Selv-dyrkningPsykologi

Adfærdsmæssige problemer: typer, årsager, korrektion. model adfærd

Temaet for forholdet mellem børn og forældre, samt den menneskelige psykologi adfærd er nu større og større betydning. Mange mødre spørger sig selv: "Hvorfor gør mit barn på et tidspunkt begyndte at opføre sig anderledes? Af en eller anden grund var han så urolig, aggressiv, hyperaktiv og problemet? "Svarene på disse spørgsmål kan findes i lærebøger af klassiske lærere såsom L. S. Vygotsky, P. P. Blonsky, A. S. Makarenko og så videre. D. men hvis du gør det ikke har tid, foreslår vi, at du læser denne artikel for at forstå alle de snørklede af børnepsykologi til at studere de typer af lidelser og adfærdsmæssige forstyrrelser, og at finde den rette tilgang til korrektionen, og uddannelse af hele barn.

Frivillig og ufrivillig adfærd

I psykologi, adskille de to former for adfærd: frivillig og ufrivillig. Har organiseret de første børn til at udvise tilbageholdenhed og ansvarlighed i erhvervslivet. De er villige til at underkaste sig deres egne mål og standarder fastsat af samfundet, love, regler og har høj disciplin. Typisk børn med enhver type adfærd anses for at være en alt for lydig og eksemplarisk. Men du vil være enig, at denne metode til selvbetjening, også er ikke ideel.

Det er derfor, psykologer skelne en anden type: ufrivillig (blind) adfærd. Disse børn opfører sig ureflekteret og mangler ofte initiativ, de foretrækker at ignorere de regler og love - de simpelthen ikke eksisterer for disse børn. Overtrædelser gradvist blive systematisk, at barnet ikke reagerer på kommentarer og kritik til hans side, at tro, at han kan gøre, hvad han ønsker. Og denne adfærd er også betragtes som en afvigelse fra normen. Du kan spørge: hvad er den type der passer bedst til dit barn? Begge adfærd kræver afhjælpende bistand, der skal rettes mod at overvinde de negative personlighedstræk.

Hvad er årsagen til afvigelser er?

Som du ved, hver person er forskellig, og det menes, at forekomsten af abnormiteter i opførslen af to børn er den samme grund, i de fleste tilfælde fejlagtige. Sommetider overtrædelser kan have en primær condition og er en funktion af den person. For eksempel kan det være en permanent ændring i mentale processer, motorisk hæmning eller hæmninger, mentalt handicap, og så videre. D. Disse afvigelser kaldes "neurodynamic lidelse." Barnet kan blive ramt af nervøs ophidselse, konstant følelsesmæssig ustabilitet og endda pludselige ændringer i adfærd.

Abnormiteter i raske børn

Hvis barnets følelsesmæssige tilstand er normal og stabil nok, kan årsagen til afvigelser i psykologiske termer tjene som fiaskoer, for eksempel, i uddannelse, eller kommunikation og dermed manglende evne til barnet at klare disse udfordringer på egen hånd. Disse børn er meget ubeslutsom, passiv, stædig og aggressiv. I dette tilfælde, det vigtigste - at forstå, at et barn begår disse handlinger ufrivilligt, og helt sikkert ikke mere end til nogen "genere". Han kan simpelthen ikke tilpasse sig til miljøet og for at tilpasse sig udviklingen. Næste analyserer vi i mere detaljeret visse former for adfærd, nemlig deres særtræk, årsager og korrektion.

hyperaktiv adfærd

Hyperaktivitet er nok den mest populære form for adfærd uorden. Disse børn har simpelthen brug for øget fysisk aktivitet. Men det er en del af problemet. Når et barn med hyperaktiv adfærd i samfundet får at give det visse regler og rutine, vokser han nervøs og muskelspændinger. Et barn kan ikke tolerere sådanne restriktioner, hvilket resulterer i en forringelse af opmærksomhed, nedsat ydeevne, træthed og følelsesmæssig udladning, udtrykt rastløshed og rastløshed. Og denne adfærd er blot refererer til antallet af disciplinære forseelser.

