FormationHistorie

Først og Andet franske kejserrige: beskrivelse, historie og interessante fakta

I historien om Frankrig var to af imperiet. Den første eksisterede i 1804-1814 og 1815. Det blev skabt af den berømte militære leder Napoleon Bonaparte. Efter hans omstyrtelse og eksil i Frankrig monarkiet konstant vekslede med den republikanske. Perioden 1852-1870 gg. Den anden er en periode med Empire når regler nevø Napoleon I Napoleon III.

Kejser af det franske

Skaberen af første kejserdømme, Napoleon Bonaparte etablerede den nye stat 18 maj 1804. Ifølge den revolutionære kalender var 28 Floreal. Den dag vedtog Senatet en ny forfatning, hvorefter Napoleon blev officielt udråbt kejser. Nogle attributter af det gamle monarki blev restaureret (f.eks titlen marskal af hæren).

Franske imperium regerede ikke kun den første person af staten, men også af den kejserlige Råd, som omfattede flere høje herrer (det var Archchancellor, øverste kurfyrsten, arhikaznachey, den store admiral og grand betjent). Som før, Napoleon forsøgte at gøre deres individuelle beslutninger som legitim ved en folkeafstemning. I den første folkeafstemning i Empire, for eksempel, blev det besluttet at returnere ritual kroning. Hun vendte tilbage, på trods af modstand fra statsrådet.

Den tredje koalition

Lavet af Napoleons første franske imperium fra begyndelsen af sin eksistens, til at modstå al den gamle verden. Konservative europæiske magter i modsætning til de ideer, som Bonaparte var transporterer. For konger, var han arving til revolutionen og den person, der udgør en fare for deres eksistens. I 1805, i henhold til EU-traktaten Petersborg dannede den tredje anti-fransk koalition. Det omfatter Storbritannien, Rusland, Østrig, Sverige og Kongeriget Napoli.

Denne aftale har mobiliseret næsten alle europæiske nationer. Imod den franske imperium gav en kraftfuld konglomerat af fjender. Samtidig, Paris var i stand til at overtale Preussen at beholde den eftertragtede neutral. Så kom en anden storstilet krig. Den første Napoleon havde straffet Kongeriget Napoli, monarken som han gjorde sin bror Joseph.

Nye fremskridt Empire

I 1806, har First franske imperium lavet oprettelsen af Forbund af Rhinen. Det omfatter en vasalstat af Bonaparte tyske stater: riget, hertugdømme og fyrstedømme. På deres territorium, Napoleon indledte reform. Han drømte om at etablere sig i Europa en ny ordre i henhold til hans berømte kode.

Så efter at have besejret en koalition af tredje franske imperium blev gradvist øge sin indflydelse i den fragmenterede Tyskland. En sådan vending, begivenhederne ikke kunne lide Preussen, som er naturligt betragtet deres hjem landets eget ansvarsområde. I Berlin, Bonaparte udstedt et ultimatum, hvorefter Paris var forpligtet til at fjerne sin hær over Rhinen. Napoleon ignorerede angrebet.

En ny krig. Og franske imperium vandt igen. I det første slag nær Saalfeld Preusserne lidt et frygteligt nederlag. Som et resultat af kampagnen, Napoleon indgået triumferende ind i Berlin og fik en enorm godtgørelse betalinger. Franske imperium ikke stoppe, selv efter den russiske intervention i konflikten. Snart blev han taget den næstvigtigste by i Preussen - Kenigsberg. Bonaparte gjorde oprettelsen i Tyskland, de af et kongerige af Westfalen. Hertil kommer, Preussen mistede deres område mellem Elben og Rhinen. Så franske imperium under Napoleon oplevet en opblomstring af sin territoriale ekspansion i Europa.

Triumph og nederlag i korsikanske

Ved 1812 den franske imperium flag vinke på en række europæiske byer. Preussen og Østrig blev hårdt svækket, Storbritannien var i en blokade. Under disse betingelser, Napoleon begyndte sin østlige kampagne, angribe Rusland.

Som ruten starten af Grand Army of kejseren overvejet tre muligheder: St. Petersburg, Moskva eller Kiev. I sidste ende Napoleon Pervoprestolnuyu valgt. Efter den blodige Slaget ved Borodino med et usikkert resultat, den franske hær indtastet Moskva. Men erobringen af byen ikke give angriberne. Svækket den franske hær og dens allierede måtte trække sig tilbage til deres hjemland.

Efter det mislykkede den østlige kampagne, blev de europæiske magter forenet i en ny koalition. På dette tidspunkt tidevandet har vendt mod Napoleon. Han led flere alvorlige kvæstelser og blev til sidst fjernet fra magten. Først blev han sendt i eksil på Elba. Men nogen tid senere, i 1815, den utrættelige, Bonaparte vendte tilbage til sit hjemland. Efter yderligere 100 dage i regeringen forsøger at tage hævn hans stjerne endelig rullede. Den store kommandør tilbragte resten af sine dage på øen St. Helena. I stedet for den første kejserdømme kom Bourbon genoprettelsen.

nye imperium

December 2, 1852 Andet franske kejserrige blev dannet. Hun optrådte næsten 40 år efter faldet af sin forgænger. Kontinuiteten i to statssystem var klart. Andet franske kejserrige modtog monarken i skikkelse af Louis Napoleon - nevø af Napoleon I, der tog navnet Napoleon III.

