FormationHistorie

Generelt Maximus: på skærmen karakter og historisk prototype

General Maximus - en helt i den historiske drama R. Scott "Gladiator". Denne film blev udgivet på verdens skærme i 2000 og straks modtaget universel anerkendelse, og vandt fem Oscars. Men billedet har store forskelle med de historiske realiteter i den sene romerske imperium. Dette gælder også for personligheden af den hovedpersonens film, som faktisk aldrig har eksisteret, selv om dens billede har en reel prototype.

Den første soldat kejser

General Maximus - en karakter, hvis biografi er noget der ligner den velkendte figur af sen romersk historie Maximinus. Han kom fra Thrakien, som har fremragende fysiske data (ligesom helten af R. Crowe spiller), og snart kom ind i kejserlige tjeneste, ved at blive en af de bedste soldater i hæren Septimius Severus, som er meget glad for ham, respekterede og altid stod ud fra sine kolleger. Og her er der igen en parallel til den skæbne den fiktive General, der også nød den særlige tillid kejseren.

Når en af efterfølgere i nord Maximin forlod tjenesten og blev en grundejer, men snart vendte tilbage til hæren. På tidspunktet for herskerne ofte lykkedes hinanden, kup er ikke ualmindeligt, at den kommende nedgang i den romerske stat. Som et resultat af en af disse omvæltninger Maximin blev proklameret kejser.

Den skæbne linealen

General Maximus som sin historiske prototype, var meget modig i kamp og nød den kærlighed og respekt for sine soldater. Desuden havde han et ekstraordinært talent for strategi, under hans ledelse, hæren vandt en strålende sejr. Maximin søgte også at vinde støtte fra vagterne, og det lykkedes ham del.

Men han forfulgte dissidenter, og snart hans styre forvandlet til en tyran. Han førte krig, men kampagnen har ikke bragt ham succes i samfundet. Bestikkelse, afpresning, embedsmænd forårsagede også generel utilfredshed, der førte til et nyt plot. Maximin blev dræbt af sine egne legioner, med ham og hans søn døde.

Helten på skærmen

I begyndelsen af filmen, er General Maximus præsenteret for publikum en stor militær leder, der lavede en spektakulær karriere og hans sejre opnået fuld tillid af kejseren, der selv har besluttet at gøre ham hans efterfølger på tronen, til trods for at han var arving - søn Commodus. Men i virkeligheden, sidstnævnte med sin barndom bar titlen Cæsar, så det er ret til tronen var ubestridelig. Ligesom sin historiske prototype, hovedpersonen i filmen havde sin egen ejendom, som instruktøren til tider viste publikum i form af flashbacks. På samme måde som Maximin, en generel beslutter sig for at forlade tjenesten. Men hvis den første samtidig styres af politiske overvejelser (han var utilfreds med den nye regel af kejseren), på skærmen karakter er villig til at vende tilbage til sin familie - sin kone og søn.

politik

I Scotts romerske general var offer for politisk intriger. Det som potentiel fremtidig lineal kidnappet og næsten dræbt, men helten snævert undslipper døden og falder i hænderne på slavehandler.

Som et resultat, bliver han en gladiator. Det skal bemærkes, at de plots og kup var de mest almindelige i de dage af imperiet, men i filmen fejlagtigt viser slutningen af regeringstid af Marcus Aurelius. Det faktum, at manuskriptet blev han dræbt af sin egen søn, men faktisk døde af pest i det moderne Wien. Med hensyn til den skæbne hovedpersonen, det viser ganske dramatisk og overbevisende: det som den bedste fighter tage til Rom for at deltage i gladiatorkampe.

gladiator konkurrence

Så den romerske general tilfældigt befandt sig i den situation at en slave og blev tvunget til at kæmpe i arenaen som en almindelig slave. Men hans kommanderende evner kom i praktisk: Med dygtige organisering af bekæmpe slaver under hans kommando vandt en overraskende sejr over overlegne styrker i de professionelle soldater.

Alle scener med kampe ser i filmen er ganske imponerende, men når optagelserne blev indlagt en række fejl: første, i kampen med dyrene deltog kun af specialuddannede krigere, og for det andet, de tegn påfører massive snitning slag med sværdet Gladiatorerne, der i virkeligheden faktisk var jeg frådede våben.

klimaks

Romerske general Maximus var den virkelige helten i den romerske publikum, så Commodus ikke turde dræbe sin gamle fjende. Sidstnævnte, sammen med sin søster, deltog han i et komplot for at vælte ham. Det skal bemærkes, at det er en historisk kendsgerning: Lucilla virkelig blev arrangør af sammensværgelsen mod sin bror, men den, der skulle dræbe ham, åbnede før som skulle udføre hans hensigt. Efter at Lucilla blev forvist og døde få år senere i eksil. Men de mest intense øjeblikke i filmen er, selvfølgelig, den endelige kamp mellem fjender.

Kejser præ alvorligt såret hans forsvarsløse modstander, som ikke desto mindre var i stand til at slå ham, hvorefter han døde på scenen. Commodus virkelig har deltaget i kampene i arenaen, men døde er ikke så, som vist i filmen. Han blev dræbt af sin egen slave, efter 12 års riget.

baggrundsbillede

Så, General Maximus, hvis historie er noget der minder om den skæbne hans prototype som helhed viste sig temmelig farverige skærm helt. Mange kritikere og seere har en negativ holdning til at skævvride historiske virkelighed, men filmen kan ikke nægtes i en interessant plot og farverige atmosfære, som, selv om de ikke i overensstemmelse med ånden i den æra, har imidlertid været meget farverig. Skaberne har prøvet at interessere de offentlige arrangementer af gammel historie, og det lykkedes. Maximus - Generel Marcus Aurelius - er blevet et telefonkort af skuespilleren Crowe, der er stadig mange mennesker forbinder det med denne karakter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.