SundhedMental sundhed

Hvem er den skizofrene? Hvordan identificerer man en skizofren? kendte skizofrene

Uforklarlige og mystisk psykisk sygdom. Samfundet af folk, der lider af dem. Hvorfor sker det? Måske en form for psykisk sygdom overføres af luftbårne dråber? Den mystiske ord "skizofren" er en enorm mængde af modstridende følelser og negative associationer. Men hvem er skizofren, og om det er farligt for andre?

Lidt historie

Udtrykket "skizofreni" blev dannet af to græske ord: "skizo" - Split, "Fran" - sindet. Navnet på sygdommen opfundet psykiatri professor Paul Eugen Bleuler, og sagde, at det skal være relevant, så længe forskerne ikke kan finde en effektiv måde at helbrede. Symptomer på sygdommen er blevet beskrevet af en psykiater i Rusland i 1987, men når det havde et andet navn - "ideofreniya".

Hvem er den skizofrene? Lyse sind på udkig efter et svar på dette spørgsmål. Om sygdommen er kendt meget og ikke ved noget. Normal adfærd er blandet med utilstrækkelighed, smarte ideer grænser op det usandsynlige nonsens. Bleuler henvist til det følelsesmæssige, viljesbestemt, og intellektuelle ambivalens.

Oftest, i første omgang kun familien gætter om tilstanden af en slægtning. Det faktum, at sygdommen manifesterer sig meget mærkeligt skizofreni afviser kære, og i forhold til dem alle synlige abnormiteter og symptomer på sygdommen, mens med venner og kolleger, adfærden forbliver den samme. At der er en fuldstændig logisk og fornuftig forklaring. Formel, overfladisk kommunikation kræver ikke så store følelsesmæssige omkostninger, som en åndelig relation. Personlighed er beskadiget, er placeret på stadier af ødelæggelse, hvorfor kærligheden - er en smertefuld sfære, mennesket har ingen moralsk eller fysisk styrke til at bruge sig selv på hende.

symptomer

Så hvem er den skizofrene? Dette er en mand, der lider af en alvorlig sygdom, som er karakteriseret ved en række funktioner:

 • Manifesteret følelsesmæssig kulde. Manden slukkede følelser til familie, venner. Gradvist den ligegyldighed viger for hensynsløs aggression og vrede mod den tætte mennesker.
 • Mistet interessen for underholdning, hobbyer. Formålsløs tomme dage erstatte hobbyer.
 • Svækkede mavefornemmelse. Det er kendetegnet ved, at en person kan springe et måltid, ignorere ekstrem varme eller kulde, medbringe din egen fremtoning ukendelighed synes uorden, sjusk, absolut ligegyldighed til tøj og basale daglige behandlinger (børste tænder, ansigtspleje, krop, hår, osv . d.)
 • Der kan være at sige, holder ikke vand, vrangforestillinger, bizar og upassende kommentarer.
 • Der er auditive og visuelle hallucinationer. Faren er, at nogle gange verbale stemme ikke bare formidle information, og motivere til handling: at forårsage alvorlig skade på sig selv eller andre.
 • Hvem er den skizofrene? Først og fremmest en person, der er tilbøjelige til at hypokonder neurose, har en bred vifte af fobier og ubegrundet frygt, lider depersonalisering.
 • På et tidligt tidspunkt ser det ud til tvangstanker (skræmmende forstyrrende tanker og billeder).
 • Du kan også observere træghed, sløvhed, søvnløshed, sløvhed, og en fuldstændig mangel på seksuelle behov.

psykose

Under forudsætning af psykose betegner Spring Fever i skizofrene. Den er karakteriseret ved tab af forbindelse med den virkelige verden. Reduceret orientering, de sædvanlige symptomer tager hypertrofisk formular. Det menes, at selv en sund person oplever noget ubehag i efteråret og foråret. Dette udtrykkes melankoli, generel sløvhed organisme, mangel vitamin, nedsat effektivitet.

Ikke desto mindre er mange "healere i sjælen" hævder, at i skizofrene Spring Fever - det er mere myte end virkelighed. Forværring af sygdommen er sjældent begrænset til en bestemt tid af året.

eksperiment Rozenhana

Tilbage i 1973 psykologen D. Rozenhan afholdt en hidtil uset og risikabelt eksperiment. Han fortalte verden, hvordan man bliver skizofren, og gå tilbage til normal. Han var velbevandret i symptomatologien af sygdommen, og han gjorde det så godt, at han var i stand til at simulere skizofreni, ramt med en diagnose af en psykiatrisk klinik, og en uge senere helt "helbredt", og gå hjem igen.

