektivitet, samt troen på, at russiske atleter vil kunne bevise, hvad de er i stand til uden doping.

Nå, det kan ikke betvivles - de vil finde sig i forhold, hvor brugen af "Meldonium" og andre stoffer er absolut umuligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.