FormationHistorie

Indenrigs- og udenrigspolitik Alekseya Mihaylovicha Romanova. Ruslands politik i det XVII århundrede

Brugernavn Alekseya Mihaylovicha Romanova - Støjsvage. I nogle artikler er det forklarer oprindelsen af den blide disposition af kongen, at hans evne lytte til samtalepartner, og aldrig hævede stemmen. Men mere ætsende specialister finde en anden forklaring. De er frastødt fra den gamle postulat om "fred og ro", som symboliserede velfærdsstaten. Alexis retmæssigt fik dette kaldenavn, da hans sønner efterladt en arv af et stærkt land, som naboer begyndte at være bange for.

Først mentor for den unge konge

Beføjelser bidraget til velstanden i indenrigs- og udenrigspolitik Alekseya Mihaylovicha Romanova (1629-1676). Tiende russiske zar, den anden Russisk hersker Romanov dynastiet, hvis regeringstid måtte "buntashny Century", var leder af staten fra 1645 til 1676. Han regerede landet med succes. XVII århundrede fik øgenavnet "buntashnym". Det er let at forestille sig, at en mand af "ligesom de sagtmodige af" fat i deres hænder situationen kunne næppe. Det vil sige, Alexei Mikhailovich Romanov hans styre gennemført strengt, og sproget var mere end vittig. Han steg op til tronen meget tidligt og blev tvunget ind i de suveræne anliggender stole på en andens mening. Rådgiver fik en dårlig - grådige og lunefulde BI Morozov, koncentrere sig i deres hænder næsten al den kraft, ublu bestikkelse og afpresning har formået at fremmedgøre hele Moskva ejendom. Og da han introducerede en ekstra skat på basale varer, og saltet var værd to Hryvnia per pood i stedet for fem cent, i 1648 brød en af de største bymæssige oprør - "salt oprør". Den unge konge, knap formåede at redde broder- Boris Morozov, som var den største på det tidspunkt, statslige honoratiores og den faktiske ophavsmand oprør.

årlige optøjer

Historisk portræt Alekseya Mihaylovicha Romanova kan fortsætte en liste over de folkelige opstande, der var kommet til hans regeringstid. Echoes "salt oprør" er kommet og til andre byer Ustyug, Solvychegodsk og mange andre. Dog brød ud i optøjer i 1650 i Novgorod og Pskov var meget mere kraftfuld og seriøs ovenfor. Årsagen til oprøret var at købe brød. Han havde brug for at betale gæld hoppede til de russiske bønder fra de områder, der afgives af Stolbovetskomu verden (1617) i Sverige. Naturligvis har der været overskridelser på området, og landmændene besluttet, at de forrædere boyarerne konspireret med udlændinge, ønsker at forårsage en hungersnød i Rusland. Men alle disse chok fade før de Kosak frimændene, tilgroet i bondekrigen af 1670-1671 år under ledelse af Stenka Razin. Er usandsynligt, at være "roligste" i den forstand af en frygtsom, ville kongen kunne løse disse sociale problemer med succes, og på samme tid er meget stærk og i en vis forstand har den reformistiske indenrigs- og udenrigspolitik Alekseya Mihaylovicha Romanova ikke ændret.

Misundelsesværdig succeser sidste tsar af Rusland, Moscow

Han tilbragte reformer i landet og førte en succesfuld krig i udlandet. Det var en klog politiker, som regel nå sit mål. Som den sidste konge af Moskva Rusland, lykkedes det ham at genvinde Smolensk Rusland, Seversk jord med Chernigov og Starodub, vestlige russiske jorder, følgeskab af Ukraine, for at gå videre dybt ind Sibirien, grundlagde en ny by - Nerchinsk, Irkutsk, Selenginsk. I 1647 blev det grundlagt Okhotsk. Og næste 1648 S. Dezhnev åbnede passagen mellem Asien og Amerika.

kobber optøjer

Men optøjer brød ud med overraskende regelmæssighed i alle år af regeringstid Alekseya Mihaylovicha Romanova. For eksempel i 1662 et oprør brød ud i Moskva, kendt som "Kobber oprør". Den tsaristiske regering besluttet at indføre et nyt middel til betaling - kobber penge, hvilket svarer til en sølv. Men ved at betale lønninger til kobber, statskassen krævede betaling af skat i sølv. Desuden er kobbermønter godt smedet og falske penge oversvømmede hovedstad. Penge er værdiløse, essentielle varer er ikke længere tilgængelig. Broke nye oprør, som endnu engang er lykkedes at udrydde, da det fulgte opstanden i Bashkiria og Sibirien (1663-1664).