Efter nogen tid blev et interessant eksperiment gentaget, men nu en fed psykolog var i selskab med modige venner. Hver af dem vidste godt hvordan man bliver skizofren, og derefter kunstfærdigt skildrer helbredelse. Interessant og lærerig historie om det faktum, at de blev skrevet med ordene "skizofreni i remission." Betyder det, at psykiatere ikke forlader chance for helbredelse, og den frygtelige diagnose vil forfølge hele sit liv?

stor skør

Temaet "berømte skizofrene" skaber en masse støjende debat. I dagens verden, denne smigrende tilnavn tildelt næsten hver person, der har opnået hidtil usete højder inden for faget, eller enhver anden aktivitet. Schizophrenic opkald hver anden forfatter, kunstner, skuespiller, lærd, digter og filosof. Selvfølgelig sandheden i disse udsagn lidt, og folk har tendens til at forvirre talent, excentricitet og kreativitet med tegn på psykisk sygdom.

Lidt denne lidelse russiske forfatter Nikolay Vasilevich Gogol. Anfald af psykose, blandet med spændingen og bar frugt. At skizofreni er forårsaget af angreb af frygt, hypokondri, klaustrofobi. Når tilstanden forværredes, blev den berømte manuskript brændt. Forfatteren forklarede, at rænkespil Satan.

Vincent van Gogh var syg med skizofreni. Glæde og lykke blev efterfulgt af angreb selvmordstanker. Sygdommen har udviklet sig til maleren timen af X - holdt den berømte operation, hvor han afhuggede hans Øre og sendt en del af dette fragment af hans elskede som en souvenir, og derefter blev sendt til en institution for psykisk syge.

Den tyske filosof Fridrih Nitsshe havde en diagnose af "skizofreni". hans opførsel var ikke forskellig tilstrækkelighed, storhedsvanvid var en funktion. Der er en teori om, at det var hans skrifter påvirket Adolf Hitlers verdenssyn og styrket hans ønske om at blive en "mester af verden."

Det er ingen hemmelighed, at de skizofrene forskere - er ikke en myte. Et slående eksempel - den amerikanske matematiker Dzhon Forbs Nesh. Hans diagnose - "paranoid skizofreni." John blev kendt over hele verden takket være filmen "A Beautiful Mind". Han nægtede at drikke tabletter, der forklarer, at de kan have en negativ indvirkning på hans mentale evner. Folk til at behandle ham som en harmløs galning, men en matematiker var stadig tildelt Nobelprisen.

Hvordan identificerer man en skizofren?

 1. Patienten ophører med at tale med deres venner, da det ser i dem de sammensvorne, løgnere og fjender, der ønsker ham død.
 2. Angreb af afsondrethed og isolation kan erstattes af overdreven selskabelighed.
 3. Schizophrenic taler med sig selv, og det er ikke et banalt sætninger som "Hvor er mine nøgler?" Observationerne er absolut blottet for logik, er samtalen bygget på en mærkelig måde, er "glider" fra den ene tanke til den anden. Der er en medicinsk betegnelse for "logik-snitning" - denne form for tænkning, som er karakteriseret ved uhensigtsmæssig filosoferen, dumme, tomme, banale domme.
 4. Skift personlighedstræk (nøjagtighed og perfektionisme giver måde at skødesløshed og sjusk).
 5. Ændringer i opfattelsen, som regel iført sporadisk.
 6. Mærkelig adfærd, uacceptabel opførsel.

Men selvfølgelig, at der er nogle eksempler på listen er ikke stadig taler om, hvad en person er alvorligt syg. En sådan diagnose er kompetente fagfolk meget omhyggeligt og vægtet. Efter skizofreni - denne stigmatisering og i hvilket omfang den sætning.

Hvordan man ikke at pådrage sig vrede en patient?

Som nævnt ovenfor, samfundet af folk med psykiske lidelser, men det er umuligt, når en skizofren familiemedlem. Hvad skal man gøre i sådan en situation? Først og fremmest, omhyggeligt læse de oplysninger om, hvordan man opfører sig med en skizofren. Der er en række regler:

 1. Må ikke stille spørgsmål til formål at afklare detaljerne i vrangforestilling udsagn.
 2. Må ikke argumentere, forsøger at tilbagevise påstandene om patienten.
 3. Hvis patienten har meget stærke følelser (frygt, vrede, had, sorg, angst), for at forsøge at berolige hende. Men glem ikke at ringe til lægen.
 4. Med stor omhu for at udtrykke deres egen mening.
 5. Må ikke spotte, og vær ikke bange.

paranoia

Hvem var en paranoid skizofren? Dette er en person, der lider af vrangforestillinger (jalousi, storhedsvanvid, vrangforestillinger om forfølgelse), der er ramt af frygt, tvivl, hallucinationer, tænkte uorden. Sygdommen opstår i mennesker ældre end 25 år, og på et tidligt tidspunkt er træg. Dette er en af de mest almindelige former for skizofreni.

