FormationHistorie

Hammurabi Code of Law og dens egenskaber. Ejendom og passiver Sudebnik kong Hammurabi

Disse arkæologiske artefakter som Hammurabi Code of Law, er unik. Denne lovkompleks er blevet etableret i midten af det XVIII århundrede f.Kr.. For at bevare det for eftertiden, babylonierne kørte teksten på en basalt søjle, der oprindeligt blev opbevaret i området mellem Tigris og Eufrat. Efter et par hundrede år, når strømmen er faldet, blev monumentet flyttet til Susa. Nu er den sydvestlige Iran. Det er her af Laws of Hammurabi blev fundet af franske arkæologer under en ekspedition 1901-1902 gg.

Beskrivelse af monumentet

På forsiden søjle er blevet skrabet. Dette blev gjort elamitter, der fandt pol, flyttede sin hovedstad mod øst. disse mennesker kongen befalet at slette den oprindelige etiket til den frie plads til at rapportere om deres store sejr over Babylon.

Ikke desto mindre, forhindrer dette ikke dette monument at være den ældste sæt love menneskeheden. Den er sat på samme hylde med de andre koder, der er vedtaget af de forskellige kulturer i verden derefter. For eksempel Hammurabi Code of Law og Laws of Manu, modtaget i Indien, bliver ofte genstand for gensidig analyse. Det er disse dokumenter gør det muligt at forstå, hvordan folk levede dengang, og hvordan de så på verden omkring dem.

Den øvre del er skåret kolonne grafisk tegning. Det viser kong Hammurabi. Han beder til Gud og retfærdighed Shamash solen, som giver guvernøren lovene. Resten af overfladen af søjlen er fyldt med tekst. Også til stede konklusion.

Forskerne delte array til 282 artikler. På grund af det faktum, at en del af billedet er blevet slettet, er der stadig kun 247. Selv efter 1902 arkæologer har fundet en fortsættelse af denne tekst på lertavler, der havde været opbevaret i de andre bosættelser i regionen, såvel som i den berømte bibliotek af Nineve.

Historien om skabelsen

Flere århundreder før Hammurabi i Mesopotamien var der en centraliseret stat. Det blev forenet omkring Sumer og Akkad. Efter invasionen af Amoriternes-nomader fra stepperne omkring denne formation kollapsede. I stedet dukkede et par små stater, herunder Babylon. I 1755 f.Kr., konge Hammurabi forenet de separate riger. Desuden er han fyret Susa. Det var efter denne vigtige sejr blev offentliggjort sudebnik kong Hammurabi.

Lovene er en vigtig kilde til viden om lovgivningen i den gamle øst. Ordrerne, der udkom da Hammurabi, varede i mange århundreder. Reformen har øget statens rolle i den daglige tilværelse for beboerne i riget.

Indskrifterne på sten skrevet i babyloniske dialekt af akkadisk. I dette tilfælde åbning og lukning del har en særlig rytme.

første klasse

Ligesom andre samlinger af love i Hammurabi Code of Law indfører en klar opdeling af samfundet i flere sociale grupper. De øverste klasser blev anset beboere i små samfund. Disse grupper har ret til selvstyre. Hvert medlem af undervisningen i den kommunale ejerskab af jord af frugtbar jord. Denne procedure allerede eksisterede på tidspunktet for regeringstid Hammurabi - det kun bekræftet denne praksis. Kongerne Babylons ikke blande sig i deres liv, og især ikke forsøgt at regulere fordelingen af jord. Embedsmændene var forbudt at røre disse plots. Ikke desto mindre er det samfund konsekvent betalte deres skat til den kongelige skatkammer. Disse bidrag udgør en stor del af den rigdom af det babyloniske imperium. Hammurabi Code of Law er tildelt til guvernøren kan udpege samfundets ældste. På dette hans indflydelse på deres liv sluttede. Ejendom og passiver Sudebnik kong Hammurabi afhang primært om den sociale situation.

Inden for de lokalsamfund blev distribueret transaktioner med ejendommen. Den jord, der sælges, leases og gjort til genstand for åger. Størrelse sætte aviluma (hjemmehørende i den gruppe) kan være fra 1 til 60 hektar.

anden klasse

Repræsentanter for den anden klasse blev kaldt mushkenum. Dette udtryk refererer til folk, der ikke var medlemmer af samfundet og ikke har deres egen kolonihave. Derfor bør de har modtaget statslig jord og dyrke det, at komme til en vis afhængighed af kongens magt. Ofte medlemmer af klassen blev forarmede beboere i samfundet, der gav sit eget del af gælden.

Da Babylon var det kulturelle centrum af regionen, her strakte bosiddende i andre lande. For eksempel var de nomader, der ønsker at bosætte sig i landet. For at gøre dette, kan de få sat på kongen og være i hans tjeneste. Ved mushkenum behandles ens ædel og embedsmænd i den offentlige tjeneste, og fattige bønder.

