FormationHistorie

Den østrigske økonom Friedrich Hayek: en biografi, aktiviteter, tro og bøger

Friedrich August von Hayek - er en østrigsk og britisk økonom og filosof. Han forsvarede interesser klassisk liberalisme. I 1974 modtog han Nobelprisen for et par med Gunnar Mirdelom for "pionerarbejde i teorien om penge og ... en dyb analyse af den indbyrdes afhængighed af de økonomiske, sociale og institutionelle fænomener." Hayek kaldte en repræsentant for de østrigske og Chicago skoler. Hans vigtigste resultat - det er økonomisk beregning problem, catallactics teori spredt viden, det prissignal, spontan orden, Hayek model, Hebb.

generelle oplysninger

Friedrich Hayek var en betydelig social teoretiker og politisk filosof af det XX århundrede. Hans bemærkning om, hvordan du ændrer de prissignaler enkeltpersoner vigtige oplysninger, som hjælper dem til at koordinere deres planer, var et vigtigt resultat i økonomien. Hayek deltog i Første Verdenskrig, og har gentagne gange sagt, at denne erfaring har skabt i ham et ønske om at blive en videnskabsmand og hjælpe folk undgå de fejl, der førte til den væbnede konflikt. I løbet af sit liv, han ofte skiftede hans bopæl. Friedrich Hayek arbejdet i Østrig, Storbritannien, USA og Tyskland. Han var professor ved London School of Economics, Chicago og University of Fribourg. I 1939 blev Hayek tildelt britisk statsborgerskab. I 1984 blev han medlem af bekendtgørelse af Knights of Honor og den første modtager af den Hans Martin Schleyer-prisen. Hans artikel "Brugen af viden i samfundet" blev medtaget i top tyve, offentliggjort i tidsskriftet The American Economic Review for de første 100 år af sin eksistens.

biografi

Friedrich Hayek blev født i Wien. Hans far var en læge og gæsteprofessor of Botany på det lokale universitet. Hayek mor blev født i en rig familie af jordejere. Udover Frederik, parret havde to andre søn (1,5 og 5 år yngre end ham). Både Hayek bedstefar var lærde. Hans anden fætter på moderens side var en berømt filosof Ludwig Vittgenstayn. Alt dette i høj grad påvirket valg af områder af interesse for fremtidens videnskabsmand. I 1917, Friedrich Hayek sluttede sig til artilleri regiment i det østrig-ungarske hær på den italienske front. Han blev tildelt for hans tapperhed under krigen.

I 1921 og 1923 forsvarede han sin ph.d.-grad i jura og statskundskab. I 1931 begyndte han at arbejde på London School of Economics. Han blev hurtigt berømt. Og om Hayek talte om som de vigtigste teoretikere i verdensøkonomien. Efter Tyskland var under nazistisk styre, besluttede han at tage britisk statsborgerskab. I 1950-1962 år boede han i USA. Derefter flyttede han til Tyskland. Men Hayek forblev en britisk emne inden udgangen af sit liv. I 1974 vandt han Nobelprisen. Denne begivenhed bragte ham endnu mere populær. Under ceremonien, mødtes han med den russiske systemkritiker Aleksandrom Solzhenitsynym. Så sendte han ham en oversættelse af hans mest berømte værk, "The Vejen til Trældom."

Personlige liv

I august 1926 Friedrich Hayek giftede Helen Berte Marii von Fritsch. De mødtes på arbejde. Parret fik to børn, men de brød op i 1950. To uger efter skilsmissen Hayek giftede Helen Bitterlich i Arkansas, hvor det kunne gøres.

Friedrich Hayek: Book

The University of Chicago har planer om at frigive en samling af værker af den videnskabsmand, der har arbejdet i ganske lang tid her. En serie på 19 bind vil indeholde nye versioner af de bøger, forfatter interviews, artikler, breve og upublicerede udkast. Hayek mest berømte værker omfatter:

 • "Monetære Teori og Handel Cycle" 1929.
 • "Priser og produktion" 1931.
 • "Indkomst, renter og investeringer og andre essays om teorien om industrielle udsving," 1939.
 • "Vejen til Trældom," 1944.
 • "Individualisme og økonomisk orden," 1948.
 • "Overførsel af idealerne om frihed", 1951.
 • "Kontrarevolutionen i videnskab: undersøgelser af misbrug sind", 1952.
 • "Forfatningen of Liberty," 1960.
 • "Fatal indbildskhed: Socialisme fejl" 1988.

Friedrich Hayek, "Vejen til Trældom"

Det er den mest berømte værk af den østrigske økonom og filosof. Han skrev det i 1940-1943 hhv. I det, han advarer om farerne ved tyranni, som nødvendigvis ender regeringens kontrol over den afgørelse, som de centrale planlægning beslutninger. Friedrich von Hayek hævder, at afvisningen af individualisme og ideer om klassisk liberalisme fører uundgåeligt til tab af frihed, oprettelsen af en passiv samfund, diktaturet og "slaveri" af mennesker. Det skal bemærkes, at erklæringerne fra videnskabsmanden var i strid med videnskabelige værker eksisterede på høringstidspunkt, at fascisme (nationalsocialismen) var den kapitalistiske reaktion på udviklingen af socialisme. Hayek påpegede de fælles rødder i de to systemer. mere end to millioner eksemplarer af "The Vejen til Trældom," er blevet solgt siden offentliggørelsen. Arbejdet Fridriha Hayeka har haft en betydelig indvirkning på den økonomiske og politiske diskurs i det XX århundrede. Hendes citat i dag.

Bidrag og anerkendelse

Hayek arbejde har haft en betydelig indvirkning på udviklingen af den økonomiske tænkning. Hans ideer er den anden henvisning (efter Kenneth Arrow) i foredrag af nobelprismodtagere. Vernon Smith og Herbert Simon kaldte hans mest berømte nutidige økonomer. Det Hayek den første til at indføre en tidsmæssig dimension i markedet ligevægt. Han havde en betydelig indflydelse på udviklingen af vækst teori, informations- økonomi og begrebet spontan orden.

Legacy og hædersbevisninger

Selv efter døden, Hayek er fortsat en af nutidens fremtrædende økonomer. Hans synspunkter ikke bliver forældede. Opkaldt efter ham:

 • Studentersamfundet ved London School of Economics. Det blev oprettet i 1996.
 • Samfundet på Oxford. Oprettet i 1983.
 • Publikum ved Cato Institute. I de senere år blev Hayek tildelt titlen hædret seniorforsker i den amerikanske forskningsorganisation.
 • Publikum ved University Francisco Marroquin i Guatemala.
 • Foundation for forskere fra Institute of Humanitære Studies. Han giver postgraduate tildeling og yngre forskere.
 • Årlig Foredrag i Ludwig von Mises Institute. Hun forskere taler om Hayek bidrag til videnskaben.
 • Award på George Mason University for at skrive økonomiske essays.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.