SundhedSund kost

Hvad er sødmælk og hvordan man kan genkende det

Ganske ofte i hverdagen hører vi sådan noget som en "sødmælk", men ikke alle ved, hvad det er. Denne artikel vil give svar på mange spørgsmål, der ofte opstår i unge mødre og husmødre med oplevelsen.

Så sødmælk - mælken, så at sige, "fra koen", med naturlige fedtindhold, uden at fremføre ham nogen manipulation. Mød sådan mælk i supermarkeder næsten umuligt. Dybest set er det solgt på markederne eller i specialforretninger, der arbejder med visse landmænd, der leverer mælk og til salg.

Sødmælk er særdeles nyttige for organismen. Biologisk og kemisk sammensætning af dette produkt er meget rig. Den indeholder alle de vitaminer, man kender, et stort antal af fedtsyrer, aminosyrer, mineraler og sporstoffer. Alle komponenterne i det så godt afbalanceret, som er let absorberes af det menneskelige legeme, og dermed fremme knogle udvikling og vedligeholdelse af vigtige livsfunktioner.

Forskere udfører undersøgelsen, anslået, at drikke to kopper om dagen af sødmælk, den voksen person omfatter daglig norm af et protein med 30%, kalium - 50% phosphor og calcium - 75%. Og ifølge de standarder, der er udviklet RAMS, bør én person i løbet af året forbruge mindst 116 kg sødmælk.

Nu ikke ualmindeligt at se folk, der lider af en allergi over for dette produkt, og mere specifikt til de proteiner, der er indeholdt deri. I dette tilfælde fra kosten udelukker alle fødevarer, der indeholder mælk. Men det sker, at kroppen reagerer negativt på mejeriet, og blodprøve viser tilstedeværelsen af allergi. Dette kan indikere, at en person har laktose intolerance. Normalt, når en sådan diagnose en lille mængde mælkeholdige produkter stadig kan spises uden frygt for reaktionen fra kroppen.

Alt det ovenstående gælder kun for hele denne mælk, som er ganske vanskeligt at finde i vores byer. Dybest set hylder fyldt med pasteuriseret, steriliseret og rekonstitueret fra mælkepulver. Pasteuriseret - mælk, der i 30-40 sekunder holdes på 70 grader. Det er nærmest et stykke, og dens holdbarhed - kun et par dage. Steriliseret - opvarmes til en høj (140 ° C) temperatur og hurtigt afkølet, opbevares i flere måneder. Mælk, rekonstitueret fra en tør, simpelthen sat, lavet af pulver fortyndet i vand. Pulveret fremstilles ved tørring af mælk under anvendelse varme (170 grader) af luft. En sådan mælkepulver kan gemmes op til 8 måneder.

Vælg høj kvalitet og nyttigt produkt kan være, uanset om man bor i en storby eller en lille by, det vigtigste - at kende nogle tricks.

  1. Læs omhyggeligt alle (især det med småt) de på pakken. Normalt nu Sødmælk kan købes i en pakke mærket "vælg helhed." I almindelighed, ifølge GOST, kun enkelt produkt (fedtindhold ikke er mindre end 2,6%, massefraktionen af proteinet ikke er mindre end 2,8%) kan kaldes mælk, alt andet - en mælkedrik. Men meget ofte producenterne ignorere denne standard.
  2. Kvalitet mejeriprodukter på flasker i glasbeholdere, hvor den er beskyttet mod fremmed smag eller lugt, ikke mister sine gavnlige egenskaber.
  3. Mere friske råvarer er normalt placeret væk fra kunden, og en, der har en holdbarhed på fra dag til dag, stående i de første rækker.
  4. At købe sødmælk på markedet, så spørg indgåelse af laboratoriet.
  5. Hjemmelavet mælk primært sælges i plastflasker. Dette giver os mulighed for at se farven. God mælk - hvid, blå farvetone tilstedeværelse viser, at produktet er blevet fortyndet med vand. Du bør også være opmærksom på renlighed - tilstedeværelsen af mørke inklusioner angiver, at produktet ikke var god protsezhen, og snavs blive i det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.