Den anden klasse havde ingen regering. Det betød, at hans liv fuldstændigt udelukkes kejserlige administration. Indehavere af offentlige områder kan tilskrives et andet sted uden varsel. Ejendommen er den anden klasse i sammenligning med ejendommen avilumov bevogtet meget strengere, som var offentligheden. For eksempel, i henhold til den 8 artiklen, tyveri af en sådan ejendom kan straffes med bøde tidobbelte. Hvis tyven ikke kunne betale til staten af sin egen lomme, så han blev dræbt.

De vigtigste kilder til Sudebnik Hammurabi sige, at størrelsen af staten udstedt wore afhang af, hvilken holdning blev holdt af en mand. Den mest værdsatte tjeneste af templet præstinder og handlende (tamkarov). Sådanne mennesker kunne modtage mellem 12 og 75 hektar jord. Ejendom og passiver Sudebnik Hammurabi, der var i militærtjeneste, som angivet. Soldater og sætte håndværkere forberedt fra 9 til 12 hektar. Kvægnomaderne var tilfreds med de mindste grunde.

slaver

Den tredje klasse var slaver eller vardumy. Disse mennesker var ejer, som frit kunne disponere over deres liv og fritid. For mordet på en slave betalte en meget lille fint.

Ejendom og passiver Sudebnik Hammurabi var blevet ordineret den mest detaljerede måde. Det er bekymret og slaver. For eksempel, for at huse flygtige slaver mand ventede hårde straffe op til døden. Slaver, der blev anklaget i kampen mod frie mennesker, dømt til at afskære en øre. Og det kunne gøre, og deres herre.

slave status blev arvet med undtagelse af de tilfælde, hvor et barn født af en fri kvinde. Hvis en person faldt ind i ejerskabet af staten eller af den anden klasse, at hans stilling ikke var så tung. Han kunne starte en familie. Slaver, der blev tilskrevet det samfund, der lever under vanskelige forhold, som staten ikke blande sig i deres forhold til ejerne.

Tilhører en bestemt kaste er primært bestemt af den sociale position og ikke en mands rigdom. Dette ses tydeligt ved, hvordan værdsat liv samfund beboere og dem, der arbejdede for staten. For eksempel, hvis heksedoktor behandler aviluma, modtog han en dusør på 10 sekel sølv. Hvis hans patient er mushkenum, derefter 5. For en slave Sundhed gav 2 shekel. Hvis lægen havde ødelagt samfund sundhed, skar han sin hånd.

domstol

Generel karakteristika Sudebnik Hammurabi siger, at Babylon er meget hårdt straffet falsk anklage. Det er en beskrivelse af en sådan straf begynder en liste over artikler om den basalt rock. Den første sætning, at hvis en person er anklaget for et mord, og var ikke i stand til at bevise dette i retten, vil han blive henrettet for sin whistleblower. Dette er på grund af sværhedsgraden af princippet om lige kompensation (et andet navn - Talion). Mange mennesker kender denne regel for udtrykket "øje for øje" og "tand for tand."

Babylonierne var meget overtroiske mennesker. Derfor anklagerne var almindelige i hekseri. Anklaget for en sådan forbrydelse måtte dykke ned i den dybe flod, som ifølge religiøse overbevisninger, som regel en guddom. Den bestemmer skylden for den person. Hvis han var ved at drukne, kunne anklageren tage hjem troldmand. guddommelig dom tradition blev spredt, ikke kun i gamle samfund. Hun levede op til middelalderen, når kristne bestemt skylden for den person, om den vil overleve hånden sænkes ned i kogende vand.

De vigtigste kilder til Hammurabi Sudebnik rapportere og objektivt ansvar af dommere. Hvis dommeren har taget en beslutning og udstedte et dokument, den trykte bekræftelse, og derefter besluttede at genoverveje sagen, skal han betalt en stor bøde, og blev frataget sit kontor. Denne praksis blev anvendt senere i Rom.

Hvis retten ikke er i stand til at opdage en indbrudstyv frataget manden i hans ejendom, samfundet har lidt skade, det kan nyttiggøres (23 artikel). Forordningen vedrører kun avilumov. Hvis drabet på et familiemedlem, så en fri mand fik en refusion fra Fællesskabet i mængden af en mina af sølv (24 artikel). Denne gamle foranstaltning, der anvendes i forskellige kulturer, såsom i Grækenland, på samme tid overalt det beregnes forskelligt. I det gamle Babylon, en mine var cirka 600 gram. Disse forpligtelser Sudebnik Hammurabi er en af de få ting, der regulerer samfundslivet.

Straffet hårdt plyndringer. For eksempel, hvis der var en brand, og en nabo kom til huset en fri mand, at overskud, det umiddelbart kan kastes i samme brand. Denne sætning - bogstaveligt talt. Det er karakteristisk for Sudebnik Hammurabi siger, at loven ikke forbyder Lynch kriminelle.

korporlig afstraffelse

Søn ramte hans far var nødt til at miste sin hånd. I denne og mange andre artikler gengivet princippet om, at straf blev udsat for "skyldig" af kroppen. For at punktere øjnene af rettens afgørelse også stukket ud øjne. Det samme gælder for knoglebrud, knækkede tænder og andre skader.

