Mad og drikkevarerTe

Kinesisk te: typer, beskrivelse og egenskaber

I denne artikel vil vi gerne tale om den kinesiske te. Uerfarne elskere af denne drik skræmmende, især dens mangfoldighed. En eller anden måde er det ikke klart, hvor du skal begynde, og hvad man skal vælge. Derfor vil jeg gerne lidt klarhed i denne sag. Lad os se, hvad den kinesiske te. Typer og dets vigtigste særpræg også diskutere og så detaljeret som muligt. Selvfølgelig, jeg drikker en masse af sorter, men vi vil forsøge at løse de grundlæggende holdninger til spørgsmålet, ikke i junglen.

Beskrivelse og typer af kinesiske te

Kinesiske te, der er mange, samt klassifikation af drikken. Men for at den mest enkle og økonomisk overkommelig måde at skelne mellem sorter af te - er at overveje det i form af gæring eller efter farve.

Det er underforstået, at kinesisk te dyrkes og høstes i det område af Kina. Generelt tema: "kinesisk te: sorter, former for" meget interessant, hvis du dykke ned i problemet. Mange arter har en lang historie og tradition.

Så kinesisk te er sådanne sorter:

 1. Green.
 2. Hvid.
 3. Gul.
 4. Oolong (lyse og mørke sorter).
 5. Rød (vi kalder det sorte, og kineserne - rød)
 6. Sort - Puer (en blanding af sort og grøn arter)
 7. Blomsten.

Lad os dvæle nærmere på hver af drikkevaren form fordi de fortjener mere opmærksomhed. Hvis du forstår nuancerne, tro mig, vil du ikke længere forvirre navnene på personerne. Kinesiske te, typer og egenskaber vil være indlysende for dig, og du med lethed i butikken vil gøre deres valg.

grøn te

Sorter af grøn te, der er mange. Forestil dig, at de atten provinser i Kina, beskæftiger sig med produktion af denne type. Den vigtigste funktion er produktion af grønne sorter teknologi, hvor gæringen finder ark. Friskhøstede te underkastes tørre i det fri. Denne proces kaldes "Dræb den grønne." Jo mindre tid et ark soltørrede, jo tættere dets egenskaber til den hvide sind. Når te bliver blødere og bliver slap form dets varmebehandlede. Dette giver dig mulighed for at holde den grønne ark og giver smag af friske krydderurter. I te bevarede naturlige helbredende egenskaber og det aktive stof. Varmebehandlingen kan være anderledes, hvilket giver en bred vifte af smag og farver grønne sorter.

Typer af grøn kinesisk te:

 1. Stegt. Den mest berømte af denne type "bio-Lo Chun", "Lung Ching".
 2. Te, at tørringen finder sted i særligt udstyr, svarende til ovnen. Typer: "Taiping Hawk", "Huangshan Mao Feng".
 3. Dampet. De bliver dampet og derefter snoet. Teas af denne art har en delikat smag og en blomstret-frugtagtige noter, fyldig smag.

Efter varmebehandling bladformet. Dette gøres på forskellige måder, hvilket gør nogle typer af te erhverve en unik form. Curl teblade - dette er ikke en simpel proces. Han øger holdbarheden af teblade, der giver dig mulighed for at gemme og forbedre egenskaberne af te. Slaboskruchenny ark har den mildeste smag. I produktionen af høj kvalitet snoet med hånden. en servering af behandling tager omkring en time!

Efter den rullende te endelig tørret. I færdig form, skal det være sandt grøn, lyse og mættet.

Brygning grøn te

Du skal være i stand til at brygge kinesisk te. Dens forskellige typer, og derfor anderledes og han brygget. På dette behov for at vide for at gøre mest muligt ud af sine gavnlige egenskaber. Grønne sorter anbefalede fyld vand, hvis temperatur er i området fra tres til firs grader. Og under alle omstændigheder, ikke kogende. Brygning proces varer én - tre minutter. Det skal bemærkes, at forskellige typer af grønne sorter kan tåle fra to til seks brygning. Klar drik har farver fra lys grøn til gylden gul-grøn.

Høj kvalitet grøn kinesisk te (arter vi tidligere har angivet) har en lys smag, som er domineret af frugtagtig, blomster og naturlægemidler toner. Med langvarig eller forkert opbevaring af drikken mister egenskaber og aroma.

Glem ikke, at det var grønne sorter indeholder en masse af koffein, kan den lange proces med brygning giver bitterhed. Korrekt brygget te, i modsætning til andre sorter, har et rekordstort antal vitaminer, næringsstoffer og sporstoffer. Derfor er den rigtige at sige, at den slags kinesisk te og deres egenskaber er indbyrdes forbundne.

hvid te

I betragtning af de typer af kinesiske te (produktbilleder vist i denne artikel), kan vi ikke ære opmærksom på en unik hvid drue drikke. Han producerede kun i Fujian-provinsen. Under høsten af hvid te for kun at vælge de unge knopper og blade halvt skiltes, som stadig er dækket med hvide fnug. De kaldes hvide cilier.

