FormationGymnasier og universiteter

Hvad er den aktive og reaktive energi?

Beregning af den elektriske energi, der anvendes af den industrielle eller husholdningsapparat udføres sædvanligvis med fuld effekt af den elektriske strøm gennem den målte kredsløb. I dette tilfælde er der to indeks afspejler den samlede effekt omkostninger ved tjenesten forbruger. Disse tal kaldes aktiv og reaktiv energi. Den samlede effekt er summen af disse to parametre. Det faktum, at en sådan aktiv og reaktiv energi og hvordan man kan kontrollere mængden af fakturering, vil vi forsøge at beskrive i denne artikel.

fuld kraft

Ifølge fast praksis, forbrugerne betaler ingen nettoeffekt, som anvendes direkte i økonomien, og fuld, som lader virksomheden udbyder. Skelne disse tal for måleenheder - den totale effekt måles i volt-ampere (VA), og nyttigt - i kilowatt. Aktiv og reaktiv energi bruges af alle energi fra det elektriske netværk.

aktiv energi

Den aktive komponent af den samlede effekt gør nyttigt arbejde og konverteret til de typer af energi, der er nødvendige for forbrugeren. En del af husstanden og industrielle apparater i beregningen af aktiv og tilsyneladende effekt er de samme. Blandt sådanne anordninger - elektriske komfurer, elektriske pærer, elektriske, varmeapparater, strygejern og strygebræt presser og så videre.

Hvis et pas indeholder den aktive effekt på 1 kW, vil den samlede effekt af en sådan anordning være 1 kVA.

Begrebet reaktiv effekt

Denne form for magt er iboende i kæder, som en del af hvilken der er reaktive elementer. Reaktiv energi - er en del af den fulde kapacitet til at handle, som ikke er brugt på nyttigt arbejde.

Elektrisk kredsløb DC koncept af reaktiv effekt er fraværende. Kæderne AC reaktiv komponent forekommer kun i det tilfælde, hvor der er induktiv eller kapacitiv belastning. I dette tilfælde er der en uoverensstemmelse i nuværende fase med spændingen fase. Denne fase skift mellem spænding og strøm betegnes «φ» karakter.

Med induktiv belastning lag-fase observeret i kredsløbet ved kapacitive - dens forhånd. Derfor forbrugeren kommer kun en del af den samlede kapacitet og de vigtigste tab skyldes de ubrugelige varmeapparater og apparater i brug.

Power tab opstår på grund af tilstedeværelsen af elektriske apparater induktive spoler og kondensatorer. På grund af dem, i kredsløbet i nogen tid er der en akkumulering af elektricitet. Derefter lagret energi føres tilbage til kredsløbet. Ved instrument, som en del af strømforbruget , som har en reaktiv komponent af elektrisk energi, er bærbart maskinværktøj, elektriske motorer og forskellige husholdningsapparater. Denne værdi beregnes under hensyntagen til den særlige effektfaktor, som er betegnet som cos φ.

Beregning af reaktiv effekt

Effektfaktoren ligger i intervallet fra 0,5 til 0,9; den nøjagtige værdi af denne parameter kan findes i passet af apparatet. Fuld effekt bestemmes som kvotienten mellem dividere aktive effekt med koefficienten.

For eksempel, hvis passet indeholder en elektrisk boremaskine effekt 600 W og værdien 0,6, er den totale effekt, der forbruges af indretningen er lig med 600/06, dvs. 1000 VA. I mangel af pas til beregningsenhed samlede effektforhold kan tages som 0,7.

Siden en af de vigtigste opgaver for de eksisterende strømsystemer er levering af nyttig energi til slutbrugeren, de reaktive effekttab anses for at være en negativ faktor, og en stigning i dette tal sætter spørgsmålstegn ved effektiviteten af elektriske kredsløb som helhed. Balancen af aktiv og reaktiv effekt i kredsløbet kan grafisk i form af en morsom figur:

Værdien af koefficienten for tab af registreret

Jo højere magt faktor jo mindre bliver tabene af aktiv energi - og dermed endelige forbruger koste elektrisk energiforbrug lidt billigere. For at øge værdien af denne koefficient i elektrisk bruger forskellige kompensationsteknikker ikkemål effekttab. Kompenserende anordning er generatorer overgår strøm udjævning fasevinklen mellem strøm og spænding. Til samme formål, anvendes undertiden kondensator bank. De er forbundet i parallel til operationen kredsløb og anvendes som synkrone kompensatorer.

