SundhedMental sundhed

Stivhed i psykologi

Stivhed i psykologi indebærer kompleksitet, uforberedelse eller total manglende evne til at ændre det planlagte aktivitetsprogram under de nye situationelle forhold. Det er evnen til psyken og karakteren af en person til fast at bevare det forudindstillede tankegang.

En stiv mand er ikke tilbøjelig til at ændre sine vaner. Han er envis, han forsøger at forsvare sin taktik med at løse de daglige problemer. Han er impressionabel, har i lang tid bevaret sin følelsesmæssige tilstand. Omkringliggende mennesker skal lægge stor vægt på at distrahere eller overtale.

arter

Følgende typer stivhed i psykologi skiller sig ud : kognitive, affektive og motiverende. Kognitiv stivhed indebærer kompleksiteten af omstruktureringsperspektioner og opfattelser under ændrede situationsbetingelser. Dette er motivets uvillighed til at skabe et nyt konceptuelt billede af den verden, der omgiver ham, når der kommer nye oplysninger, hvilket ikke svarer til den forrige.

Affektiv stivhed i psykologi er udtrykt i invariance af reaktioner (affektive eller følelsesmæssige) på at ændre følelsesemner.

Motivationsstivhed manifesterer sig i kompleksiteten af omstruktureringen af motivets motiver under omstændigheder, der kræver fleksibilitet og adfærdsændring. Stivhed, som emnet manifesterer i denne eller den pågældende situation, afhænger i vid udstrækning af opgavens kompleksitet, dets tiltrækningskraft, farenes tilstedeværelse og så videre.

Emosionel stivhed

Lazursky A.F. Kaldet følelsesmæssigt stivhed i psykologi ved stabiliteten af følelser. Det er karakteriseret som følger: Dette er den største tidsperiode for en bestemt person, hvor en gang en spændt følelse opdages igen, på trods af at kausionsagenten er ophørt med at handle, og omstændighederne har ændret sig. Rigiditet i tænkning er forbundet med stabiliteten af følelser med fiksering af opmærksomhed på vigtige begivenheder, objekter eller omstændigheder, fejl, fornærmelser og så videre.

Funktion af stive individer

Psykologens ordforråd karakteriserer en stiv person som et fag, der er lidt foranderligt selv under påvirkning af ydre påvirkninger, som ikke er i stand til selvstændig regulering og korrektion. Den moderat udpræget stivhed hos den enkelte udtrykker den manglende overholdelse af interesser og holdninger, der tager sigte på at opretholde sin mening, om aktiviteten af en stilling, som under indflydelse af ydre kræfter kun intensiverer. Det er praktisk, præcist og trofast mod dets principper. Sådanne mennesker er modstandsdygtige over for stress, da de er mindre udsatte for ændringer i miljøet.

Mere udtalt stivhed i psykologi er karakteristisk for psykopater med tegn på paranoia. Sådanne individer er som regel præget af konflikt, affektiv indfangning af den dominerende ide. Korrigering af adfærd hos mennesker med høj grad af stivhed er ikke en nem opgave. Strategien med interaktion med en person af denne type skal bygges på en implicit overbevisning i form af en anbefaling, så individet selv får indtryk af, at overbevisningen kommer fra sig selv, og psykologen bekræfter kun sin rigtighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.