HjemlighedHavearbejde

Kartoffel Lady Claire: en beskrivelse af karakteren, fotoet, anmeldelserne. Hvornår skal man plante kartofler? Sekvens af arbejde i dyrkning af kartofler

Hvis du har en dacha med et grundstykke, så er du mest sandsynligt engageret i voksende grøntsager. Hver gartner har flere hundrede til dyrkning af kartofler, uden hvilken det er umuligt at undvære. Taler om kartofler, er den sovjetiske film "Girls" tilbagekaldt, hvor kokken opregnede alle slags retter, der kan koges fra denne rod. Selvfølgelig er hver grøntsagsproducent interesseret i udbyttet og smagen af den grøntsag, der dyrkes, så før du køber en ny sort, skal du gøre dig fortrolig med dens egenskaber. I dag tilbyder vi at overveje potatis Lady Claire. Beskrivelse af sorten, fotos, anmeldelser af gartnere kan findes i denne artikel. Også alle de nødvendige oplysninger vil blive givet her for at kunne vokse denne sort rigtigt, for at have en god høst.

Kartoffel Lady Claire: karakteristisk

Lady Claire (eller Lady Claire) er en tidlig bordtype kartoffel. Han blev taget til Holland, og han blev hurtigt populær i det centrale Rusland. Det er muligt at dyrke det på andre områder, men på betingelse af, at der vil være et moderat klima med ikke for varmt og ikke for regnigt om sommeren. Vegetabilske producenter i de sydlige regioner kan fjerne to afgrøder af de beskrevne kartofler i løbet af en sæson, hvis den første er plantet i det tidlige forår.

Inden for halvfjerds dage efter udseendet af de første skud, begynder fuld tuber modning. Om en halvanden time efter plantning af kartoflerne vil det være muligt at grave det op, tage en prøve.

Kartoffel Lady Claire (sortbeskrivelse, fotos, anmeldelser findes i denne artikel) er egnet til dyrkning på små grunde og til industriel avl. Variety var glad for tidlig modenhed og højt udbytte. Desværre er smagen af denne kartoffel ifølge nogle gartnere ikke så god som sorterne af sen høst.

produktivitet

Kartoffel Lady Claire (beskrivelse af sorten, fotos og anmeldelser er altid interesseret i vegetabilske landmænd) med korrekt markeret jord giver usædvanligt høje udbytter. Rusty foretrækker sorten i chernozem blandet med sand. Dette er den ideelle jord: frugtbar og let, i denne jord vil der være mulighed for at indsamle fra en hektar fra fjorten til atten tons kartoffel Lady Claire. Udbyttet vil være meget lavere, hvis du vælger dem i en ler, tung jord. Det højeste udbytte af den beskrevne sort var 267 centennere pr. Hektar, hvilket er flere gange højere end den nuværende standard, som er registreret i det centrale register.

Knolde opbevares hele vinteren perfekt, og ikke kun deres omsættelige udseende bevares, men nyttige stoffer og vitaminer forsvinder heller ikke. Som foreskrevet i beskrivelsen af sorten, er holdbarheden før næste sæson mere end halvfems procent.

Hvilket er vigtigt for høsten - knolde er ikke beskadiget under høst, de brister ikke med stærke slag. Procentdelen af udstødning efter udgravning af kartoffel er minimal. Sorten transporteres bemærkelsesværdigt selv for lange afstande og forringes ikke under længerevarende ophold i rummet, hvor lufttemperaturen ikke overstiger fem grader.

Beskrivelse af anlægget

Den beskrevne kartoffels busk vokser til halvtreds centimeter, den er oprejst og ikke meget spredt. Stænglerne er meget saftige, ikke ligge på jorden, indtil høsten vil stå præcist. Løvet af busken er medium i størrelse, mørkegrøn, kanterne er ikke så bølgede som i andre sorter, venerne er tydeligt synlige.

Når blomstrende buske er dækket med små blomster af hvid farve. De falder meget hurtigt og kan ikke danne bær.

Kartoffelens rodsystem er stærk, veludviklet. Under hver buske dannes op til ti store knolde. Hvad angår grimme, kurver og små kartofler, er deres antal minimal. Den gennemsnitlige vægt af en foderbar knol er omkring et hundrede gram. Kartofler har en oval eller rund form, på overfladen er der ingen huller, bakker og andre uregelmæssigheder. Øjne er små, små og sjældne.

Skallen har en gul-creme eller sand-beige farve, det føles groft at røre ved. Ved tilsyneladende finhed i huden er den stadig ret tæt.

Kødet har en lysegul nuance, den er meget tæt, og indholdet af faste stoffer er ret høj. Kartoffel Lady Claire har mange nyttige stoffer til kroppen, det er C-vitamin, caroten. Stivelsesindholdet er fra elleve til seksten procent.

Smagskvaliteter

De tidlige sorter af kartofler er dårlige, fordi de ikke har så rig og levende smag. Lady Claire er ikke en undtagelse fra reglerne, men adskiller sig stadig i kvalitet fra andre tidlige sorter. Vegetabilsk moderat kogt, kød er ikke vandig.

