Selv-dyrkningPsykologi

Menneskelig adfærd i en konfliktsituation: modellen og vigtigste anbefalinger til at overvinde dem

Menneskelig adfærd i samfundet bestemmes af en række både eksterne og interne årsager. På den ene side, en slags "håndtag", der udløser den menneskelige aktivitet i omverdenen er de motiver, behov og værdiorientering. Men på den anden side, samfundet ofte definerer dem og former. Derfor er menneskelig adfærd i samfundet er meget kompleks og konstant skiftende. Især når det kommer til konfliktsituationer.

Modeller af menneskelig adfærd i sådanne tilfælde kan være anderledes. Det faktum, at konflikten er altid en særlig konfrontation, når parterne ikke kunne blive enige indbyrdes. Jo længere en persons adfærd vil blive bestemt af en af den valgte model af sociale psykologer.

Den første strategi er følgende. Menneskelig adfærd er ganske aktiv, som han er fornærmet, vred og irriteret. Den følelsesmæssige komponent presser det konstant til de aktioner, der er udtrykt enten i konstruktive aktiviteter, eller (oftere) til aggressiv (verbal og nonverbal). Derfor kan en sådan strategi for adfærd være både nyttigt i at løse konflikten, og stram den. Grundlæggende anbefalinger i dette tilfælde - at forsøge at forholde sig til den opstået situationen lettere.

Menneskelig adfærd i den anden model er kendetegnet ved følgende tendenser. Mennesket er konstant vred og fornærmet, men gør intet for at løse situationen konflikt. Hvis virksomheden vælger denne strategi, kan det føre til dannelsen af nedtrykthed, depression og psykosomatiske sygdomme.

I den tredje model for menneskelig adfærd er anderledes, idet den fraviger konflikten og forsøge at gøre noget. Emnet er ikke vred, men også elimineret fra det hele. Desuden havde han ikke tage anstød. Der er en slags isolation fra den traumatiske situation. Komplet, uddannet eller naturlige - er ikke vigtigt. Det vigtigste er, at i denne situation er det meget vanskeligt at "nå ud" til den person.

Den fjerde model for adfærd i en situation konflikt karakteriseret ved, at emnet ikke er vred eller fornærmet. Men han har foretaget en række aktive foranstaltninger til at ændre situationen. Man absolut sober udsigt over den konflikt, der opstod, forsøger at kæmpe tilbage, hvis det er nødvendigt, for at løse problemet med et minimum af tab både for dem selv og andre.

Når den femte model for menneskelig adfærd ikke begynder at ændre det, og deres holdning til det. Kernen ligger den forståelse, at situationen ikke kan ændres med det samme. Derfor er det vigtigste strategi om at blive selve ændringen. Man begynder at falde til ro, give dig selv og dine tanker. Han forsøgte at identificere, hvad der er en prioritet, hvad du kan tage det roligt, og der bør være meget svært at svare på.

Derfor, hvis du fremhæver de vigtigste anbefalinger om, hvordan man kommer ud af konflikten, skal du være sikker på, at den bedste model er den aktive position og den fjerde model for adfærd. Fordi det indebærer tilstedeværelsen af aktive foranstaltninger for at sikre, at ændre den nuværende situation.

Det anbefales at finde de vigtigste årsager til konflikten, så prøv at rationelt identificere de vigtigste tilgange til sin beslutning. Dernæst er det vigtigste - at være enig med sin modstander.

Du skal forsøge at undgå åben konflikt. Men når de opstår, bør det maksimeres og klart regulere adfærden og følelsesmæssig grænse deres tab. Ellers vil en konfliktsituation udvikle støt stigende linje.

Vær rolig, selvsikker og fornuftig tilgang til enhver konfliktsituation, og så vil det blive løst sikkert.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.