FormationHistorie

Industrialisering i USSR: den første femårsplan

Den første femårsplan - er betinget navngivning af den første femårsplan som en del af den tvungne industrialisering af Sovjetunionen i slutningen af 1930'erne. På grund af denne periode, landet har modtaget en kraftfuld industriel-militære kompleks.

Hvad er den forudsætning af tvungen industrialisering af Sovjetunionen? Den mislykkedes nye økonomiske politik, eller NEP, nemlig krise af kornet indkøb i årene 1927-1928, førte til beslutningen af ledelsen ændring i den økonomiske politik og begyndelsen af reformen af hele systemet af Unionen.

Under Første femårsplan - 1928 (datoen for vedtagelse af planen) - 1932 (frist, dvs. at udføre alle de opgaver, den første fase af industrialiseringen).

På overgangen til den nye politik og vedtagelsen af den første femårsplan det blev gjort på den 16-konferencen i SUKP (b). Den første femårsplan begyndte i oktober 1928. Det er, når planen blev vedtaget, men det var endnu ikke klare målsætninger.

Hvad er målene sat sig regeringen i Sovjetunionen? For det første var det nødvendigt at overvinde den tekniske og den generelle tilbageståenhed af landet; For det andet havde Sovjetunionen, for at slippe af økonomisk afhængighed, primært på militære forsyninger; For det tredje, før strømmen var en vigtig opgave: at skabe en stærk militær-industrielle kompleks; For det fjerde, industrialiseringen var at give et stærkt grundlag for kollektivisering.

Den første femårsplan har sine egne karakteristika:

  • høj vækst (industrialisering kaldet "tvinges");
  • frister (de berømte opkald "Giv 5 år i 4 år!);
  • misforhold i udviklingen: overvægten af tung industri i løbet af lys;
  • gennemførelse af industrialiseringen på bekostning af indenlandsk opsparing.

Sovjetiske ledere til at bruge alle midler til at tiltrække folk til massen "byggepladsen". Hundredvis af mennesker, ser kampagnen opkald, sende og bygget fabrikker, der er jernbaner, deltog i opførelsen af kraftværker. I denne tid, var der en masse af kendte sovjetiske plakater, der afspejler essensen af selvbevidsthed af folk på det tidspunkt.

Også under den første femårsplan blev lanceret kollektivisering, som blev ledsaget af fordrivelse. Det andet år af den første femårsplan vil senere blive kaldt "det år med store forandringer." Men ikke alle ved, hvad prisen skabt kollektivbrug og fabrikker. Hvor mange fattige familier er blevet berøvet af huset, hvor mange mennesker døde af kulde ...

I 1932, i slutningen af den første femårsplan. Resultaterne var som følger:

  • kraftfulde forsvar kompleks er blevet skabt;
  • Det blev elimineret arbejdsløshed;
  • økonomisk uafhængighed af Sovjetunionen er opnået;
  • der var en planlagt system for økonomi i Sovjetunionen ;
  • femårsplan har stimuleret omfattende udvikling af landet.

Den første femårsplan har været en succes i form af opgaver: skabe DnieproGES, Uralmash, der var planter gigantiske stål, herunder en fabrik i Magnitogorsk, Chelyabinsk, Novokuznetsk og Norilsk. Åbnede den første metro i Moskva, begyndte operationer traktor fabrikker i Stalingrad og Kharkov. Således USSR var en enorm militær magt og industriel uafhængighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.