Veluddannede mand og en stor politiker

Det skal bemærkes, at den "roligste" var en fremragende forhandler og i stand til at forhandle, ikke bare stift undertrykke opstanden. Evnen til at indgå i dialog forklaret kultiveret, lærd, lærdom konge. Han var forfatter til flere værker, der havde mestret det russiske sprog, læste han de andragender, og den første af de herskere blev personligt underskrive ordrer og andre værdipapirer. Desuden vidste han flere sprog og var bekendt med hele den europæiske litteratur, på hans ordrer blev oversat til russisk, udenlandske bøger, og generelt var der en tilnærmelse af russiske og vestlige kulturer. Da det begyndte at udvikle teatret, og blev etableret af den russiske indlæg

skismaet

Baser rundt end herliggjort sin søn Peter I, der lagde Alexei Mikhailovich Romanov. Kort kan det beskrives som monark, der er bekymret over den forbedring af Rusland, har gjort meget for at kaste et land med en stærk centraliseret og eneste kongelige myndighed har truffet en værdig plads blandt stormagterne. Nogle gange er det tog grimt, det tydeligste eksempel på, hvad der kan være en reform Nikon førte til kirke split og udseende gamle. Dette er en af de blodigste sider ikke kun for regeringstid Alekseya Mihaylovicha Romanova, men i hele Ruslands historie. Det vigtigste formål med reformen var at bringe i overensstemmelse den patriarkalske kirke Moskva Rus og den byzantinske, europæiske og avanceret. Nogle moderne forskere mener, at det hele blev udløst af Vatikanet, og Catherine II Nikon hadede og følte, at han ønskede at blive en russisk pave. Afvisning af kirken var der en stor nyskabelse - en Solovetsky sæde (oprøret i Solovetskij-klosteret), som varede i 8 år, som er værd.

Et godt fundament for yderligere reformer

Alexei Mikhailovich Romanov regeringstid hans udøves med omtanke, og valgte hans assistenter, guidede, først og fremmest deres evner, fortynding, så rækker aristokratiet. Denne tradition har udviklet og bragt til det absolut gifte sig med en borgerlig og gøre den første dignitar af staten kom fra folk, hans søn Peter I. Og morsomme tropper Petra Velikogo lagde grunden til Alexis, gav sin søn en smule, men den handling pistol, som nu opbevares i Artillery Museum St. Petersborg. Omlægning af hæren blev også lanceret "roligste" - han har opgraderet og forbedret, loyale Strelets hylder. Han havde ikke barbere deres skæg boyarerne, men stærkt formindsket deres magt.

styrkelse af monarkiet

Historisk portræt Alekseya Mihaylovicha Romanova kan suppleres med oplysninger om, at hans en-mands regel, han sikrede oprettelsen af bekendtgørelse af hemmelige anliggender, der kun var i sin varetægt. Centrale og lokale myndigheder, også han kørte sig selv. Afskaffelsen af Zemsky Sobor, bestående af repræsentanter for alle klasser, bortset fra bonden, og besidder en betydelig magt, i høj grad styrket autokrati. Endelig har Alexis udgivet en ny kollektion af lovgivningerne - konciliære Code of 1649 (den første trykte monument over russisk lov), og erstatte dem lov, i kraft siden 1550. Således blev livegenskabet legaliseret. Alle disse tiltag er rettet mod skabelsen af absolutismen på det tidspunkt var progressive skridt styrker Rusland. Du kan tilføje et faktum, at han først etableret et statsmonopol på vodka.

Bredden af offentlige interesser

Af alt det ovenstående kan vi konkludere, at den indenrigs- og udenrigspolitik Alekseya Mihaylovicha Romanova var sund og vellykket. Efter Time af Troubles er formålet med russisk udenrigspolitik bliver et afkast på lander tabt i de foregående år, og styrkelsen af grænserne, især de sydlige. "Støjsvage" levede i 49 år - en meget kort periode. Måske er det derfor indenrigs- og udenrigspolitik Alekseya Mihaylovicha Romanova modtog ikke dens afslutning - ikke hele landet var blevet returneret, Rusland ikke fik adgang til havene, mens et stykke af Østersøens kyst kunne få fat i ham. Og den første skibsværft, og den første russiske militære skib "Eagle" blev bygget i anden konge af Romanov-dynastiet. Han har gjort en masse for velstand i Rusland, som hans søn Peter I omdannet til et stort imperium.

Det vigtigste resultat af bestyrelsen

I 20 års reglen, at den russiske zar havde gjort en masse. Han vendte godset-repræsentationelle monarki absolut. I løbet af sin regeringstid, blev et vendepunkt mellem moskovitiske Rusland og det russiske imperium. Sådan var den politik Alekseya Mihaylovicha Romanova. En tabel, der viser alle regeringstid denne monark, er enorm. Den komprimerede tabel, som afspejler kun de epokegørende begivenheder, som denne:

indenrigspolitik

udenrigspolitik

1. ophørte aktiviteter Zemsky Sobor.

2 i lov fra 1550 ændret til 1649 konciliære kode, hvorefter alle landmænd er tildelt til værterne. (Hoveriet)

3. Etablering af bekendtgørelse af hemmelige anliggender, styre deres personlige regeringstid, der har bidraget til at styrke absolutisme.

1. Afkastet af russisk jord, genforeningen med Ukraine.

2. Udviklingen af Sibirien, fond eller opførelse af nye byer.

3. Succesfulde krige med Sverige og Commonwealth, hvilket resulterer i de to første nægtede at hjælpe i krigen med Rusland, som Smolensk og vestlige russiske lande blev returneret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.