Hvid te har sin egen særlige behandling. Han bare soltørret i solen og tørret. Blade ikke krøllet forbliver i en naturlig tilstand. Til forarbejdning er det vigtigt at observere den korrekte temperatur. For høj er i stand til at dræbe den delikate smag og lav kan gøre drikken fadt. Generelt kineserne mener, at eftersom alle behandlinger processer er manuel, er det vigtigt først og fremmest, en oprigtig menneskets ånd, der arbejder med te.

Den færdige hvide sort har snoet teblade, det er bare en spredning af blade. De bør have en grå-grøn eller bare grøn. Husk, at ufravigelig betingelse af kvalitative indikatorer for hvid te er hvid fnug på overfladen.

Egenskaber af hvid te

Hvad er egenskaberne for en hvid kinesisk te (type, kvalitet, beskrivelse vil blive givet under os)? Hvide sorter har en kølende effekt på den menneskelige krop, så eksperter bruger det i den varme. Drikken er meget lys, så når brygges, kan du sætte lidt flere teblade, end andre sorter. Men alt for stærk te vil ikke tillade dig at føle den fulde smag og aroma. Den mest levende og fuld af smag kvaliteter er afsløret i lav-brygget drik.

Hvid te er brygget i form af en lyserød-gul til svagt gul farve med en karakteristisk, meget lyse urte smag.

For at kunne forberede drikken, du har brug for at fylde den med vand ved en temperatur på omkring fem og halvfjerds grader. Te har en specifik koncentration af æteriske olier, som giver det en meget raffineret smag. For varmt vand kan ødelægge den fantastiske kvalitet af hvid te.

Mange undre, når du køber Artsnavnet, behandling "Sådan vælger du den rigtige kinesiske te?" - alt er vigtigt. Og der er mange nuancer, der har brug for at vide.

Hvid te er slemt nok transporteres og opbevares, fordi det er en meget lille gæring krævende opbevaringsforhold. Enorm popularitet fik te Bai Mu Dan ( "Bai Mu Dan"), som betyder hvid pæon. Det er produceret i den kinesiske provins Fujian. Blade indsamlet i det tidlige forår, før deres fulde blomstring.

Den brygning er nødvendigt at tage to teskefulde og insistere to til fire minutter. Drikken skal have mandel-gul, rosa mulig ebbe. Hvid te har en frisk lyse smag med urte noter. I begyndelsen af vor tidsregning i Kina, er hvid te betragtes den eliksir af udødelighed. Jeg må sige, at kejseren betød udødelighed, en almindelig dødelig som te ikke var for dyrt.

Kineserne siger, at hvid te er den mest nyttige, fordi det går meget lidt behandling, hvilket betyder, at det bevarer næsten alle de vitaminer og mineraler.

Forskere University of Oregon i USA bekræftede de anti-cancer egenskaber af denne drik. Hertil kommer, hvid te har gavnlige virkninger på hjerte og blodkar, styrker immunitet, er selv i stand til at beskytte mod bakterier og vira.

gul te

Gul slags te kun produceres i den kinesiske provins Huang. I de europæiske lande, på de gule te, lidt er kendt. Mange århundreder i træk fik ikke lov ud af landet gul kinesisk te. Typer af drik indtages tidligere kun i det kejserlige hof, og senere han drak honoratiores i religiøse ceremonier. For overtrædelser vedrørende handel te, dengang meget hårdt straffet, på trods af placeringen af den enkelte i samfundet.

Det var kun i det nittende århundrede, blev det tilladt at handle med gul te, eller rettere bytte den på russisk zobel pels. Senere Kina igen for at begrænse antallet og omfanget af eksporterede sorter. Generelt er kineserne er meget følsomme omkring deres nationalprodukt. En gul slags te var den første på listen over forbudte varer til eksport.

Funktioner gule te sorter

I andre lande, som ikke var det muligt at producere den samme slags drikke. Dette skyldes det faktum, at simpelthen ikke har de nødvendige råvarer. Hertil kommer, at produktionen af gul te - en meget omstændelig proces. Det kræver kun brugen af manuel arbejdskraft. Under kapitalismen, behøver iværksættere ikke tage risikoen for at gøre denne produktion.

Gul te - lidt gæret art. Ifølge de egenskaber og udseende af gule teer kan forveksles med grønt. Men deres produktion er helt anderledes teknologi.

For gul te kommer fra bladene af buske med en bestemt type. Samlede kun stærke saftige knopper. Forestil dig, at til produktion af blot en kilo brug for at indsamle 50.000 nyre! Gule teer fremstillet tooghalvfjerds timer. Dette er en særlig proces: mens bladene opvarmes over Gløder, og derefter pakket ind i pergament, som forårsager gulning proces. Alle disse behandlinger udløser fermenteringen mekanisme. Mens tebladene er smægtende, brænder alle hvide fnug på overfladen. Dette er en anden funktion af denne art. Hvis de hvide sorter af hvid fnug - en indikator for god kvalitet, så de gule sorter, bør der ikke være overhovedet.