Disse børn er langt sværere at være på offentlige steder, med jævnaldrende og familie er det meget svært at finde et fælles sprog. Utilpasset adfærd af børn med hyperaktivitet indikerer underudviklede reguleringsmekanismer i psyken, især selvkontrol som det vigtigste led i omstændighederne og dannelsen af adfærdsmæssige forstyrrelser.

demonstrativ adfærd

Når denne situation opstår, et barn med vilje og bevidst overtræder accepterede normer og regler. Og det viste alle hans handlinger primært til voksne. Oftest denne adfærd manifesterer sig som følger: Baby abe i tilstedeværelse af voksne, men hvis de ikke er opmærksomme på det, det går hurtigt. Hvis et barn er i hjertet - han fortsætter med at opføre sig som en klovn, der viser sin brovte. Et interessant træk ved denne adfærd, er det faktum, at hvis den voksne barnet at gøre bemærkninger om hans dårlige opførsel, begynder det at mere aktivt og til at vise sig på alle mulige måder at spille fjols. Således at barnet ved hjælp af ikke-verbal handling synes at sige: "Jeg gør, hvad du ikke kan lide. Og jeg vil fortsætte med at opføre sig på denne måde, så længe du ikke mister interessen for mig. "

Manglende fokus - den væsentligste årsag

Denne metode til opførsel anvendes hovedsagelig i kid, når han føler den manglende opmærksomhed, der er. E. Interaktion med voksne og knappe formel. Det er kendt, at adfærd og psyke er tæt forbundet, så nogle gange demonstrative børns adfærd og anvendt i en temmelig velhavende familier, hvor barnet bliver givet nok opmærksomhed. I disse situationer, at den enkelte samoochernenie bruges som et forsøg på at komme ud fra under magt og kontrol på den del af forældrene. Af den måde, uberettiget sorg og angst i de fleste tilfælde gælder også for et barn til selvbekræftelse voksne. Barnet ønsker ikke at acceptere det faktum, at han er underordnet dem skal adlyde i alt, og at adlyde. Tværtimod det forsøger at "forrang" over den ældre, fordi han har brug for at øge sin egen betydning.

protest adfærd

Ulydighed og overdreven stædighed, at uvilje røre, øget selvværd - alt dette vedrører de vigtigste former for manifestation af protest adfærd. I en alder af tre (eller mindre) sådan skarp manifestation af negativitet i barnets adfærd kan betragtes som normen, men i fremtiden skal det betragtes som en overtrædelse af adfærd. Hvis barnet ikke ønsker at udføre nogen handling, fordi han spurgte om det, eller værre, bestilt, kan det konkluderes, at barnet blot ønsker selvstændighed, ønsker at bevise for enhver, at han var selvstændig og ville ikke følge ordrer. Børn bevise sin uskyld til alle uanset situationen, selv om det i virkeligheden klar over, at de gør forkert. Så børnene er meget vigtigt at have alt den måde, de ønsker. At regne med udtalelse fra den ældre generation er ikke lovligt for dem, og generelt accepterede normer for adfærd, de altid ignorere.

Som et resultat, der er forskelle i forholdet og re-uden hjælp fra en specialist er næsten umuligt. Oftest, sådan adfærd bliver permanent form, især når familien har ofte forskelle, men de voksne er ikke villige til at gå på kompromis, men blot forsøger at opdrage et barn græder og ordrer. Ofte stædighed og selvhævdelse er defineret som "ånden i modsigelse." Barnet normalt føler sig skyldig og ked af hans opførsel, men ikke desto mindre igen fortsætter med at opføre sig på denne måde. Grunden til dette er den konstante stædighed langvarig stress, som barnet ikke kan klare alene, samt overtrædelser af intelligens og perevozbudimost.

Derfor kan forekomsten af adfærdsmæssige forstyrrelser har forskellige årsager. Forstå dem - derefter finde nøglen til røgen, at dens aktivitet og aktivitet.

voldelig adfærd

Aggressiv adfærd er bevidst og destruktiv. Ved hjælp af denne form for barnet bevidst modstår de love og standarder for livet af mennesker i samfundet, på alle måder skade "deres mål", og det kan være både mennesker og ting, der forårsager dem, med hvem kommunikerer, negative følelser, fjendtlighed, angst og depression.

Sådanne handlinger kan udføres til direkte vigtige formål og psykologisk afslapning. Selvhævdelse og selvrealisering - det er de ting, som barnet kan opføre sig for aggressivt. Aggression kan rettes enten til selve objektet, fordi som der er irritabilitet, eller om abstrakte emner, der har at gøre med det. Et barn i sådanne tilfælde er næsten ude af kontrol: vælge en kamp med en person, til at ødelægge alt, der kommer til hånd, smide en raserianfald - alt dette baby kan undvære et stik af samvittighed, tro, at disse handlinger ikke bliver straffet. Dog kan aggression manifestere sig uden manhandling, og derfor kan andre adfærdsmæssige faktorer anvendes. For eksempel kan et barn fornærme andre, drille dem og skælde ud. Disse aktioner skelne det udækkede behov for at forbedre selvværd.