Ligesom hans onkel, blev den nye monark oprindeligt brugt demokratiske institutioner som deres støtte. I 1852, et konstitutionelt monarki optrådte i henhold til resultaterne af den landsdækkende folkeafstemning. I dette tilfælde, Louis Napoleon før han bliver kejser i af 1848-1852. Han tjente som præsident for anden republik.

kontroversielle monark

I det første trin som regel i monarken var Napoleon III faktisk absolut Selvhersker. Han definerede sammensætningen af Senatet og statsrådet, udpeges af ministeren og embedsmænd op til borgmestrene. Kun valgte lovgivende organ, men valget var fuld af modsætninger og forhindringer for uafhængige kandidater fra magten. Hertil kommer, at i 1858, for alle parlamentsmedlemmer blev obligatorisk troskabsed til kejseren. Alt dette slog fra det politiske liv i den lovlige opposition.

Style af regeringen i de to Napoleons noget forskellige. Den første kom til magten i kølvandet på den store revolution. Han forsvarede den etablerede ny ordre. Da Napoleon blev ødelagt af virkningen af de tidligere feudalherrer og småborgerskabet begyndte at blomstre. Hans nevø, også forsvarede interesser storkapitalen. Samtidig, Napoleon III var en tilhænger af princippet om fri handel. Når den nåede toppen af hidtil uset økonomisk Paris Bourse.

Forværring af forbindelserne med Preussen

Ved udgangen af regeringstid af Napoleon III, den franske kolonirige var at gå gennem en politisk tilbagegang skyldes den inkonsekvente politik den første person. Mange dele af samfundet var utilfredse monark, selv om disse forskelle fra tid til anden været i stand til at negere. Men det sidste søm i kisten for imperiet blev den udenrigspolitiske løbet af Napoleon III.

Kejser trods alle bønner af hans rådgivere gik til forværring af forholdet til Preussen. Dette rige har fået en hidtil uset første økonomiske og militære potentiale. Nærheden af de to lande blev kompliceret af uenighed grænsen til Alsace og Lorraine. Hver stat betragtet dem sin egen. Konflikten voksede på baggrund af uløste problemer i Tysklands genforening. Indtil for nylig, er rollen af de ledende kræfter i landet lige hævdet af Østrig og Preussen, men preusserne vandt denne interne kamp og er nu ved at forberede til proklamationen af hans eget imperium.

End of Empire

Årsagen til krigen mellem naboerne er blevet ikke sandt alle de ovennævnte historiske årsager. Det syntes at være en strid om den spanske tronarving. Selv Napoleon III kunne passere tilbage, havde han ikke stoppe, i håb om at demonstrere sin magt som sine egne borgere og resten af verden. Men i modsætning til hans forventninger fra de allerførste dage af krigen, som begyndte 19 juli, 1870 den franske lidt nederlag efter nederlag. Initiativet videre til tyskerne, og de indledte en offensiv i retning af Paris.

Fatal nedbrud af Slaget endte på Sedan. Efter nederlaget i Napoleon III måtte overgive med sin hær. Krigen fortsatte, men regeringen i Paris har besluttet ikke at vente for tilbagelevering af monarken, og annoncerede sin aflejring. September 4, 1870 republikken blev proklameret i Frankrig. Hun afsluttede krigen med tyskerne. Udgivet fra fangenskab, men uden strøm, havde Napoleon III emigrerede til Storbritannien. Der døde han den 9. januar 1873 var den sidste franske monark i historien.

interessante fakta

Napoleon Bonaparte var konstant på hans fødder. Han levede i henhold til umenneskelig tidsplan. Fra denne livsform generelt var der en vane med at sove i brudstykker, i 1-2 timer, i mellem tider. Blev anekdotiske historie skete i slaget ved Austerlitz. Midt i kampen, Napoleon beordret til at sprede sig ved siden af hende hud af en bjørn. Kejseren sov på det i 20 minutter, og derefter, som om intet var hændt fortsat at lede slaget.

Napoleon I og Adolf Hitler at overtage magten i 44 år. Desuden har både erklæret krig mod Rusland i 52 år og led et komplet nederlag i 56 år.

En fælles betegnelse "Latinamerika" blev opfundet nemlig af Napoleon III. Monarch mente, at hans land har de juridiske rettigheder til regionen. Det tilnavn "latinske" var for at understrege det faktum, at størstedelen af befolkningen er der taler romanske sprog, som hører til det franske.

Da han var præsident for den Anden Republik Louis Napoleon var den eneste bachelor i denne position i historien om landet. På sin kone Eugenia, giftede han sig, at have allerede blevet kejser. Kronet par elskede skøjte (nemlig Napoleon, Eugene og populariseret isdans).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.