Mængden af stivelse gør det muligt at lave ikke kun kartofler af kartofler, men også at koge det, for at lave chips, fries (i en dybfrokost er kartofler dækket af en appetitlig skorpe af gylden farve). Desuden er sorten ideel til fremstilling af stivelse og kartoffelmel.

Fordele ved sorten og dens ulemper

Lady Claire har mange positive egenskaber, som kunne lide og havebrugere, der kun dyrker kartofler til deres familie og ejere af stort landbrugsjord. Hvordan kunne han charme en bred vifte af mennesker så meget?

 1. Selvfølgelig er prioriteten udbyttet, som overstiger alle de sædvanlige standarder.
 2. Sorten er meget modstandsdygtig overfor forskellige sygdomme og angreb af skadedyr.
 3. Lady Claires knolde har ikke degenereret i lang tid. Efter at have købt frø en gang, vil du plante dine egne dyrkede kartofler i mange år.
 4. Sort af Lady Claire er ikke for kræsen at passe.
 5. Kartofler er meget udbredt, du kan lave mad til alle dine yndlingsretter.
 6. Smagen af knolde, selvom det ikke er for lyst, men stadig meget behageligt. En smagsprøve er 4 point ud af fem.
 7. Udseendet af Lady Claire er smukt.
 8. Sorten tolererer helt tør sæsoner.
 9. Ideel opbevaring i lang tid.
 10. Højt indhold af aminosyrer, caroten, vitaminer (især C).
 11. Mulighed for transport i lange afstande.

Hvad angår de dårlige egenskaber, er der praktisk taget ingen. Det eneste der kan bemærkes er jordens kvalitet til plantning af en sort, og dens kræfter til korrekt vanding. Kartoffel med mangel på fugt begynder at smelte. Men hvis tørsæsonen er kommet på et tidspunkt, hvor planten er ret voksen, vil det være muligt at undgå problemer, og afgrøden vil ikke lide.

Hvordan laver man frø?

Vi skrev allerede, at der er mulighed for flere årstider at bruge til egen plantning af de voksne kartofler, da det ikke degenererer i lang tid. Det skal bemærkes, at erfarne gartnere anbefaler at om fire år at opdatere frøene og for den femte årstid ikke at plante knolde, som du allerede har, selvom de ser stærke ud. Frøplanter Lady Claire - den vigtigste del af afgrøden, og hvis du ikke følger reglerne, kan du efterhånden vokse mindre antal knolde, og kvaliteten vil de ikke afvige til det bedre.

For at forberede frøene til plantning, skal de blive spire to uger før fristen. Frø skal sættes i kasser og efterlades i et mørkere, men varmere sted end hvor de blev opbevaret hele vinteren. Plantemateriale mange gartnere plejede at skære i halvt, for Lady Claire det er kontraindiceret, da kartofler kan forringes og ikke spire i jorden.

Købe læggekartofler, vær opmærksom på, at selv i mangel af bakterier var der levende øjne. Skallen skal ikke være beskadiget og forkrøllet. Knolde skal være smukke, selv, har ingen tegn på at plage.

Plantesæson

Så, hvornår skal man plante kartofler? I de sydlige regioner begynder plantesæsonen ret tidligt, lad os tale om den centrale del af Rusland. Plant Lady Claire er nødvendigt i slutningen af maj, når der ikke er nogen trussel om frost, og jorden opvarmer op til en temperatur på mindst tolv grader.

Sekvens af arbejde i dyrkning af kartofler

Jorden før plantning skal løsnes godt, fjern den af alle rødder af græsgræs og rester af afgrøden fra sidste sæson. Når det er på tide at plante kartoflerne, er det nødvendigt at behandle jorden med en manganopløsning, det er også muligt for knolderne selv at "bade" i specielle præparater, der forhindrer skadeangreb. For at øge udbyttet tilsættes humus eller tørv til jorden.

Efterhånden som buskene vokser, er det nødvendigt at rake, det vil sige dannelsen af høje senge, så der er plads til væksten af kartoffel Lady Claire. Vanding skal kun ske i tilfælde af, at der opstår tørke, men hvis nedbør er stabil, skal det ikke gøres. For at holde fugtigheden bedre skal du bøje jorden.

På bushens dannelse vil det være ret godt at befrugte planterne. For at gøre dette, en gang i jorden, skal du tilføje gødninger med kalium og fosfor. Brug ikke kvælstofholdige lægemidler, da grønt vil vokse til skade for dannelsen af knolde.

En uge før udgravningen af afgrøden er det nødvendigt at skære toppe, så knoldene vil akkumulere mere fugt og næringsstoffer, som er berømt for kartoffel Lady Claire. Beskrivelsen af sorten, fotos, anmeldelser blev præsenteret for din opmærksomhed i denne artikel.

Efter høst er det nødvendigt at nedbryde under et baldakin for at tørre det godt.

anmeldelser

Kartoffel Lady Claire blev forelsket i hans uhøjtidelighed. Gartnere skriver, at dette er et af de letteste til dyrkning af sorter. Samtidig er han og en af de højest mulige. Om smagskvaliteter siger, at de er gode. Kartofler af behagelig smag, blød, moderat sprød.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.