Beregning af udgifter til el til private kunder

Til individuel brug aktiv og reaktiv energi i regnskabet ikke er delt - om omfanget af forbruget andel af reaktiv effekt er lav. Derfor private kunder i et strømforbrug på op til 63 A betale en regning, hvor alle elforbruget anses for at være aktiv. Yderligere tab i kæden til den reaktive energi ikke særskilt afsat, og som ikke er betalt.

Regnskab for reaktiv energi til virksomheder

En anden ting - virksomheder og organisationer. I industrielle bygninger og industrianlæg installeret et stort antal elektrisk udstyr, og en total elektriciteten ankommer der er en betydelig del af energien stråle, som er nødvendig til drift af elektriske og magtblokke. Aktiv og reaktiv energi leveres af virksomheder og organisationer med behov for klar adskillelse og en anden metode til betaling for det. Grundlaget for reguleringen af de enterprise-leverandør relationer og el-slutbrugere i dette tilfælde er en typisk kontrakt. I henhold til reglerne i dette dokument, den organisation, der forbruger elektricitet mere end 63 A, brug for en særlig enhed, der giver aflæsninger for reaktiv regnskabs energi og betaling.
Netværk enhed etablerer en tæller reaktiv effekt og debitere dig efter hans vidnesbyrd.

Reaktiv effekt faktor

Som tidligere nævnt, den aktive og reaktive elektrisk effekt til en regning for de tildelte separate linier. Hvis forholdet mellem den mængde elektricitet, der forbruges reaktivt og ikke overskrider den etablerede normen, så betalingen for reaktiv energi er ikke opladet. Forholdet er etableret forskelligt, dens middelværdi er 0,15. Over denne tærskel forbrugende enterprise forslagene kompenserende enhed.

Reaktiv energi i boligblokke

En typisk forbruger af elektricitet er et højhus med en hovedsikring af elektricitet, der forbruges på over 63 A. Hvis et hus har kun indkvartering, gebyrer for reaktiv energi vil blive opkrævet. Således beboerne i et højhus se opladning kun for den samlede el leveret i huset nu-leverandør. Den samme regel gælder for andelsboligforeninger.

Særlige tilfælde af regnskabs reaktiv effekt

Der er tidspunkter, hvor der er høje bygning og kommercielle organisationer, og lejligheder. Elforsyningen i sådanne huse er reguleret af særskilte regler. For eksempel kan adskillelse være størrelsen af beboelsesrum. Hvis i et lejlighedskompleks kommercielle organisationer optager mindre end halvdelen af den anvendelige område, er betalingen for reaktiv energi ikke opladet. Hvis den procentvise tærskel er overskredet, så er der betalingsforpligtelser for reaktiv energi.

I nogle tilfælde, huse er ikke fritaget for betaling for reaktiv energi. For eksempel, hvis huset forbindelsespunkter installerede elevatorer til lejligheder, betaling for brug af reaktiv effekt er adskilt kun for dette udstyr. Lejlighed ejere er stadig kun betale for aktiv energi.

Forståelse af arten af den aktive og reaktiv energi gør det muligt at rette beregne den økonomiske effekt af installationen af forskellige kompenserende udstyr til at reducere tab som følge af den reaktive belastning. Ifølge statistikker, disse enheder giver dig mulighed for at øge værdien af cos φ fra 0,6 til 0,97. Derved automatisk kompenserende enhed kan spare op til en tredjedel af den elektricitet, der leveres til forbrugerne. En væsentlig reduktion af varmetab øger levetid af udstyr og maskiner på produktionssteder og reducerer omkostningerne til færdige produkter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.