"Heavy vanvid" af barnet

For forældre, der er ikke noget værre end et sygt barn. Børn med skizofrene - en hyppig fænomen. De er naturligvis er forskellige fra deres jævnaldrende. Sygdommen kan forekomme selv i det første leveår, men synes meget senere. Gradvist barnet bliver trukket tilbage, der indvindes fra kære kan ses tænkte uorden og et fuldstændigt tab af interesse i normale aktiviteter. Jo før der registreres et problem, jo mere effektiv i kampen mod det. Der er nogle tegn på, at skulle advare:

 • Gå rundt og fra side til side.
 • Hurtig agitation og praktisk øjeblikkelig fading.
 • Impulsivitet.
 • Umotiverede tårer, raserianfald, latter, aggression.
 • Det er koldt.
 • Sløvhed, mangel på initiativ.
 • Sammenbruddet af talen sammen med immobilitet.
 • Latterligt adfærd.

Barndom skizofreni bange for komplikationer. Hvis processen optrådte på scenen for dannelse af den person, kan det se ud oligofrenopodobny defekt med mental retardering.

alternativ behandling

Der er en interessant teori om, hvordan man kan ændre livet for en skizofren. Hvorfor læger og professorer og strålende healere i vores tid har stadig ikke fundet en effektiv måde at helbrede? Det er meget simpelt: skizofreni - en sygdom i sjælen, så medicin er ikke befordrende for helbredelse, men kun forværrer sin kurs.

En kur kan blive Herrens tempel, det var ham, der helbreder sjælen. Selvfølgelig, i første omgang, denne metode ingen har vedtaget, men senere, da pårørende kommer til fortvivlelse, de er villige til at prøve noget. Og overraskende, kan troen på den helbredende kraft af kirken og arbejde et mirakel.

forværring af sygdommen

Forværring af skizofrene kunne kaste sig ud i panik påvirkelige slægtninge. Den akutte periode med sygdom kræver øjeblikkelig hospitalsindlæggelse. Dette vil beskytte nærmiljøet og at beskytte patienten. Nogle gange kan der være nogle problemer relateret til det faktum, at den skizofrene ikke anser sig selv en syg mand. Alle argumenter grund vil blive brudt på den tomme væg af hans misforståelse, så du nødt til at handle uden hans samtykke. Også bør være bekendt med advarselstegn på tilbagefald tilnærmelse:

 • Skift normal tilstand.
 • Funktioner af adfærd, der fandt sted før den sidste angreb.
 • Afvisning af at besøge en psykiater.
 • Fraværet eller overflod af følelser.

Hvis symptomerne er tydelige, er det nødvendigt at underrette lægen, for at mindske muligheden for skadelige virkninger på patienten udefra, ændrer ikke rytmen og levevis.

Tips luk

Folk, der har en sådan relativ, ofte opholder sig på et tab til at forstå, hvordan man kan leve med dem under ét tag. For at undgå udskejelser, er det nødvendigt at undersøge oplysninger om, hvordan man lever med en skizofren:

 • Patienterne har brug for langvarig behandling og bør holdes under konstant opsyn.
 • Behandlingen vil helt sikkert være en forværring og tilbagefald.
 • Det er nødvendigt at skabe en krop af arbejde og huslige pligter for patienten og vil aldrig overstige.
 • Overbeskyttelse stand skade.
 • På psykisk syge kan ikke blive vred, råbe, irriteret. De er ikke i stand til at flytte kritik.

Også tegn på forestående selvmordsforsøg brug for at vide:

 1. Generelle udsagn om meningsløshed og forgængelighed af eksistens, den syndighed af folket.
 2. Håbløs pessimisme.
 3. Stemmer, at ordrer begå selvmord.
 4. Overbevisningen af patienten, at han lider af en uhelbredelig sygdom.
 5. Den pludselige ro og fatalisme.

For at forhindre en tragedie, skal lære at skelne mellem "normal" adfærd skizofren unormal. Det er umuligt at ignorere hans snak om ønsket om at begå selvmord, den jævne mand er i stand til på denne måde at søge opmærksomhed på sin egen person, men med en skizofren er anderledes. Skal forsøge at viderebringe til hans sind, at sygdommen snart vil træde til side og komme nødhjælp. Men det skal gøres forsigtigt og diskret.

Dårlig, hvis patienten lider af alkohol eller narkotikamisbrug dette forværrer sygdommen, betydeligt komplicerer gendannelsesprocessen, bibringer resistens over for lægemidler, men øger også tendensen til vold.

Vold her står alene. Og mange mennesker er bekymrede over spørgsmålet: er der en mulighed for, at den skizofrene skade på andre? Det skal straks bemærkes, at den sociale fare er overdrevet. Selvfølgelig har der været fortilfælde, men hvis du installerer en sindsforvirret tillidsforhold og omsorg for dem ordentligt, er risikoen helt udelukket.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.