Og hvorfor barnet selv er så?

Viser aggression, at barnet føler, at hans tvivlsomme overlegenhed over andre, magt og oprør. De væsentligste årsager til adfærdsforstyrrelser er problemer og vanskeligheder i børn på grund af studier. Fagfolk kalder dette neurotisk lidelse didaktogenii. Det er en af de vigtigste årsager til selvmord. Men alt for aggressiv barn bare lære ikke at skyde skylden. Den negative effekt af computerspil, medier indflydelse og ændre værdien system i forhold disharmoni i familien, nemlig de konstante skænderier og slagsmål forældrene - alle disse faktorer kan have en negativ indvirkning på barnets psyke. Hvis dit barn er blevet for impulsiv, opfarende, angst eller følelsesmæssigt ustabil, er det tid til at henvende sig til en psykolog eller prøv selv at føre en samtale og finde ud af, hvad der er årsagen til aggression.

infantile adfærd

Hvis du opdager, at et barn ikke opfører sig efter alder og det har sine egne børns vaner, kan barnet blive betragtet infantil. Sådanne studerende gør et temmelig seriøst arbejde, fortsætter med at se hele spillet og eneste spil. For eksempel, i timerne et barn, selv uden at vide det, kan pludselig blive distraheret fra arbejde og begynde at spille. Lærere normalt betragter en sådan adfærd som et brud på disciplin og ulydighed, men i dette tilfælde er det nødvendigt at tage hensyn til, hvad barnet gør dette er ikke at irritere læreren eller få en påtale. Selv hvis barnet er normal eller for hurtigt udvikler hans opførsel stadig kiggede gennem nogle umodenhed, skødesløshed og lethed. Disse børn er afgørende for konstant at føle nogens omsorg eller opmærksomhed, de kan ikke træffe deres egne beslutninger, bange for at lave en fejl eller gør noget forkert. De er forsvarsløse, ubeslutsom og naiv.

Infantilisme kan efterfølgende føre til uønskede konsekvenser i samfundet. Barnet, der har set denne type adfærd er ofte påvirket af jævnaldrende eller ældre børn med antisociale holdninger. Uden at tænke, er han knyttet til handlinger og gerninger, der overtræder den generelle disciplin og regler. Disse børn er karakteriseret ved adfærdsmæssige faktorer såsom erfaring og hjertesorg, da de har en disposition til karikere reaktioner.

konform adfærd

Lad os nu tale om alt for disciplineret opførsel. Eksperter kalder det en konform. Normalt voksne er stolte af sådan adfærd af deres børn, men det er det samme som alle de ovennævnte, er det en afvigelse fra normen. Ubetinget lydighed, blind overholdelse regler strider mod hans mening, i nogle tilfælde kan endda føre til mere alvorlige sygdomme i barnets psyke.

Årsagen til den overdrevne underordning kan være en autoritær stil af forældrerollen fra deres forældre, overbeskyttende og kontrollerende. Børn i sådanne familier er ikke i stand til at udvikle sig i form af kreativitet, som deres handlinger er begrænset til de moderplanter. De er meget afhængige af andres meninger tendens til at ændre sig hurtigt under synspunkt fremmed indflydelse. Og du ved, en meget vigtig rolle i fastsættelsen af adfærd spiller bare menneskelige psykologi. På adfærd kan afgøre, om barnet har psykiske problemer, som det er tilfældet i forbindelse med familie, venner og druzyai hvordan det er afbalanceret og rolig.

Metoder korrektion børns adfærd

Korrektion metoder er direkte afhængig af karakteren af pædagogiske omsorgssvigt, adfærdsmønstre og hvordan barnet er bragt op som en helhed. Livsstil, adfærd andre mennesker og sociale forhold spiller også en vigtig rolle. En af de vigtigste korrektion betragtes organiseringen af aktiviteter for børn i overensstemmelse med deres interesser og hobbyer. Opgaven for enhver korrektion er aktivering og motivering af børn til at kæmpe i beviser deres negative kvaliteter, dårlige manerer og dårlige vaner. Selvfølgelig, i dag er der andre områder, og undervisningsteknikker af korrektion af afvigelser i børns adfærd, nemlig det forslag, bibliotherapy, musikterapi, logoterapi, kunstterapi, igroterapiya. Som nævnt ovenfor er den sidstnævnte metode er den mest populære og effektive.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.