Gul te er brygget på samme måde som den grønne. Det insisterer ikke mere end tre minutter. Men som for smagen, den gule sort ikke kan forveksles med nogen anden. Han har en dejlig, blød, kærtegne ganen med lette noter af munden. Aromaen er virkelig sofistikeret og elegant. Eksperter siger, med tillid til, at denne sort har ingen lige på fløjl og blød. Et interessant faktum er, at for eksempel røde sorter har en stærk smag, som let kan findes. Men da den gule art, dens smag er forskellig flygtighed. Han følte kun på eftermiddagen. Så forsvinder han hurtigt, og det lader til, at det ikke var på alle. Sådan er en stor funktion.

Gul te er meget stærk, og har derfor de excitatoriske egenskaber. Det har en rav gul farve, der ligner skyggen af grønne drikke. Men der er en funktion, hvormed man kan skelne sorten. Grøn te har evnen til at påvirke væggen porcelaensskaal en grønlig farve, men den gule sort producerer refleksion i form af en lyserød kant.

Turkis te - Oolong

Oversat "oolong" betyder "black dragon", også kaldet turkis. Navnet på oolong te (te) modtaget fra Uluntszyan floden, som løber gennem Fujian-provinsen - fødestedet for klassen.

Oolong kaldet semi-fermenteret sorter. Dette er en særlig slags, det er stadig betragtes som den te perfektion. Den vokser sorten er meget højt oppe i bjergene. Saml hans folk, der kender te forretning og videregive deres viden og færdigheder fra generation til generation. Oftest er Oolong lavet af et tilstrækkeligt modne blade. Efter samling, placeres de i skygge for fading. Fremgangsmåden tager op til en time. Endvidere er de placeret på bakker lavet af bambus og periodisk ted, æltet. Denne proces udføres flere gange, indtil kanterne af bladene ikke bliver rød og ikke pobureyut. Så bages i solen i femten minutter. Oolong underkastet bande-snoning.

Brygning denne te afhænger af sorten. Hvis dette ikke er nok fermenteret oolong te (række Tieguanyin), er det brygget som grøn. Generelt efter kogning Oolong har egenskaber, som det ikke kan forveksles med andre arter. drikke Kvalitet har en stærk blomsterduft. Men farverne kan variere fra lys grøn til gylden farve og rød. Oolong te er for brug af ceremonien. Kun under sådanne omstændigheder vil fuldføre offentliggørelse af alle egenskaberne af drikken.

Det påvirker de mange forskellige oolong. Afsætte fastlandet og øen sorter.

sort te

Vi kalder sort te, mens det i Kina er rød. Denne type udvider en lang forarbejdningskæde. I modsætning til andre typer af sort te gennemgår en komplet gæring. Oprindeligt vyalyat blade og twist og derefter anbragt til opvarmning i våde mørkt rum. Der er det gæret og bliver en mørkere nuance. Dernæst bladene tørret i en strøm af tør luft ovne.

Brygget sort te er næsten kogende vand, og derefter insistere på fem minutter. Klar drik har en bred vifte af farver og varieret smag. Sort sort har en harpiksholdige lugt.

Den mest berømte kinesiske sort te (artsnavn):

 1. "Anhui Tsihun".
 2. "Dyanhun".
 3. "Cymen Huncha".
 4. "Yixing Huncha".
 5. "Laosun Syaochzhun".

Kineserne ikke forbruge rød (sort) te, men det er bredt repræsenteret på de globale markeder.

Puer

Sort kinesisk te kaldet opretholdt i årenes løb. Den mest berømte er puer. Det er opkaldt efter den by, hvor det oprindeligt blev solgt. Han har en særlig produktionsteknologi og bliver stærkere fermenteret.

Foldere er samlet først, derefter vyalyat, snoet og komprimeret. Gæringen finder sted allerede under opbevaring. Et par år lagring væk bitterhed og drikke kan indtages. Men for at opnå dette smag denne te bør holdes i femten - tyve år. Naturligvis al denne tid ingen venter.

Sort te brygget med kun kogende vand.

bundet te

Der er også en meget speciel kinesisk te i form af en blomst. Det kaldes tilsluttet. Det faktum, at hans hånd er knyttet fra dyre grønne sorter. Undertiden tilføjes gul, rød og hvid sort.

Men den væsentligste træk ved denne te er meget duftende blomster, som tilsættes til drikken. Bundet te har form af tørt knop, bundet med tråd. Det er inde i opløbet og blomst skjul. Denne te er lavet i hånden, så hver gang du får noget interessant og nyt. Og fordi der er mange muligheder forbundet te.

i stedet for en epilog

I vores artikel, har vi fundet ud af, hvad der ville være den kinesiske te. Typer (tegn på kasserne - ikke en årsag til panik), dens så talrige og forskelligartede, at nogle gange du ikke ved, hvilken du skal vælge. Vi håber, at efter at have læst denne artikel, kan du stadig identificere og erhverve egnet produkt. Og endnu bedre - prøv forskellige muligheder, fordi hver har sin egen smag og unikke aroma!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.