SundhedMental sundhed

Hvordan kan jeg vide det psykologiske alder, om det svarer til dine år?

Hvad er den psykologiske alder på den person? Dette niveau af mental og intellektuel udvikling, som er karakteristisk for en bestemt persons alder. I denne artikel vil du finde oplysninger om, hvordan man lærer den psykologiske alder, hvad er dens funktioner, og kan det ændres.

tung belastning

En person kan være i 20 år er belastet med en belastning på problemer, så hans mentale udvikling går en lang vej. Han føler for gammel til hans alder, og opfører sig som om han var tredive år: at tage sig af en yngre bror eller tjene penge til at behandle syge mor i stedet for at have det sjovt i natklubber.

I dette tilfælde, den psykologiske alder af en person er klart foran den biologiske. En anden person i de fyrre år for at spille computerspil kunne "bryde", og pludselig gå på en tur, der ikke ønsker at starte en familie og børn, sagde han, at det ville begrænse sin frihed. Hans psykologiske alder, tværtimod, halter bagefter (eller forsinket).

Hvad betyder det afhænger?

Din psykologiske alder afhænger af, hvordan du føler om livet. Den leveres med erfaring, med forvitrede problemer eller, tværtimod, med deres fravær. Men alt kan ændre sig, så fortvivlelse før tid er ikke det værd!

psykologiske alder etape

Mange indenlandske og udenlandske psykologer har forsøgt at organisere scenen og fremhæve de psykologiske karakteristika af alder, baseres på et kriterier, så der er mange forskellige periodization. Forstå i videnskabelige termer - partiet af videnskabsfolk, vi tager en af beskrivelserne udarbejdet af Erickson.

Han fremhævet de 8 trin på grundlag af hvilke der kan tildeles de psykologiske karakteristika af alder:

  • Vorden. I denne vigtige periode skabte grundlaget for fremtidige forbindelser med verden - tillid eller mistillid ham. Jo mere succesfuld vil blive afholdt i løbet af denne periode, vil mere åbne over for alt nyt være manden senere i livet.
  • Tidlige barndom, der dækker andet og tredje år af livet. De første forsøg på selvforsyning og autonomi. Pantsat fremtidsudsigter: i hvor høj grad folk i fremtiden vil være selvforsynende, eller hvor meget det vil afhænge af den anden. Tillid eller tvivl i deres evner - det er det vigtigste lektie af denne alder.
  • Børnehave alder. Evne til at tage initiativ og være passiv, master eller slave, begrebet moral og skyld - alle disse kvaliteter kommer fra førskolealderen.
  • Grundskole alder (ca. 12 år). Bevidsthed om deres relevans og værdi i øjnene af forældrene, venner, samfundet som helhed, såvel som hårdt arbejde lagt i den alder. Modsat effekt på de negative livsvilkår - en følelse af ubrugelighed og ubetydelige deres egen mangel på kærlighed til arbejdet.
  • Unge voksne (13-19 år). Manden identificerer sig i verden, hvis man sammenligner, forsøger at finde deres plads i sociale grupper, som den finder passende. Dette er en meget vigtig proces, på dette tidspunkt er der dannelsen af personlighed, sin individualitet. I denne periode en person kan helt eller delvist fusionere med denne kategori af mennesker, der betragter en rollemodel, og miste sin egen individualitet, eller skille sig ud fra "tilskuerne" og finde sin "I".
  • Unge - den periode, der dækker en alder af 20-30 år og er kendetegnet ved et ønske om nærhed og intimitet i parforhold eller fremmedgørelse, og endda frygt for intimitet.
  • Løbetid (30-40 år). Find dig selv i værkerne, eller en periode med stagnation (som nogle kalder "stabilitet"). Et udtryk for deres personlighed gennem kreativitet - er den naturlige tendens af perioden, og stagnation - en måde til stagnation. Alligevel denne periode er præget af en voksende følelse af ansvar for familien.
  • Ældre alder, og alderdom (40 år). I denne periode personen er egnet eller med en følelse af selv-integritet, eller med en følelse af fortvivlelse som følge af dobbelthed. Hvad betyder det alt sammen? Det betyder, at enhver psykologisk alder har sit eget særpræg. En person kan gå igennem en periode med succes, men "fast" i den anden.

på eksempler

På baggrund af ovenstående, er det muligt at bestemme den psykologiske alder af fyrre mænd, som ikke kan skille sig af med en social gruppe (rockmusik) og forsøger på alle måder at tilslutte sig det (iført passende tøj, deltager rockkoncerter) - som "19 år". Men ikke alle er så simpelt. Hvis den samme mand startede en familie, der tager sig af hans kone, børn og forældre, hans alder er "30 år" (under hensyntagen til den ungdommelige begejstring af rock musik).

Hvordan kan jeg vide det psykologiske alder?

Magasinerne kan ofte finde en masse tests for at bestemme den mentale alder. De spurgte spørgsmål som "Kan du køre at stoppe, hvis de så, der passer til dit ønskede bus?" eller "Hvad vil du normalt bruge dine penge?". Resultaterne af forskellige tests i en og samme person kan variere. Du kan gå gennem flere test og beregne det aritmetiske gennemsnit af de opnåede resultater.

Hvis du ejer en interesse i psykologisk alder kommer ikke fra tomgang motiver, vil det hjælpe til at forstå psykologien. Det er ikke bare en test for at bestemme din alder ved check sat i svarene, og den person, vurderer din identitet helt: dit udseende, kropsholdning, gestik, stemme, sætning, dit forhold til dig selv og andre, dine mål og ambitioner. Alt, der betyder noget.

Kan du ændre din mentale alder?

Således er prøverne øjeblikkeligt, er alder bestemmes. Hvis den psykologiske alder er ikke meget forskellig fra den biologiske, ingen grund til at bekymre sig. Men hvad hvis forskellen er signifikant? Alvorlig mental retardering - er infantilisme, manglende uafhængighed, manglende evne til at tage ansvar for deres handlinger, stumpe skyldfølelse, den evige søgen efter formålet og frygten for tæt, tillidsfuldt forhold. Stærk forhånd for dårligt. Det er for tidligt "ældning af sjælen." Den person føler mentalt træt lille interesse i sit kreative udtryk, han styrke gennem familien og skabelsen periode. Det er fortsat kun en følelse af skuffelse på levede psykisk, men ikke levede i den virkelige alder af livet.

Hvordan man gør det?

Hvordan kan jeg vide det psykologiske alder, du ved, men hvordan man kan ændre det? Det kan lade sig gøre. Men det betyder at ændre dig selv. Først skal du forstå deres svagheder: hvor præcist, i hvilken periode af livet du går i stå, hvorfor kan ikke forlade i løbet af denne periode i fortiden, som hindrer flytte på, eller hvorfor "sprang" gennem længere tid ad hans liv, ikke at skulle leve dem. Efter at have analyseret alt dette, kan du begynde at rette problemet. Men nogle gange vaner er stærkere end ønsket om at ændre noget. I dette tilfælde vil psykologen hjælpe. Han vil guide dine tanker og handlinger i den rigtige retning.

konklusion

Forhåbentlig i denne artikel, du har lært nye oplysninger om, hvordan at finde ud af den psykologiske alder, hvad de vigtigste funktioner og egenskaber er, kan det ændres. Vi råder dig til at tage kun gennemprøvede test, og ikke ved ikke-fagfolk. Dette er grunden til en appel til psykolog vil være den gode idé. Hvis dette ikke er muligt, kontrollere mindst et par tests til rådighed, og vælge den, der er kendt for at de fleste oplysninger. Held og lykke og harmoni i krop og sjæl!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.