For at ramme en mands kind, som tilhørte overklassen, blev han idømt 60 piskeslag. Hvis en sådan konflikt opstår mellem peer (for eksempel mellem mushkenum) blev ophavsmanden straffes med bøde.

Lønarbejde og handel

Mange artikler er blevet afsat til den sjuskede arbejde og uopmærksomhed. For eksempel, hvis en tømrer bygget en mur, der kollapsede efter, at han var nødt til at bygge det igen for egen regning.

I Babylon var meget vigtige bådejere tjenester, der transporterede varer. Hvis deres skyld omkom med skibet datoer, og så videre. E., blev de forpligtet til at betale ejeren af værdien af ødelagt ejendom. Generelle egenskaber Sudebnik kong Hammurabi er, at enhver forseelser blev betragtet i staten domstol, som kunne bestemme størrelsen af samlingen.

De love, der regulerer lønarbejdet, også bestemt udgifter til ydelser fra håndværkere, håndværkere, bygherrer, hyrder og så videre. D. Faste priser er med til at undgå konflikter mellem parterne.

Som nævnt ovenfor statsejendom tyveri var straffes med døden. Ved at stjæle regnes blandt andre ting. For eksempel, hvis en person køber noget fra en søn aviluma. Sagen var, at børnene ikke kunne disponere over familiens ejendom. I dette tilfælde er transaktionen sidestilles med tyveri og kan straffes med døden for køberen. Også straffet transaktion udføres ikke gennem en aftale. Af Lov af Hammurabi generelt strengt på kontrakter. For eksempel er ægteskab ikke designet med det korrekte papir, ikke kunne anses legitimt.

værnepligt

Mennesker, der befinder sig i kongens hær, fik sat på, det vil sige, de tilhører den anden klasse. De blev kaldt redumu (med undtagelse af den jord, de blev tildelt en anden og kvæg) og bairum. Status for militæret blev arvet. Hvis militæret har akkumuleret penge nok, kunne han købe en privat ejendom, men han fortsatte med at tjene. Transaktioner med statsejendom, i henhold til den tildeling, blev forbudt. Hvis nogen køber det (f.eks kvæg), vil den miste ikke blot køb, men også hans sølv.

Disse var den militære menige. De adlød officererne - kaptajner og ten'ses ledere. Så at hæren var streng disciplin, at regeringen straffes hårdt Ydmygelse. Chikane af officerer, herunder røveri, straffes med døden. Redumu var stærkt infanteri, hvorimod bairumy forberedte buer og pile blev.

familie

Den øverste klasse boede i en streng familie. Således kunne lederen af familien løfte deres børn eller kone. Hertil kommer, en mand bestemmer de kommende ægtefæller til deres afkom. Kvinden var i en tilstand af afhængighed på hovedet af familien. Ifølge 177 artiklen, måtte hun være trofast selv afdøde mand. Uafhængige kun var kvinder, der er præstinder. Men de generelt ikke kan have en familie, afsætter sit liv til at tjene guderne (110 artikler).

Hvis konen ikke kunne bære børn til sin mand, kunne han holde det. For at gøre dette, han skulle betale en løsesum lige medgift bragt fra sin Faders Hus. Efter at skilsmisse ville blive betragtet som lovlig. Hvis under brylluppet kone ikke køber overhovedet, min mand måtte forlade hende til en sølvmine. Skilsmisse er reguleret af retten.

Hvis konen er kendetegnet ved en stædig natur, ikke adlød ægtefællen eller offentligt ydmyget Han havde ret til at skille sig fra hende uden at betale, mens løsepenge. Desuden kan manden forlade hende med ham og gifte sig med en anden gang. I dette tilfælde er den ekskone blev en slave i sit hus.

Men retten forsvarede også og kone. For eksempel, hvis manden var anderledes fuldskab, jeg elskede hende at ydmyge, konen kunne gå til domstolene, som havde ret til at lade hende til at forlade huset og tage væk med dem en medgift. Familiemedlemmer dømt for incest, blev brændt på bålet. Dette blev betragtet som en forfærdelig synd og blasfemi.

konklusion

Efter notering 282 artikler om en basalt sten bør konkludere skrevet af Hammurabi ansigt. I det lister han resultaterne af hans regeringstid, og håber, at dens love giver lykke og fred til sit land.

Konklusionen er, at generelle kendetegn for Sudebnik Hammurabi. Kongen sagde, at der er brug for hans love for at sikre, at ingen kan undertrykke de svage. Han sagde også, at retfærdigheden skal være for alle - fra adelen til forældreløse børn og enker.

I deres appeller kalder kongen ofte selv en fremragende, fremragende og klogt. Kilden til denne tillid er, at kongen troede, hvis love blev givet til ham af guderne, herunder Shamash, Marduk, og så videre. D.

Generelle karakteristika for lovgivningen i Hammurabi Sudebnik givet i det sidste afsnit. Kejseren mente, at når henrettet, kan perfektionere orden og perfekt samfund, der vil eksistere indtil udgangen af tid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.