SundhedMental sundhed

Hvad er Melancholia? Betydning, synonymer og typer af melankoli

Melanncholia ord har græske rødder (chole - galde, Melas - sort). Melancholia er en forstyrrelse af den mentale natur, ledsaget af nedtrykthed. Tidligere kaldte de depression.

Lidt historie

Når udtrykket "melankoli" først dukkede op? Betydning, som det er blevet sagt, er det bestemt af de græske rødder. Den første beskrivelse af staten findes i Homer i "Iliaden", der fortæller om de vandringer af Bellerophon Aleisk felt. Pifagor Samossky gav anbefalinger på forekomsten af depression. Især i sine skrifter, sagde han, at i løbet af et anfald af vrede eller sorg skal væk fra mennesker og, venstre alene, følelse "mave", kom til ro. Pythagoras var den første musikterapi ordineret. I mørket, anbefalede han timer lytter til musik - salmer Hesiod. Demokrit rådes til at analysere deres liv og overveje verden, da en mand kom de melankolske (synonymer - depression, depression, depression). I løbet af en længere periode med klar tilstand beslutsomhed var ikke.

Hvem gav først definitionen på?

Først forsøgte jeg at definere, hvad en melankoli, Hippokrates. I sine værker, er der to begreber, som han forsøgte at forklare denne tilstand. For det første, Hippokrates kaldes melankolske temperament er en af de mennesker i kroppen, som har akkumuleret en masse galde.

Ifølge ham, folk, der har tendens til at en sådan tilstand af samfundet og undgå lys, han ser altid karikaturer fare. Desuden er disse mennesker konstant klager over smerter i maven, "som om de var blevet smidt en masse nåle." Skændes om , hvad melankoli, Hippokrates knyttet denne tilstand med lang tids sygdom. Han beskrev også nogle symptomer: søvnløshed, aversion mod mad, angst, irritabilitet. Det skal siges: den antagelse, at fældningsreagenset faktorer, der skal findes i hjernen, mere avancerede forgængere Hippokrates. Men det var ham, der skrev, at alle klager og klager sidder i hovedet. Det er fra denne person bliver sindssyg, det dækker frygt eller angst.

Som en anden nævnt konceptet fungerer melanncholia?

Det faktum, at en sådan melankoli, fremført af mange filosoffer. For eksempel, i sine skrifter, Aristoteles stillede spørgsmålet: "Hvorfor personligheder skinne i den offentlige forvaltning eller værker, blev det karakteriseret ved hyppige ophold deprimeret?" Nogle led af gulsot (Hercules for eksempel). Han mentes at samtidige, han var melankolsk, og på vegne af de gamle kaldte herkuliske sygdom. I Platons skrifter er der flere definitioner på depression. Argumenterer, at sådan en melankolsk filosof, talte om en bestemt tilstand af mani. Det kunne være i form af vanvid, raseri eller inspiration og glæde. I sidstnævnte tilfælde, Platon talte om den "rigtige" vrede stammer fra muserne. Med andre ord, depression, ifølge ham, gav et poetisk inspiration og pegede på fordelene ved en mand i stand til at forblive i en sådan tilstand over de andre, almindelige mennesker, som er karakteristisk for hverdagen rationalitet. Avicenna gav også hans definition af, hvad der er melankoli. I sine skrifter, han kaldte en tilstand af undgåelse mod lidelse, skade, frygt. Bestem staten kunne være på en konstant besættelse, over-tanke, visning, ser til jorden, eller om bare én ting. Som et tegn på Avicenna opfordrer også på forsiden af sorg og søvnløshed.

Den moderne klassifikation af mentale patologier

Sygdommen kan opstå på forskellige alderstrin. Men den mest modtagelige for psykiske lidelser ældre og ældre. I denne patologi kan udløse eller ikke udløse demens. I medicin skelne senile og involutional psykoser. I det første tilfælde, at sygdommen udvikler sig på grundlag af en destruktiv proces i hjernen. Den ledsages af grove krænkelser af intelligens.

involutional sygdom

Disse patologier omfatter lidelser, der ikke fører til demens. De bidrager til udviklingen af en særlig lager menneske - med tegn på stivhed, mistænksomhed, angst. Som fældning af faktorer kan handle forud for somatiske sygdomme, traumatiske situationer. Involutional melankoli kendetegnet kvinder efter overgangsalderen (hormonale ændringer i kroppen). Langvarig angst og vrangforestillinger depression eller angst sker normalt i alderen 50-65 år.

behandling

I det gamle Rom, terapeutiske interventioner bestod af åreladning. Men hvis patientens helbred på grund af svaghed ved denne procedure blev kontraindiceret, så administrerede emetika. Patienten anbefales også gnide hele kroppen, afføringsmidler. Gamle læger forsøgte under behandling patienten at inspirere gode humør. En af de mest effektive metoder var interviews med melankoli om emner der interesserede ham før. Patricia praktiseres også mindst effektive måde at slippe af sygdommen - underholdning med søvnmangel.

Terapevicheskie metoder, der anvendes fra det XVIII til det XX århundrede

I Tyskland melankoli behandlet meget mærkelig måde. Patient bundet til et roterende hjul, forudsat at centrifugalkraften vil fjerne "pood byrde fra skuldrene", "bly byrde fra lemmer." Det skal dog siges, at før det tyvende århundrede med de syge, når frem til de psykiatere, ikke stå på ceremoni. På det tidspunkt til at slippe af psykiske sygdomme er ret brutale metoder: et hold på banen, slå, sult. Denne behandling, i særdeleshed, modtaget og George den tredje. Da kongen faldt ind i en vanvittig på anbefalinger fra de bedste europæiske læger, han havde været udsat for alvorlige prygl. Da han led et angreb af melankoli, tredje Georg døde.

Omkring tre fjerdedele af et århundrede i medicin anvendt hydroterapi. For at eliminere depression, humør reliever dekadente anvendt pludselig nedsænkning i koldt vand, indtil de første tegn på en patient kvælning. Opholdets længde af patienten under sådanne forhold var lig med den tid, der var nødvendig for ikke alt for hurtig læsning af salmen Miserere. bruges også en anden populær metode på det tidspunkt: patienten liggende i badet ribbet, og hældte det på hans hoved og halvtreds spande med koldt vand. I begyndelsen af det XIX århundrede i Rusland til behandling af brugt anvendelse af igler til anus, gnide hovedet vin tandsten brækmiddel. Ordineret varme bade om vinteren, og om sommeren - cool. Før anvendelsen af den generelle popularitet af antidepressiva brugt stoffer. Den mest populære var opium og opiater. Disse lægemidler anvendes indtil tresserne af det tyvende århundrede.

Moderne behandlingsmetoder

Typisk antidepressiver ordineret at lindre eller eliminere tilstand af depression. De kan registrere i kombination med lave doser af neuroleptiske lægemidler (sådanne midler, for eksempel som "Etaperazin" "frenolona" "Sonapaks"). Det vigtigste mål for medicinsk behandling er at lindre stress, fjerne frygt, angst, delirium. Det stof er ordineret af den behandlende læge. Med den manglende effektivitet af en sådan behandling, i nogle tilfælde, er vist elektrochok behandling. Normalt er patienten placeres i et psykiatrisk hospital.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.