FormationVidenskab

Følelsesmæssige tilstande: typologi og karakteristika

Følelsesmæssige tilstande - er en mental fænomen, der forekommer hos mennesker som følge af reaktion på en genstand eller situation. De er ikke statisk og har en anden effekt sværhedsgrad. Disse stater bestemme menneskelig adfærd og afhænger af arten af dataene og dets psyko.

Grundlæggende følelsesmæssige tilstande: karakteristisk

Følelser er karakteriseret ved tre parametre:

 1. Valence. Dette kaldes tonen af følelser: de kan være negativ og positiv. Et interessant faktum er, at frigivelsen af negative følelser meget mere end positiv.
 2. Intensitet. Der skønnes styrken af følelsesmæssig oplevelse. Eksterne fysiologiske manifestationer er jo større er graden af stærkere følelser. Denne parameter er tæt forbundet med det autonome nervesystem og centralnervesystemet.
 3. Stenichnost. Denne parameter påvirker aktiviteten af menneskelig adfærd. Han præsenterede to muligheder: sthenic og asthenic. Asthenic følelser bidrager til lammelse af handling: en person, sløv og apatisk. Sthenic, tværtimod stimulere handling.

typer

Den følelsesmæssige tilstand af en person er opdelt i 5 kategorier, der er identificeret af styrke, kvalitet og varighed af symptomer:

 1. Mood. En af de længste følelsesmæssige tilstande. Det påvirker menneskelige aktiviteter og kan forekomme gradvist eller pludseligt. Stemningen er positiv, negativ, forbigående og stabilt.
 2. Affektive følelsesmæssige tilstande. Dette er en gruppe af kortsigtede følelser, der pludselig dækker den person og er karakteriseret ved en levende manifestation af adfærden. På trods af den korte varighed, virkningen påvirker psyken er meget stort og har en destruktiv karakter, reducere dens evne til organisation og en tilstrækkelig vurdering af virkeligheden. Denne tilstand kan kontrolleres kun til personer med et udviklet sind.
 3. Stressende følelsesmæssige tilstande. De opstår, når en person kommer i en ekstrem situation fra et subjektivt synspunkt. Høj stress kan være ledsaget af en indflydelse, hvis der blev lidt stor følelsesmæssig skade. På den ene side, stress - negativt fænomen, som negativt påvirker nervesystemet, og på den anden side er det mobiliserer menneske, nogle gange er det redder hans liv.
 4. Frustration. Det er kendetegnet ved en fornemmelse af de vanskeligheder og hindringer ved at indføre en person deprimeret. Adfærden observerede vrede, sommetider aggressivitet, og den negative reaktion på begivenhederne, uanset deres natur.
 5. Den følelsesmæssige tilstand af lidenskab. Denne kategori af følelser forårsaget af menneskelig reaktion på materialet og åndelige behov: for eksempel et stærkt ønske om noget gør ham ønsker for det objekt, der er vanskelige at overvinde. Adfærden observerede aktivitet, personen føler løftekræfterne og ofte bliver mere impulsive og initiativ.

Sammen med denne klassifikation, er der en mere detaljeret, som deler følelserne i 2 kategorier.

Psykologer skelne syv grundlæggende følelser:

 • glæde;
 • vrede;
 • foragt;
 • overraskelse;
 • frygt;
 • aversion;
 • sorg.

Essensen af de grundlæggende følelser, de oplever alle de mennesker, der havde en harmonisk udvikling uden patologier i nervesystemet. De er lige så åbenbare (dog i varierende grad, og antallet af) repræsentanter for forskellige kulturer og sociale miljøer.

Dette er på grund af tilstedeværelsen af visse hjernens strukturer, der er ansvarlige for en eller anden følelse. Således et bestemt sæt af mulige følelsesmæssige erfaring er iboende i mennesket oprindeligt.

På den anden side er der en anden kategori af følelser - Variation. Det er de erfaringer, der er bestemt af de særlige træk ved det miljø, uddannelse og kultur. De adskiller sig fra baseline i det faktum, at de manifesterer sig i menneskelig adfærd forskelligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.